Lofsan

Legoland

Det är många saker som jag har längtat efter att få göra och uppleva tillsammans med mina barn. Att resa är en sån sak. Jag är uppvuxen med Gotland och Skåne som sommarvistelse men vi har aldrig haft ett eget landställe. Jag var 13 år när jag var på chartersemester första gången och det var för oss något alldeles makalöst speciellt.

Tillsammans med mina barn vill jag dels återuppleva de platser jag själv tillbringat mycket tid på men jag vill också få möjlighet att göra sånt som kanske inte fanns eller var möjligt att göra för mina föräldrar. Legoland är en sådan plats.

Vi gjorde resan ner till Legoland första gången förra sommaren och bestämde direkt att vi skulle göra en repris den här sommaren. Alla barnen älskar lego, tivoli och att bo på hotell så i helgen körde vi en roadtrip med en halvdag på Legoland på lördagen, hotellnatt på Hotell Legoland (som är otippat bra) och sen ytterligare en halvdag inne på Legoland. Precis som förra året bokade vi ett legohotellrum, förra året körde vi pirattema och i år blev det riddartema.

Att dela upp dagen på Legoland tycker jag gör vistelsen trevligare eftersom det inte blir någon stress, det blir också mer känsla kring hela grejen med hotellet, legopommesen och allt runt om kring när vi bor över.

Tom som är 12 år märker vi börjar växa ur Legoland nu, i alla fall åkattraktionerna. Han var på Six flags i USA på sommarlovet så han är väl lite immun. Sixten snart 6 år är mittemellan i längd den här sommaren så han får inte åka dom karusellerna han vill än men å andra sidan så är han nöjd även med karuseller för yngre barn. Baxter snart 5 år är i perfekt ålder för Legoland, han har fortfarande den stora fascinationen för allt, tycker att även de små karusellerna är fantastiska och vill köpa allt i affärerna.

Vi bestämde att det här besöket blir sista gången på några år som vi åker till Legoland. Nästa sommar hoppas vi kunna åka till Disneyland i Paris istället. Vi kommer med all säkerhet att komma tillbaka till Legoland och då gärna tillsammans med yngre kusiner kanske?!

    
    
    
    
   

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Kommentarer

 • Svara Jeanette 29 juli, 2015 at 22:32

  Härliga bilder!

  När du testade pulsklockan, nya Garmin vad heter den och hur funkade den?

  [Svara]

 • Svara Mari 30 juli, 2015 at 11:01

  Vilket paradis =)

  [Svara]

 • Svara Anna - Trend o träning 30 juli, 2015 at 19:29

  Vad roligt det ser ut! Jag har själv varit där som barn 2 gånger & vill också ta dit våra. Vi hade planer på det men blev inte i år och som för Tom kanske det inte blir lika spännande för våra storbarn, men det är ju häftigt bara att se hur allt är uppbyggt av lego.

  [Svara]

 • Svara Mias steg 31 juli, 2015 at 08:05

  Vi var också där i sommar och att bo på Hotell legoland passade oss bra som har barn som inte orkar gå så långt. (Det blir nog spring i parken plus att man kan gå mellan park och rum för att vila). En sak som funkade bra för oss var att ta en paus mitt på dagen och sedan gå ut i parken igen efter en relativ tidig middag. Då är det nästan inga köer till åkattraktionerna och mycket mindre folk i parken.

  [Svara]

 • Lämna kommentar