Lofsan

Läsarfråga om PT-utbildning

 
 Hejsan! Jag skulle vilja veta VAD man skall tänka på då man skall välja PT-utbildning. Tack för all inspiration du bjuder på hela tiden <3
 

 
 Hej!
 
 Om du har tid och råd rekommenderar jag dig att gå en längre utbildning tex på GIH, Lillsved eller Bosön. Konkurrensen bland PTs är hård och jag tycker att det som skiljer sig åt mellan korta privata utbildningar på PT-företag och utbildningar som sträcker sig över ett år eller mer framförallt är personens förmågan att se träning och hälsa ur ett bredare perspektiv.
 
 De flesta PTs är ungefär lika duktiga på anatomi, fysiologi och biomekanik men det som gör en bra PT är intresset och framförallt förmågan att kommunicera. Om du väljer bland de privata företagens PT-utbildningar tycker jag att du ska välja det företag som har lärare som du inspireras av. När jag rekryterar coacher med bred inriktning tittar jag mer efter hur duktig personen är på att kommunicera, inte vilket företag hon har gått sin utbildning hos.
 
 Stort lycka till, du har valt den bästa branschen att jobba i!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

Skriv kommentar

Lämna kommentar