Lofsan

Läsarfråga om loppträning

Hej!
 
 Vill bara börja o säga att du är supercool o enormt inspirerande med ditt kloka och jordnära engagemang i träning.
 Jag har precis köpt stora löparboken då jag är sugen på Lidingöloppet i år 3mil. Jag är löpare sedan 2,5 år tillbaka springer mellan 5km o 21km, det längsta jag sprungit är 23,5. Ska även ge mig på tough Viking i april. Nu till frågan, hur ska jag lägga upp träningen? Idag kör jag två styrkepass i veckan samt ett intervall o försöker även få till ett längre pass löpning 8,5-12 km. Vad ska jag förändra? Mitt mål är att springa på tre timmar o få en njutfull resa. Är 45 år.
 Hälsningar Eva-Lisa
 

 
 Stort tack Eva-Lisa!
 
 Byt ut ett av dina styrkepass mot ett pass med lite längre intervaller, minst 5 minuter långa, tex 4*5 min, kika på marathonprogrammet i boken och de långa intervallerna där så får du inspiration. Öka tiden på dina längre löppass, med cirka 10 minuter per pass så att du till slut testat att jogga i 3 timmar innan Lidingöloppet. Följ gärna marathonprogrammet i boken.
 
 För att förbereda dig för Tough Viking rekommenderar jag dig att fokusera extra mycket på benstyrka och greppstyrka. Träna på att hänga mycket och testa även utegymmens så kallade monkey bars.
 
 Stort lycka till!
 
 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Kommentarer

 • Svara Anna 17 februari, 2016 at 13:33

  Jag har också några frågor på samma tema som jag sprungit och klurat på en stund 🙂

  Jag följer halvmara programmet i boken och är hittills (v8) mycket nöjd med upplägget, men funderar på:
  * Kan du förklara på vilket sätt och varför programmet är anpassat till kvinnor? Ska en kvinnas maratonträning läggas upp annorlunda än mäns och varför?
  * Hur är upplägget på korta intervaller där det står aktiv/vila eller ex. 5*4 min, men inget angivet tempo. Är tanken så snabbt som möjligt? På långa intervaller står tempo angivet, men inte på korta.
  * Det är allmänt väldigt få ”rena” distanspass, vilket i många andra program förekommer ganska mkt. Hur tänker ni där?

  Hoppas på svar som gör min kunskap bredare 🙂
  Mvh
  Anna

  [Svara]

 • Svara Malin 17 februari, 2016 at 19:04

  Vart är dessa skor köpta??

  [Svara]

 • Lämna kommentar