Lofsan

Läsarfråga om drömyrket


 Hej!
 
 Först av allt- TACK för att du finns och syns i träningsvärlden. Du är en enormt stor inspiration för mig och många, många fler!
 Min fråga är lite grann på just det temat: hur man landar (och vågar) där du är nu… Jag är 21 år och påväg mot högskolestudier och framtidsbeslut efter att ha jobbat heltid med träning/konståkning/idrottsadministration i föreningslivet sedan jag tog studenten för snart tre år sedan. Under de senaste åren har jag mer och mer landat i insikten att det är mer träning och folkhälsa än prestationsinriktad träning jag brinner för och har, sugen på annat, siktet inställt på ”träningsvärlden”. Hur, var och vad är mer oklart.
 Vilka vägar rekommenderar du att man går för att skapa sig en framtid i branschen? Vilka utbildningar är värda att söka sig till och hur tuff är konkurrensen för en, inom situationstecken, färdigutbildad idrottsvetare? Just nu är planen en treårig idrottsvetenskaplig utbildning med inriktning mot Sport Manegment och kompletterande PT- och instruktörsutbildningar. Drömmarna spretar åt alla möjliga träningsrelaterade håll men någonstans finns ändå en oro för hur svårt det faktiskt är att kunna försörja sig på heltid i drömbranschen…
 Alla råd och tankar vore guld värda!

 
 Åh, du är verkligen på väg mot ett helt fantastiskt yrke och bransch. Jag är så glad över att jag valde att satsa på träningsbranschen, jag gick faktiskt nästan en hel termin på juristlinjen innan jag hittade rätt.
 
 Det jag rekommenderar dig att satsa på till en början är att bestämma dig för på vilket sätt du vill jobba. Vill du vara PT på ett gym? Vill du vara utomhus? Vill du jobba med individer eller grupper? Fokusera mer på hur du vill jobba än vad som är smartast. PT-branschen i Sverige är fortfarande omogen och det finns en stor potential för PTs som är duktiga. Bygg upp ditt nätverk, skapa en målgrupp som du vill vända dig mot, skapa marknadsföringskanaler och börja jobba. Var beredd på att jobba hårt, mycket och ofta gratis i början för att bygga något riktigt hållfast. Många tror att dom bästa i ett yrke alltid varit bäst men vi alla har varit nybörjare någon gång. Jag har haft stor nytta av att ha kollegor, dom har lärt mig mer än alla utbildningar. Var inte rädd för att först vara anställd även om du har som mål att vara egenföretagare. Som anställd får du hjälp med utbildningar, behöver inte göra så mycket administrativt arbete och får hjälp med din marknadsföring.
 
 Välkommen till en fantastisk bransch!
 
 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Kommentar

  • Svara josefine 18 februari, 2016 at 08:12

    Grymt bra val! 🙂
    Kommer gå suveränt.

    http://frifrakt.nu

    [Svara]

  • Lämna kommentar