Lofsan

Läsarfråga om att komma igång efter skada

 Hej! Jag har tränat löpning regelbundet i flera år och tränar ca 3 pass i veckan varierat intervall, långt, tempo mm. Däremellan försöker jag få in lite styrketräning eller annat. Förra året hade jag ett kanonår resultatmässigt. Jag tränade målmedvetet från sommaren och hela hösten och persade både på milen i augusti (43,50) och mitt stora mål under 1.40 på halvmaran i Stockholm! Jag var så nöjd med mig själv och min träning och mina lopp och hade en så bra känsla inför 2016. Men så en dag vaknade jag upp med plantar fasciit och jag tappade all min motivation. Nu har jag sen i december inte sprungit alls utan fokuserat på rehab och annan typ av träning som spinning och styrketräning. Men jag längtar ju så efter att börja springa igen och undra hur jag ska komma tillbaka. Både motivationsmässigt och med löpningen? Foten börjar kännas helt ok nu, men jag är rädd att det kommer tillbaka. Ska jag börja springa kort, långsamt eller hur är bästa sättet att komna igång utan att fresta på foten för mycket??
 
 Tack för all din inspiration genom blogg, podd mm!! Kram

 
 Stort grattis till fina resultat!
 
 Eftersom du är på en så pass hög nivå resultatmässigt rekommenderar jag dig att ta hjälp av löpcoach som är duktig på att just stegra löpträningen efter skada. Du behöver individuella råd tycker jag.
 
 Din motivation till löpningen (om du faktiskt fortfarande vill kunna springa) kommer att öka när du väl får testa fötterna igen. Lyssna jättegärna på podden Styrkebyrån där jag är med som gäst och pratar om olika typer av mål. Kanske kan du sätta upp andra sorters mål den första tiden?
 
 Stort lycka till!
 
 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

Skriv kommentar

Lämna kommentar