Lofsan

Läsarfråga: Hur specifik ska man vara i sina mål?

Jag bad om inspiration till blogginlägg om att sätta upp mål. Detta är ett av flera blogginlägg i en serie på ämnet målformulering. Det kommer ett blogginlägg med era frågor varje dag framöver.

Fantastiska ni! Ni ger inspiration!

Satt precis igår och försökte skriva ner mitt mål kommande år så detta var perfekt för mig!
Jag vet vad mitt slutmål är: Springa Midnattsloppet njutningsfullt med en kropp som är med mig. Har även tänk ut delmål med kortare lopp till våren.

För att nå målet måste jag bygga upp kroppen oxå ( haft strul med knän, höfter och bröstryggen)
Hur specifik ska man vara i sina mål? Jag tänker på styrka för att orka springa och även vilka löppass. Hur långt ska man skala ner tycker du? Veckomål? Månadsmål? Eller passmål?

Du och Ida har fått mig att älska att springa med era RRS skolor!!
Tusen tack för allt du delar med dig av!! ❤️
Pernilla

Jag rekommenderar dig att vara väldigt specifik i dina mål. Du kan kombinera dina mål genom att sätta genomförandebaserade mål, till exempel att kunna springa 2 pass i veckan under 6 veckor utan att få ont i kroppen. Detsamma gäller fördelningen mellan träningskvaliteter: sätt ett genomförandebaserat mål där du löptränar 3 pass i veckan varannan vecka och 2 pass varannan vecka samt styrketränar 1 pass i veckan. 

När du väl är smärtfri och känner dig 100% förberedd inför en utamning kan du börja fundera på prestationsinriktade mål, men de tycker jag alltid ska vara sekundära/underordnat att vara smärtfri och skadefri.

LYCKA TILL PERNILLA!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Kommentar

 • Svara Pernilla 16 september, 2014 at 23:13

  Tusen tack Lovisa för dina kloka tankar!
  Det är så lätt att fastna i tankar om att prestera. Nu känner jag att jag fick en bra inblick i hur jag ska tänka och få detta att bli bra. Det viktiga är ju att vara smärtfri annars kommer jag aldrig springa på underbara söder och njuta av Midnattsloppet.
  Än en gång, Tack!
  Kommer du till Visby ngn gång ska jag bjuda dig på glass i hamnen! Men inte där dom har 100 olika smaker utan hos grannen som gör egen glass

  [Svara]

 • Lämna kommentar