Lofsan

Långlöpning

Jag jobbar sakta men säkert mig upp mot längre distanser i min löpning. Nästa år vill jag springa 2, kanske 3 marathon och fler långa lopp. Att jobba med löpningen under vintern är perfekt för att slippa stressa sig i form under våren och då riskera att bli övertränad. Jag kommer inte att springa ett långpass varje vecka men målet är varannan vecka med ökning av 1 kilometer per pass. Mitt första långpass sprang jag igår; Södermalm runt och Riddarfjärden runt, totalt 17,5 kilometer och 2 timmar och 5 minuter. Jag lyssnar på kroppen, är noga med hur foten sätts i marken och att båda benen ska jobba med lika mycket kraft.
 
 Om du vill bli mer uthållig i din löpning och springa längre pass; smyg upp distansen och öka max 1 kilometer per pass.
 
 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

3 Kommentarer

 • Svara Saras träningsblogg 9 december, 2013 at 16:33

  Kul att du ska satsa lite på löpning! Perfekt för mig att samla inspiration här då för jag ska springa mitt första marathon nästa år 🙂

  [Svara]

 • Svara Frida 9 december, 2013 at 17:50

  Hej Lofsan!
  Jag tycker att du är så fantastiskt inspirerande, hittade hit eftersom jag hade Hans som rektor på YBC 🙂 Han var sjukt inspirerande.
  Tyvärr var du mammaledig när jag läste idrott och hälsa, hade så gärna velat ha dig som idrottslärare.

  HUR som helst! Jag har precis börjat styrkelyfta en del och har skjutit i höjden viktmässigt när det gäller bänkpress. Har nu fastnat på 52,5 och målet är att ta 60kg. Jag har hört talas om dessa ”platåer” en kan hamna på och undrar om du har tips på hur jag kan ta mig ur dessa? Bör jag träna få repetitioner på typ femtio och bara kötta det varje pass, eller bör jag varva lättare vikt och många repetitioner?
  Vore så himla glad för svar.

  [Svara]

 • Svara david bridal wedding invitations 12 december, 2013 at 13:45

  Hey! I just noticed your web page: 301 Moved Permanently when I was exploring stumbleupon. It looks as though someone appreciated your website so much they decided to bookmark it. I’ll absolutely be coming back here more often.

  [Svara]

 • Lämna kommentar