Lofsan

Lady Dahmer

Jag brukar alltid säga att en av de största behållningarna med att blogga är att man lär känna människor man inte annars skulle möta. Natasha a.k.a. Lady Dahmer är ett jättebra exempel på en sådan människa. Natasha och jag skulle aldrig under några som helst omständigheter träffas om det inte vore för våra bloggar. Vi har helt olika intressen och livsstil.

Jag läser Lady Dahmer-bloggen eftersom jag tycker att feminism och genus är superviktigt. Jag håller inte med Natasha om allt men mycket. Det är ovanligt med unga tjejer som vågar provocera, bilda opinion och sticka ut hakan. Jag gillar när människor brinner för något och Natasha brinner för mycket!

Jag har tidigare bara sett Natasha i olika sammanhang men igår möttes vi för första gången på riktigt. När jag läser någons blogg har jag en förutfattad mening om hur personen är, pratar, rör sig och agerar, ni har säkert många föreställningar om hur jag är i verkligheten på samma sätt.

Natasha är ju väldigt PÅ i sin blogg. Propagerar, skäller, tycker och tänker men hon skriver då och då att hon innerst inne är blyg, lite osäker och känner sig obekväm vid sociala tillställningar. Det är svårt att sätta ihop de två bilderna av en person tycker jag.

Förutom att Natasha är mycket mindre än vad jag har tänkt att hon är, vi är nog lika korta båda två, är hon en tyst tjej. Och lite blyg. Men osäker är hon inte. Snarare positiv och varmhjärtad. Det är intressant att lära känna personen bakom alla åsikter, då är det lättare att förhålla sig till alla spännande tankar och idéer och faktiskt se sammanhanget.

Varför jag skriver dessa ord om Natasha? Jo, det är viktigt, tycker jag, att se till att man träffar människor som är så långt ifrån sin egen person som möjligt. Vi har så mycket att lära av varandra om vi bara lyssnar mer på andra och inte bara på vår egen röst. En sån som Natasha behöver fler människor lyssna på.

Bild lånad av Bambi.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

Skriv kommentar

 • Svara LADY DAHMER 16 oktober, 2011 at 22:08

  <3

  Det är ju alltid så svårt när man träffar människor som kanske vet en del om en själv och som man vet kan ha en färdig uppfattning. Hjälp liksom! Fast å andra sidan var jag inte så orolig, jag vet ju att alla som bloggar för AFF är good people. 🙂

  Jag hade skitkul igår och hoppas det blir fler gånger.

  Kram!

  [Svara]

 • Svara Linn 17 oktober, 2011 at 07:47

  Apropå Lady Dahmer (som jag läser plikttroget och verkligen gillar) så säger hon följande:

  ”ML fast det ÄR inte hälsofarligt att vara tjock. Det är en myt. Det farliga ligger inte i vikten utan i konditionen.” (http://www.alltforforaldrar.se/ladydahmer/2011/august/jag-ar-glad-over-att-jag-ar-jag.html)

  Nyfiken på om du delar den uppfattningen?

  [Svara]

  lofsan Reply:

  Då får jag ta det steget längre och svara att det är inte konditionen utan livsstilen som är farlig. Så när kvinnor går upp mycket i vikt under graviditeten och sedan dras med den övervikten resten av livet så är det helt okej så länge de har en sund och aktiv livsstil. Tyvärr sammanfaller de inte alltid.

  [Svara]

  LADY DAHMER Reply:

  Precis så jag menar! Det finns massvis med överviktiga som äter bra och rör på sig mycket och som faktiskt ÄR vid god hälsa. (och massvis med smala som är vrak) Här är ett jättebra inlägg: http://haespasvenska.se/?p=211

  Själv är jag lite mittemellan. Jag äter LCHF men jag har efter två svåra graviditeter förlorat massvis med muskelmassa och kondition och det i sin tur påverkar att jag inte orkar vara så fysisk som jag borde. Och det är läskigt för jag vill ju vara frisk. Men igen, det sitter ju inte i min övervikt.

  Meeeen… här ser jag att du är PT….. *ahem*

  [Svara]

 • Svara LADY DAHMER 17 oktober, 2011 at 08:39

  … sen är det synd att så många tycker att de har rätten att påpeka t.ex för mig hur ohälsosam jag är för att jag är tjock. Kan jag inte bara få sköta det själv? Min hälsa är väl min privata ensak och jag är inte skyldig någon att vara hälsosam så varför detta behov av att påpeka det? Vi som är tjocka är inte dumma.

  (ang. mitt svar till ML)

  [Svara]

 • Lämna kommentar