Lofsan

Kvalitetsvardag

Hans kom hem efter att ha landat på Bromma flygplats med idén om en middag utomhus. Eftersom vi inte har någon balkong får vi välja mellan att ta med oss maten ut eller köpa takeaway om vi inte vill sitta på en uteservering. Att tro att Sixten uppskattar restaurangbesök är att lura sig själv.

Vi invigde den nya sparkcykeln/kickboard vi köpte i New York. Den sitter fast som en vanlig ståbräda men går att enkelt klicka loss så blir den som en vanlig sparkcykel. Sixtens intresse för brädan var hett första fem minuterna men sedan ville han springa själv. Jag får se om vi behåller den eller om jag lägger ut den på Blocket. Vi har så mycket grejer som inte används men när intentionen varit ambitiös så vi måste sortera. Sparkcykeln är ett originaltillbehör från Mountain Buggy och går att fästa på alla deras vagnar såsom Urban Jungle och Swift.

Baxter är inte helt nöjd med att åka framåt. Den här vagnen används extremt sällan med andra ord. Kanske också borde ut på Blocket?


-Yeah, Mamma!

Vi bestämde oss för att köpa med oss dumplings från Pekingmormors Dumpleria här på Drottninggatan. Jag har hört så mycket gott om den lilla restaurangen så det var roligt att få testa ett par rätter. Så gott det var! Rekommenderas starkt! Vi köpte med oss maten och intog en soluppvärmd bänk högst upp i Tegnérlunden. Turister flanerar förbi och picknickfiltarna värmer gräsmattan. Vår underbara park.

Sixten fick en risifrutti. Han är inte sig själv utan ganska gnällig och har sjukt kort stubin. Vi får se om han får vara hemma med mig imorgon också. Vi har haft en jättemysig dag i dag. Jag har försökt säkra upp och undvika motsättningar så att Sixten slipper tappa humöret. Han är ju världens gladaste kille egentligen!


Ni undrar hur jag lyckas få Sixten att behålla hattar på huvudet? Han älskar accessoarer! 🙂 Han är stolt över sina glasögon och speglar sig hela tiden. När han springer stannar han ibland upp och rättar till dem. Så himla snygg jämt.


Dagens Sixten har Levi´stisha och Hilfigershorts. Bekväma sommarskorna bär Ralph Laurens polohäst allover.


Sixten samlade skräpet från middagen och slängde i soptunnan. Han tyckte att sparkcykeln hörde hemma i soptunnan den med.


Sixten upptäckte häromdagen att byxor ofta har fickor. Det är numer en del av hans repertoar när han ska spatsera på ett käckt sätt.


-Här sitter jag bekvämt.


-Tjohoo!


-En gång till bara…

-DÄÄÄÄR är pappa!

Vi måste bli bättre på att utnyttja hela dagen, även efter 17. Solen skiner ju och barnen är i sin primetime så länge de får leka fritt. Jag kan bli lite lat och bara stanna hemma under seneftermiddagen men det ska det bli ändring på! Vi hade en jättemysig kväll i parken med god mat och barn med gott humör. Härligt!

Hur utnyttjar ni sista delen av vardagen? På gymmet? Hemma? På jobbet?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

Skriv kommentar

 • Svara Carola 24 maj, 2011 at 02:00

  Just nu inget gym men gärna promenad med Ida o barnen till en lekpark. Har det vart varmt så har vi åkt till stranden med kvällsmat o haft picknick. Eller har grillat vart hett nu på em/kvällarna o barnen har badat i vår lilla pool vi har på trädgården.
  🙂

  [Svara]

 • Svara petra 24 maj, 2011 at 11:17

  Vi eller rättare sagt jag är dålig på att ta oss ut efter 15 tiden, middan ska lagas alla börjar tappa energi, Gry vill ammas och bäras. Men dom gånge rvi tar oss ut så är alla lite gladare! Har nu bestämt att köpa en ergonomisk bärsele så behöver Gry inte ligga i vagnen om hon vill bli buren!
  Å du vilekn skillnad det är med plankan!! Känner nästan inte alls nåt mellanrum längre. Tycker det är synd att det inte finns mamma bootcamp här där jag bor.

  [Svara]

 • Svara Lotta 24 maj, 2011 at 14:18

  Jag håller med! Är extremt dålig på att ta mig ut under den senare delen av eftermiddagen. Kan bero på att all tid innan gå i ett rasande tempo och luften går fullständigt ur mig.
  Så nu är det dags att väcka Oliver, fixa mellanmål och göra pick-nick mat för idag ska vi faktiskt ut. Till dagis på grillkväll. Hoppas regnet håller sig undan! Krya på de små. KRAM

  [Svara]

 • Svara Evelina 24 maj, 2011 at 18:51

  Vi brukar ta en långpromenad eller gå till lekparken om inte Allis är för trött efter dagis. De kvällar min man är hemma blir det en löprunda för min del. Om du bestämmer dig för att sälja vagnen får du gärna maila mig vi är väldigt sugna på en, har varit och testkört ett par gånger =)

  [Svara]

 • Svara L 24 maj, 2011 at 19:03

  På gymmet… Sedan pyser jag hem, käkar och packar väskan för dagen efter. Sedan är det dags för något avsnitt av någon serie med sambon och efter det sovtime!

  [Svara]

 • Lämna kommentar