Lofsan

Kung i backen

Vi har verkligen kickstartat den här Åreveckan genom att hänga på låset till liften klockan 09 i morse och sedan åkte vi fram till 13. Barnen går i skidskola 1,5 timme varje förmiddag så då hinner Hans och jag ta tre långa snabba åk från den nya sittstolsliften i Björnen. När vi hämtat upp barnen från skidskolan åkte vi upp till Kastrullen för att äta lunch. Förutom en liten incident i ankarliften som ledde till att mitt tålamod fick sig en prövning och att vi blev bekanta med liftspåret både på vägen upp och på vägen ner så har åkningen varit grym. Det har snöat oavbrutet i två dygn så backen är så mjuk och fin. Vi tror inte att vi har haft så bra snö i Åre tidigare resor.
 
 Sixten har börjat åka lite plogning nerför backarna nu efter en timme då vi körde bredvid varandra med mina stavar emellan oss. Förra året när han var 3,5 år gammal åkte han nästa bara mellan mina ben eller rakt neråt. Baxter var ju bara 2,5 år förra vintern och åkte mellan Hans ben hela tiden. Idag är han 3,5 år nu kan han åka bredvid Hans och hålla i stavarna som ett cykelstyre. Det går framåt!
 
 


Underställsmaffian äter frukost. Vi kör på merinoull från Ullmax, jag har nya skidstrumpor från Gococo och barnen har strumps från Isbjörn of Sweden.


Der viktigaste för mig nu när Sixten ska lära sig åka skidor är att bygga upp självförtroendet. Då blir han modig och tar för givet att han kan. Det syns på hans kroppsspråk att han tycker att han är bra.


Baxter är lite reserverad och tycker att det är läskigt att åka skidor. Han är en dramaqueen vad det än gäller så vi bygger upp trygghet runt honom med sånt han gillar. Vi har döpt Baxter till Batman och alla liftar heter tex Ninja Turtles-liften och Star Wars-liften.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

Skriv kommentar

Lämna kommentar