Lofsan

Kryddsmörsrecept

Vi har en egen liten krasseodling härhemma i ett miniväxthus. Nu ska vi använda krassen för att göra ett eget kryddsmör vars recept jag tävlar med om ett stort växthus till vår terrass.

Green_Vitrine_71433

IMG_8384

IMG_8387

Mitt kryddsmör ska vara smakrikt, med lite sting i. Jag gillar citron och vitlök, gärna tillsammans faktiskt. Och så har vi ett grymt smaksatt salt jag fick i present av tjejerna på ett event i Karlstad för några veckor sedan. Det är ett salt med parmesan och basilika i. Jag använde en gaffel för att blanda ingredienserna:

1oo gram Flora

1 pressad vitlöksklyfta

1/2 pressad citron

3 kvadratcentimeter krasse

Smaksatt salt med basilika och parmesan

 IMG_8388 IMG_8391

 Mina luncher när jag jobbar hemifrån brukar bestå av middagens rester från kvällen innan men om det inte finns så äter jag gärna en andra frukost, till lunch. Jag älskar frukost och äter gärna frukost flera gånger om dagen. Jag är väldigt inne på knäckebröd just nu och gärna ett sådant med mycket frön på så min lunch idag blir kesella med jordgubbar, hallon, nötter och honung tillsammans med ett fröknäcke med kryddsmör på.

flora

Sixten och Baxter tycker att det är spännande att se hur krassen växer. Det känns som ett lagom kortsiktigt projekt eftersom krasse växer så fort.

Du kan också vara med och tävla om ett växthus tillsammans med Flora

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Kommentarer

  • Svara Viky 28 mars, 2014 at 09:06

    Ser bra ut! Lycka till C;
    Själv tyckte jag att det var för svårt att komma på någonting bra så jag åt all krasse som pålägg på mina smörgåsar.

    [Svara]

  • Svara Anna 29 mars, 2014 at 15:33

    No offence, men ”kryddsmör” med margarin 😉 ? Snarare ”kryddmargarin”.

    Inget om om dig, och det låter gott kryddat, men skamligt av Flora.

    [Svara]

  • Lämna kommentar