Kryddsmörsrecept
Vi har en egen liten krasseodling härhemma i ett miniväxthus. Nu ska vi använda krassen för att göra ett eget kryddsmör vars recept jag tävlar med om ett stort växthus till vår terrass.
Mitt kryddsmör ska vara smakrikt, med lite sting i. Jag gillar citron och vitlök, gärna tillsammans faktiskt. Och så har vi ett grymt smaksatt salt jag fick i present av tjejerna på ett event i Karlstad för några veckor sedan. Det är ett salt med parmesan och basilika i. Jag använde en gaffel för att blanda ingredienserna:
1oo gram Flora
1 pressad vitlöksklyfta
1/2 pressad citron
3 kvadratcentimeter krasse
Smaksatt salt med basilika och parmesan
Mina luncher när jag jobbar hemifrån brukar bestå av middagens rester från kvällen innan men om det inte finns så äter jag gärna en andra frukost, till lunch. Jag älskar frukost och äter gärna frukost flera gånger om dagen. Jag är väldigt inne på knäckebröd just nu och gärna ett sådant med mycket frön på så min lunch idag blir kesella med jordgubbar, hallon, nötter och honung tillsammans med ett fröknäcke med kryddsmör på.
Sixten och Baxter tycker att det är spännande att se hur krassen växer. Det känns som ett lagom kortsiktigt projekt eftersom krasse växer så fort.
Du kan också vara med och tävla om ett växthus tillsammans med Flora.