Lofsan

Kroppshets

Jag får väldigt mycket respons från er läsare, det är det allra bästa med att blogga tycker jag! Jag hinner inte svara er alla personligen men ni ska veta att jag läser alla mail och bloggkommentarer jag får och hämtar blogginspiration hos er. Häromdagen fick jag ett mail från en tjej som läser min blogg. Jag blev extra berörd eftersom hon lyfter exakt det som jag vill fokusera på. Nämligen att träning ska vara roligt och att det är viktigare att vi rör på oss än exakt vad vi gör. Tack för att du satte ord på dina tankar!

Hej Lofsan!

Jag kände bara att jag ville höra av mig och ge lite ros till din blogg. Jag tycker att din blogg verkligen är helt fantastisk!
Den är verkligen one of a kind och jag tycker att den definitivt uppfyller sitt syfte som en av de bästa tränings- och mammabloggarna som finns.

Men det jag främst vill lyfta som jag känner är enormt viktigt för mig är att den ger inte kroppsångest. Jag kan ju bara tala för mig själv. Jag led av ätstörningar i tonåren och har hela mitt liv legat i krig med min kropp och det har alltid gett mycket ångest (som jag visserligen letat upp själv då) att läsa om träning osv. Jag vill göra det men har varit rädd eftersom det ofta har triggat mig till bantning osv. Men din blogg gör VERKLIGEN INTE det.
Jag har aldrig läst ett inlägg i din blogg och känt att du förespråkar någon form av kroppshets överhuvudtaget. Du skriver om träning som vetenskap och om träning för välmående och trots att du själv är väldigt vältränad är du aldrig fördömande och du är alltid tydlig med att man är på den nivå man är och att den träning som blir av är den som är bra.

Jag har lite svårt att sätta ord på exakt vad det är men jag har i alla fall aldrig någonsin läst om träning på det här sättet utan att uppleva det minsta prestationsångest eller kroppsångest.

Du är helt fantastisk och jag är så glad att din blogg finns. Efter att jag började läsa din blogg har jag kunnat komma igång med träning och för första gången upplevt det som något roligt och inte något enbart prestationskrävande.

Tack för att du finns!


Jag startade min vecka med 4*400 meter på Zinkensdamm. Ett sätt för mig att credda kroppen på allt den klarar av att göra i livet.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

16 Kommentarer

 • Svara jessica 20 maj, 2013 at 08:48

  instämmer ! din blogg är verkligen unik!

  [Svara]

 • Svara Alexandra 20 maj, 2013 at 08:53

  Hej!!!

  Jag håller helt och fullt med personen som skickat mailet till dig!!

  Jag hittade din blogg för några veckor sen bara men den är oerört inspirerande och man blir glad av den.

  Jag har också haft probelm med ångesten för mat och vad jag stoppar i mig, sitter väl fortfarande som en liten tagg och skaver men idag kan jag ändå hantera det och hålla det i schack.

  Men som sagt en fantastisk blogg med bra tips som sprider glädje över träning och livet!!

  Tack för din fina blogg!!

  //Alexandra

  [Svara]

 • Svara E 20 maj, 2013 at 09:06

  Precis så här är det! Jag känner såå igen mig i berättelsen. Jag har tidigare aldrig sprungit för att det är skönt eller gymtränat för att känna mig stark- utan BARA för viktnedgång. Den här bloggen har ett heelt annat fokus ger bara endorfiner och ork och glädje!

  [Svara]

 • Svara Petra 20 maj, 2013 at 09:15

  Vad härligt att någon satt ord på det jag upplever varje gång jag läser bloggen. Den här strävan efter att orka vardagen på bästa sätt. Jag har själv inte haft problem med kroppsbild utan har istället stora problem med skador och ÄLSKAR verkligen ditt fokus på att anpassa efter ens egna förutsättningar. Dina träningsvideos är en otrolig morot för mig – även om jag bara kan göra kanske 15% av dem i dagsläget (har en ganska enveten iklämningsskada i axeln som gör att nästan alla överkropps övningar inte funkar för mig) men SEN när jag blir bättre ska jag prova alla dessa fantastiska, roliga övningar!!

  Tack för en grymt bra blogg, Lofsan!

  [Svara]

 • Svara mammaspring 20 maj, 2013 at 09:22

  Jag kan inte annat än hålla med! Du jobbar sjukt mycket för att ha den kropp du har och du är stark som en oxe. En bra förebild helt enkelt! Sedan är det upp till var och en hur man tolkar det du skriver. Din blogg är återspeglar din vardag och din mentalitet – ifall någon känner att hen får ångest av texten är det ju upp till var och en att i så fall läsa något annat!

  [Svara]

 • Svara Lise-Lott 20 maj, 2013 at 09:29

  JA!
  Jag håller med, här finns massor av träningsglädje och inspiration att hämta och det är jag enormt tacksam för!

  [Svara]

 • Svara SpringSara 20 maj, 2013 at 10:48

  Härlig start på veckan! (Och håller med i det inkommande mailet!)

  [Svara]

 • Svara Gunilla 20 maj, 2013 at 13:10

  Kan bara hålla med om att din blogg ger oss en positiv upplevelse utan hets på varken utseende eller prestation! Stort tack för det!

  [Svara]

 • Svara Charlotte Sandström-Dahl 20 maj, 2013 at 13:14

  Jag håller med – den här sidan är en ren inspirationskälla med positiv energi!

  [Svara]

 • Svara Spring! 20 maj, 2013 at 14:41

  Kan bara hålla med föregående inlägg! Grymt inspirerande blogg och väldigt seriöst! Fortsätt så! Kram!

  [Svara]

 • Svara Ulrica 20 maj, 2013 at 14:43

  Håller med,helt otrolig! Tipsar den till alla jag känner!. Älskar din blogg 🙂

  [Svara]

 • Svara Rund är också en form! 20 maj, 2013 at 16:42

  Jag sållar mig till skaran som håller med insändaren!
  Att en blogg som inriktar sig på välmående och balans i livet, är SÅÅÅ viktig! 🙂

  [Svara]

 • Svara Milla 20 maj, 2013 at 16:44

  Skulle inte kunnat sagt det bättre själv! Kunskap, positiv, lärorik, glad, inspirerande, lyftande, inte dömande. Du är helt klart bäst! Överlägset bästa träningsbloggen!

  Tack för så mycket!

  [Svara]

 • Svara Karin, katterna & killarna 20 maj, 2013 at 23:13

  Precis så upplever jag din blogg också! Du har en så saklig och vettig inställning till kroppen, det är det som gör bloggen så himla bra (tillsammans med all din kunskap förstås).

  [Svara]

 • Svara Helena 21 maj, 2013 at 06:58

  Även jag kan skriva under på precis vartenda ord i det mailet!
  Din blogg är helt suverän, och du verkar vara en så fin människa! Tack för att du bloggar och delar med dig!

  [Svara]

 • Svara Linda Assarsson 2 juni, 2014 at 20:59

  Håller med 🙂
  En blogg utan kroppshets är tyvärr ovanligt..
  Såå bra att du förespråkar hälsa och sundhet 🙂

  [Svara]

 • Lämna kommentar