Lofsan

Kostanalys

På måndagar har jag idrottslektioner hela dagen på skolan jag jobbar på. Idag gör vi ett kostprojekt där alla elever jobbar med att skriva kostdagbok och göra reflektioner kring kost, hälsa och fysisk prestation. Vi passar på att fånga upp dieter och man kan göra för att förbättra sin kost. Eleverna är motiverade till 100% där de sitter och jobbar med matdagboken.se, shapeup och liknande program. När undervisningen blir ”på riktigt” och eleverna får tillämpa sin egen vardag i kunskapsinhämtningen så höjs både kvaliteten på undervisningen och elevernas upplevelse av känsla av sammanhang blir mycket högre. Sånt tycker jag är viktigt. Mina gymnasieelever är unga vuxna som behöver verktyg och rätt redskap för att klara sig i en quickfixvärld.


Flera frågade om min blus från i lördags, den köpte jag på Abercrombie i New York

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Kommentarer

 • Svara Charlotte 12 november, 2012 at 19:01

  Hej

  Det är nyttigt att ungdomarna får se vad de stoppar i sig.. de tenderar att äta rätt dålig mat.

  Jag tycker det hade varit toppen om du kunde lägga upp ett träningsprogram med mål att springa ett halv marathon… Gärna ett med oss med mål runt 1,45-1,50.. Det är väl dags att börja så smått om man skall springa gbg varvet i maj. Även nyfiken på träningschemat du tränar Jessica Almenäs med o hennes kommande marathon lopp..
  Jag tenderar till att dra på mig skador hela tiden då jag har flåset och är för ivrig, så jag tänkte att jag nu skall börja träna lite mer styrka för att stärka kroppen.
  Hade varit jätte intressant att läsa om detta.

  Tack för en fin o inspirerande blogg!
  kram Charlotte

  [Svara]

 • Svara Den trötta bloggaren utlyser tävling | erdoderdo 12 november, 2012 at 20:12

  […] Om någon undrar vad JAG hade på mig så är tröjan från Hope (och BH:n från Calvin Klein, hehe)…Tröjan är för övrigt från Sabina and friends. […]

 • Lämna kommentar