Sixten

Köpenhamn och Tivoli

Sitter i skrivande stund på balkongen i kvällssolen tillsammans med ett glas kall cola zero och lite cashewnötter, lyx! Det blev en heldag i Köpenhamn och jag är glad att vi tog tåget över, det är så smidigt! Vi klev av tåget mitt i stan och gick direkt en sväng i city. Jag hoppades på att Illum (påminner om NK) skulle ha något snyggt till Sixten och/eller bebisen men det var mest rea och alltså helt urplockat i väntan på höstkollektionen. Besviken gick dock turen vidare och in på HM. Håll i er vilka snygga byxor jag hittade till Sixten! Efter en sväng på Zaras pojkavdelning köpte jag också en vinterjacka och en snygg stickad tröja till Sixten att ha i höst. Jag ska fota allt lite senare och visa er. Jag var inte inställd på att köpa något till mig själv men inne på Dieselbutiken fanns ett par sneakers som ropade på mig, tillsammans med en enkel svart plånbok. Jag är SÅ nöjd med dagens shopping!

Dagens Pappa


Dagens Mamma


Den gravida behövde vila på en bänk

När vi kände oss nöjda med butikerna gick vi in på Tivoli och flanerade runt. Vi åkte såklart ingenting men det var mysigt att äta lite picknick på en bänk och sedan dela en våffla på ett café.

Inne på tivoli


Finslipning av gåtekniken


Dieseljeansen gör sitt sista framträdande i dag, sedan läggs de undan till lillebror. De är i storlek 9 mån och lite för tajta runt baken


Min familj!


Hejhej mamma!


Träna träna träna!

En slutsats vi dragit efter dagens Köpenhamnsbesök (som jag anat efter alla avsnitt Unga mödrar jag plöjt senaste året) så åker ALLA danska barn liggvagn. Stora liggvagnar. Gigantiska liggvagnar. Hjulen är stora som cykelhjul och liggdelen är säkert en meter lång och en halvmeter bred. Och med alla danska barn menar jag alla, även treåringar. De ligger liksom i sina vagnar med napp fastän de lika gärna inte ens skulle behöva åka vagn överhuvudtaget. Varför är det så? Har jag kanske någon dansk läsare eller svensk med Danmarkkunskaper som kan förklara detta fenomen för mig?

Till något helt annat: Idag tänker jag tipsa om Olga Rönnbergs blogg. Hon är PT, specialiserad på Gravid- och Mammaträning och bloggar professionellt på Mamas plattform. Bläddra igenom hennes sidor och läs om allt från magmuskelseparation, kost under amningsperioden och knipövningar för nyförlösta. Även om jag inte håller med om precis allt som hon skriver så delar vi absolut samma syn på träning under graviditet och framförallt efter. Det är inte lätt att komma i form när man har en liten bebis, eller två att ta hand om, men det går. Med en stark vilja och framförallt; MOTIVATION! Jag rekommenderar er som vill läsa mer att gå in på Olgas blogg.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

Skriv kommentar

 • Svara MansonDust 4 augusti, 2010 at 22:43

  Vad ska ni ha för vagn när bebisen kommer ?

  [Svara]

 • Svara skolfux 5 augusti, 2010 at 08:55

  Jag vet! Jag har en dansk mamma i min bvc-grupp och hon har förklarat varför de har liggvagn till barnen. Det är så att barnen sover i dessa vagnar på dagis! De ligger alltså inte på madrasser som barnen gör på svenska förskolor utan de ligger i sin vagn UTOMHUS. Förskolorna har speciella uterum där vagnarna står och där ligger de och sover när de tar sin vila på dagarna.

  Så Emmaljunga har bara dessa stora vagnar i Danmark, speciellt gjorda för danska marknaden.

  Helknasigt!

  [Svara]

  Lofsan Reply:

  Jaha!!! Därför! De är märkliga di danska!

  [Svara]

 • Lämna kommentar