Lofsan

Konditionsträning för dig som vill vara på gymmet

Pass 5 i Stora träningsboken för kvinnors generella program kallar vi för fokuspass. Det här passet väljer man själv inriktning på. Det är många som vill ha inspiration till hur detta pass kan se ut om man vill vara på gymmet men inte styrketräna. Vi har ju hur många renodlade löppass som helst att välja mellan i Stora löparboken för kvinnor men jag har också gjort ett exempel på hur man kan kombinera löpning på band och svingar med kettlebell som jag delar med mig av här. 
Uppvärmning: 5 min gång på bandet
Block 1: 1000 meter löpning
Block 2: 8*20 sekunder snabb löpning med 10 sekunder vila mellan varje. 
Block 3: 8*20 sekunder svingar med kettlebell med 10 sekunder vila mellan varje, 12 eller 16 kg. 
Block 4: 60 sekunder löpning, 60 s vila, 50 löpning, 50 vila osv ner till 10 sekunder löpning. Hastighet: starta strax under den hastighet som du höll på block 2. 
Block 5: 60 sekunder svingar, 60 s vila, 50 s svingar, 50 vila osv ner till 10 sekunder svingar. 12 eller 16 kg. 
Block 6: 5 varv av 20 sekunder löpning, 10 sekunder vila, 30 sekunder löpning, 30 sekunder vila. Ett varv tar 90 sekunder. Samma hastighet hela tiden, sikta på samma fart som block 2. 
Beroende på hur länge du vilar mellan blocken så tar detta pass 45-55 minuter att köra. Detta passar dig som vill konditionsträna i intervallform men inte känner dig som en löpare. Använd en timer-app, tex Ultra timer för att lägga in intervallerna om du inte är så vass på huvudräkning när du är trött. Jag brukar lägga telefonen bredvid mig med tidtagaren i gång. 
Så här gör du för att hoppa av och på löpbandet i farten. 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

Skriv kommentar

Lämna kommentar