Träning, Videobloggar

Kombinationsövning med hantlar

För dig som styrketränar 2-3 pass per vecka är det helt okej att träna igenom hela kroppen varje gång. Om du besöker gymmet flitigare än så kan du behöva dela upp träningen så att du tränar specifika muskler på olika pass men annars får musklerna tillräcklig återhämtning mellan passen ändå. Om du, precis som jag styrketränar för att vara allsidigt stark, öka förbränningen, och framförallt för att det är roligt och ger en skön känsla efteråt så är kombinationsövningar perfekta. Då sätter man ihop flera rörelser till en övning. Jag har visat massor av kombinationer tidigare och idag bjuder jag på en hantelkombination för baksida lår, biceps, rygg och axlar. Om man är duktig på att aktivera coremuskulaturen genom att suga in och sänka naveln samtidigt som man lyfter bäckenbotten får man grym magträning på köpet.

Ju tyngre vikt, desto mer behöver du ta hjälp av benen i axelpressen upp mot taket.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

7 Kommentarer

 • Svara Mia 29 juli, 2013 at 21:08

  Hej Lovisa! Tack för en inspirerande blogg! Finns det någon form av träning (kondition eller styrka) som man ska undvika de första månaderna som gravid (månad 1-3)? Ha det fint! /Mia

  [Svara]

  Lofsan Reply:

  Nej, träna på som vanligt om det känns bra!

  [Svara]

 • Svara Fru Minimalist 30 juli, 2013 at 12:55

  Jag skulle gärna se fler tips på bra bicepsövningar. Jag upplever att det är mycket fokus på triceps, axlar, ben och mage i de senaste halvårets videopass, även om just denna komboövning innehöll inslag av bicepsträning.
  Nu ska jag bege mig till gymmet och köra just denna kombo du visar ovan, tack för inspiration och tips som gör min träning mer varierad! 🙂

  [Svara]

  Lofsan Reply:

  Kolla på min youtube, där finns mycket biceps.

  [Svara]

 • Svara Petra 30 juli, 2013 at 15:00

  Tack för (ännu ett) bra träningstips!

  [Svara]

 • Svara Sandra - din coach på nätet 31 juli, 2013 at 06:35

  Superbra komboövning! Undrar dock hur jag ska tänka gällande vikterna. Tungt så det passar rygg och baksida lår, eller lättare för att anpassa till axlarna?

  [Svara]

 • Svara Annah 7 augusti, 2013 at 12:21

  Det är som om du alltid har svar på mina funderingar.. haha…

  [Svara]

 • Lämna kommentar