Lofsan

Klär ni upp barnen inför fotografering?

Idag hade Sixtens förskola årets fotografering. De tog en gruppbild och individuella porträtt. Sixten hade sin rosa piké från Ralph Lauren och mörka Levi’s. Jag tänkte att han skulle ha en blårutig Ralph Lauren skjorta först men småmönstrigt kan bli plottrigt på bild så det blev starkt rosa istället.

Flera barn hade tröjor och klänningar från Ralph Lauren medan andra hade mjukiskläder. Sixten hade kläder som han har annars också men var (i alla fall när Hans lämnade honom en timme tidigare) lite fixad i håret.

Gör ni i ordning barnen lite extra när det är dags för fotografering i skolan eller förskolan?

Jag beställde mms på porträttbilden så inom ett par dagar får jag bilden för påseende till mobilen. Vi kommer att beställa hela paketet nu när det är den första fotograferingen. Gruppbilden kommer bli ett fint minne när vi har flyttat. Då kan Sixten peka på sina kompisar och berätta.

En av pedagogerna frågade om flytten idag då de hade sett en lista på kön och reagerat på att Baxter var borttagen. Jag har inte sagt upp Sixtens plats än men måste göra det nu. Det spelar ingen rolll egentligen för det är tre månaders uppsägningstid så vi får betala flera månader oavsett.

Vi bestämde att jag ska komma med barnen och hälsa på flera gånger i november och december. Det är verkligen världens bästa förskola. Idag hade de grillat korv på gården till mellis och Sixten som inte äter ketchup hemma var röd runt munnen. 😉

Previous Post Next Post

You Might Also Like

Skriv kommentar

 • Svara MansonDust ~ nybliven 4-barnsmamma 20 oktober, 2011 at 16:20

  Njaee alltså.. barnen har ju alltid fina kläder så det blir väl mer att man väljer nåt extra fint, men något som dom har annars också eftersom det ändå ska vara personligt. 🙂 Jag hade dock inte haft mjukiskläder på barnen.. men det har dom inte övriga dagar heller.

  [Svara]

 • Svara Hanna 20 oktober, 2011 at 17:46

  Nu är jag ju inte mamma men jag tycker att man kan klä upp barnet lite om man vill. Man behöver ju dock inte överdriva med märkeskläder. Finns även andra fina kläder utan märken:)

  [Svara]

 • Svara Rebecca 20 oktober, 2011 at 21:49

  Min Sixten hade sin första dagisfotografering bara häromveckan. Visst klädde jag upp honom! Finjeansen och fintröjan. Jag fick mms:et bara någon timma efter att fotografering och jag var otroligt spänd och förväntansfull när jag väntade på att fotot skulle ladda klart. Och vad har barnet på sig? Jo, extrakläderna som alltid ligger på dagis! Haha, där fick jag!

  [Svara]

  lofsan Reply:

  haha! vad snopet men också helt rätt. 🙂

  [Svara]

 • Svara ♥ ♥ ♥ BAMBI ♥ ♥ ♥ 21 oktober, 2011 at 09:32

  Nej, vi klär inte upp barnen… dom har ju bara fina kläder 😉 Nej, men våra fotas utomhus i ytterkläder så det spelar inte så stor roll vad dom har på sig då.

  Men jag blev hemskt missnöjd med årets förskolefoton. Lite synd när det var Leahs första och deras första syskonfotografering. Men vi ska inte beställa några foton alls.

  [Svara]

 • Lämna kommentar