Lofsan

Jogga långsamt eller springa snabbt?

Vilket är bäst? Att jogga långsamt 60 minuter eller springa snabbt i 30 minuter?
 

 
 För det första behöver du fastställa vad syftet med din löpträning är. Du blir bra på det du tränar på. Å andra sidan är en av de viktigaste faktorerna för träningsresultat att variera sig. En tredje aspekt att ta hänsyn till är vilket av alternativen du tycker är roligast, det kommer du med stor sannolikhet att fortsätta genomföra, kontinuitet ger resultat.
 
 Om du springer för att du tycker att det är skönt – då spelar tiden ingen roll.
 
 Om du springer för att du vill öka din förbränning – spring då snabbt men kortare tid, det minskar risken för att du ska tröttna eller få ont.
 
 Om du springer för att du vill bli en bättre löpare – variera dina pass. Spring kort och snabbt, långt och långsamt. Spring på asfalt, spring på grus, spring plant, spring i backe.
 
 Du förbränner lika många kalorier när du joggar 10 kilometer långsamt som när du springer 10 kilometer snabbt. Andelen kalorier som kommer från fett är större när du joggar långsamt än när du springer fort men det är den totala mängden kalorier som är viktigast. Och ju bättre kondition du får, desto högre förbränning får du. Så spring, men gör det med ditt syfte klart i bakhuvudet. Styrketräna och planera din löpträning noggrant så håller du dig smärtfri och blir starkare på köpet!
 
 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

Skriv kommentar

Lämna kommentar