Lofsan

Järvsöbesök

Vi gjorde en lång omväg på vägen hem från Sälen och åkte norrut till Järvsö där kära vänner till oss har ett hus. Med fyra barn i samma ålder och intressen och med samma hobbys även hos oss vuxna är det jätteroligt att umgås tillsammans. Vi åkte ner till Stenegården, ett kombinerat café, trädgårdslandskap, små hus för barnen att upptäcka och delikatessbutik på samma ställe. Solen stekte och vi bara njöt. Vi åt god lunch, fikade bakelser och klappade getterna innan ett besök i de små affärerna med sylter och ostkaka.

Hemma i huset bjöd killarna senare på kvällen på värsta grymma middagen med rödbetor och honung, ryggbiff och grönsaker och sedan ostkakan med punschblåbärssylt. Barnen var vakna förbi midnatt, bastun sattes på och ryktet säger att männen var i säng framåt 03. 🙂

Vi tog en lugn morgon och förmiddag med stor frukost, körde lite sportbil och vid 13-tiden startade vi bilen och körde neråt Stockholm igen. Härhemma har vi ätit tidig middag i form av thaimat från vår lilla thaikiosk och hängt på terrassen. Hans har nu tagit tag i sommarens sista bagagetömning av bilen. Nu är alla resor slut för ett par månader framöver. Vi har två veckor kvar till förskolan öppnar igen och jag kör igång med alla PT-kunder. Sen blir det 100% full fart framåt under hösten med galet roliga projekt. En resa till Marbella med dagens gäng väntar senare i höst och en tjejhelg i New York i november likaså. Såååå kul!


Vi åkte ner till Säljesta Riviera, det mest långgrunda bad jag någonsin besökt, man kan nästa gå rakt över till andra sidan. Det var riktigt varmt i vattnet och kvällssolen ljummen.


På Stenegården hittade vi den här kompisen. Lite läskig faktiskt.


Lite lagom sådär.


Vad är det här för spännande papper?!


Barnen fick en skattkarta och leta efter kistan. Spännande!


Bästa kompisar.


Driving for peace och Falling Whistles handlar om att skapa fred i Kongo och ta hand om alla människor som drabbats av kriget, speciellt barnsoldater. Symbolen med visselpipan man kan köpa för att stödja projektet har en gripande bakgrund. Whistlers är lika gamla som Sixten och Baxter. Bilen är stripad med Kongos landskap och 6,9 miljoner är antalet människor som dött i kriget 1994-2012.


Stort tack för er gästfrihet Marlene och Daniel och för att ni delar med er av ert lilla Hälsinglandparadis!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

Skriv kommentar

Lämna kommentar