Lofsan

Jag är årets PT 2015

 Jag började min idrottslärarutbildning 2004 på GIH i Stockholm. Jag hade nog aldrig sett mig själv som en idrottslärare men ville ha en utbildning inriktad mot träning, hälsa och pedagogik och på den tiden fanns det inte (som nu) så många utbildningar med den inriktningen att välja mellan. Jag ville läsa en akademisk utbildning som sträcker sig över flera år.
 
 Samtidigt som jag läste på GIH jobbade jag alla kvällar och helger på flera gym, på de andra helgerna och loven gick jag massa kortare utbildningar inriktade på träning och kost såsom styrketräningsinstruktör, personlig träning, kostrådgivning och alla tänkbara gruppträningsformer. Det var väldigt intensiva år men jag lärde mig så mycket om att arbeta hårt, det var nyttigt att jobba med alla sorters arbetsuppgifter som finns i träningsbranschen: sälja medlemskap, städa toaletter och skrapa duschar, köra PT, vicka på alla möjliga gruppträningspass som finns, serva löpband och stå i receptionen.
 
 När jag tog min examen från GIH 2007 läste jag en extra kurs på Stockholms universitet inriktad på idrottspsykologi, den handlade både om prestationsinriktad träning och motivation till motion ur ett folkhälsoperspektiv. Den kursen var oerhört värdefull för mig som ett sista steg för att väva ihop all teoretisk kunskap om kroppen och träningslära, fysiologi, biomekanik och anatomi med hur våra hjärnor fungerar inriktat på träning.
 
 Sedan dess har jag faktiskt jobbat som idrottslärare en period, jag har jobbat som anställd PT många år, varit föräldraledig och sedan sagt upp mig, startat eget företag inriktat på PT-träning live, PT online med Lofsangruppen och nu öppnar jag mitt första egna gym.
 
 Marknadsföring är väldigt spännande tycker jag och det är genom mina sociala kanaler som blogg, instagram och youtube som jag har fått mina bokkontrakt (bok nummer 3 skriver jag på här i Thailand), kan spela in Träningspodden och uppdraget som TV4 Nyhetsmorgons PT. Om du är nyfiken på mina andra uppdrag får du gärna kika in på LSGROUP.SE
 
 Jag har fått flera fina utmärkelser under åren såsom ”Sveriges mest inflytelserika träningsbloggare” och ”Stora Topphälsapriset” men igår så vann jag ett av de finaste priserna i min bransch.
 
 Guldhjärtat delas ut i flera olika kategorier varje år; Årets gruppträningsinstruktör, Årets gym, Årets hemsida/blogg, Årets förebild och Årets PT. Förra året var jag finalist i både Årets PT och Årets blogg/hemsida men vann inget pris. I år så var jag först nominerad och sedan finalist i hela 3 stycken kategorier: både blogg, förebild och PT. Det var jag ensam om!
 
 I natt fick jag massa gratulationer till min telefon här i Thailand eftersom den stora galan gick av stapeln igår hemma i Stockholm, jag är nämligen utsedd till Årets PT 2015!
 
 Ett sånt fint ärofyllt pris med massa ära, mycket bekräftelse i och sådan stor motivationsdos i mitt arbete har glatt mig hela dagen. Det känns så rätt och perfekt tajmat att vi strax tar emot våra stora leveranser från våra leverantörer till mitt gym och att alla bitarna faller på plats för vad jag ska ägna mig åt 2016!
 
 Stort grattis till alla finalister och särskilt mycket till de andra vinnarna!
 
 
 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

13 Kommentarer

 • Svara Maria 29 november, 2015 at 17:29

  Stort GRATTIS Lovisa!! Det är du värd!
  Avundas din vy därbakom .. här är det mörkt & kallt!
  🙂

  [Svara]

 • Svara Annika 29 november, 2015 at 17:52

  GRATTIS till Årets PT!!!
  Du har verkligen inspirerat mig till 100%!! Vill bara berätta att du inspirerat mig till att börja träna efter jag gjort en viktresa. Gjorde en gastric bypass för precis 1 år sedan, och då började jag med prommenader som övergick i PW, och efter ett tag så började jag springa, i Augusti sprang jag Midnattsloppet med min son! Har aldrig fått en sådan energikick som när jag gick i mål på 1 timma. Så där och då bestämde jag mig att fira min 50 årsdag med att springa Göteborgsvavet! Så efter ett halvår efter operationen hade jag tappat 36 kg.
  Lyssnar på dig och Jessica varje vecka i träningspodden!!
  Älskar verkligen dina sunda värderingar när de gäller kost och träning!!
  Du är verkligen inspirerande!
  Så en än gång Ett stort GRATTIS!!!!

  [Svara]

 • Svara Annika 29 november, 2015 at 17:57

  Så roligt! Stort grattis!

  [Svara]

 • Svara Camilla 29 november, 2015 at 18:18

  Så kul! Stort grattis till dig!

  [Svara]

 • Svara Birgitta 29 november, 2015 at 19:15

  Stort Grattis! Det var du värd! <3

  [Svara]

 • Svara Anna 29 november, 2015 at 19:30

  Grattis till vad jag misstänker är en mkt välförtjänt titel! En fråga, jag har fått för mig att du har pluggat nåt i Örebro också (har jag läst det någonstans?). Stämmer det?

  [Svara]

 • Svara Gabi 29 november, 2015 at 20:04

  Grattis!!/Gabi

  [Svara]

 • Svara Clara Edvinsson 29 november, 2015 at 21:14

  Wow, stort Grattis Lovisa!! Det är du värd! Det var kul att få läsa lite om din bakgrund också. Ha det fint i Thailand.

  [Svara]

 • Svara Hanna 30 november, 2015 at 10:49

  Så oerhört välförtjänt och roligt! Stort grattis Lovisa!

  [Svara]

 • Svara Annah 1 december, 2015 at 07:38

  Grattis! Helt rätt val! Du är en inspiratör!

  [Svara]

 • Svara ell 1 december, 2015 at 13:16

  lillaemi.blogg.se

  [Svara]

 • Svara Karin 2 december, 2015 at 10:24

  Stort Grattis och ha en härlig vistelse i värmen!

  [Svara]

 • Svara Annika 10 december, 2015 at 20:05

  Grattis till utmärkelsen!

  [Svara]

 • Lämna kommentar