Lofsan

Intervallöpning i Tanto

En fantastisk sak med att barn blir äldre är att de blir allt mer självständiga. Hans och jag har nu två gånger varit 1 kilometer hemifrån med Tom som är 11 år hemma ensam med Sixten och Baxter. Båda gångerna har det gått riktigt bra och de har till och med nog njutit lite av att vara ensamma hemma. Vardagsrummet som annars är leksaksfritt ser ut som en leksaksaffär när vi kommit hem men det har det varit så värt.
 
 Fördelen med intervallöpning är att intervallerna kan utföras fram och tillbaka på ett och samma ställe, så om man som vi har barnen ensamma hemma och ändå vill springa så krävs det bara att man vet vad man vill fokusera på och så springer man. Jag förbereder mig för ett par längre lopp denna vår och sommar och försöker jobba med att hitta bra och lagom tävlingsfart att springa i. Mina intervaller igår delades upp i 3 block med 3 intervaller i varje block.
 
 3 minuter löpning
 30 sekunder gåvila
 2 minuter löpning
 30 sekunder gåvila
 1 minut löpning
 1 minut vila
 
 Hela blocket görs totalt 3 gånger så att det blir cirka 24 minuter från start. Innan dess värmer jag upp med gång och jogging 20 minuter och 15 minuter jogging efteråt så att hela passet blir 60 minuter.
 
 Jag är väldigt bra (på gott och ont) att pressa mig hårt så när jag springer andra och tredje 3-minutaren gör det så ont i lungorna och kroppen att det kommer tårar. Å andra sidan hinner jag återhämta mig väldigt väl mellan varje intervall och håller en hög jämn fart så smärtan och tröttheten är uthärdlig.
 
 Innan intervallerna kör jag 3 övningar för knäkontroll och rörlighet. Det gör stor skillnad för mig i min löpning!
 
 


Jag har filmat denna åt er, den kommer på bloggen strax!


Min parhäst och kärlek.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

3 Kommentarer

 • Svara Linda 13 april, 2014 at 23:55

  Leksaksfritt vardagsrum!? Du får gärna ge tips om detta? 😉

  [Svara]

 • Svara Petra 14 april, 2014 at 08:09

  Vilka bra tips! Du är så grym och inspirerande. 🙂

  [Svara]

 • Svara Mari 14 april, 2014 at 21:54

  =) Riktigt bra pass..

  [Svara]

 • Lämna kommentar