Träning

Intervaller på bana & Indianparken i Hammarbyhöjden

Hur tillbringar familjen Renman sin söndagseftermiddag på bästa sätt? Genom att springa, spela fotboll, klättra, gunga och leka såklart!

Mitt sista riktiga löppass innan nästa helgs stora kraftprovning Bellmanstafetten avverkades på Hammarbyhöjdens IP idag. Vi gjorde en familjeaktivitet av det hela och packade in alla fyra ungar i bilen och åkte ut ur stan.

Nikeoutfit allover. Inköpt i New York maj 2011.

Min syster Agnes, Johanna; den mest vältränade tjej jag någonsin sett in action och jag körde 12 lopp runt den röda banan medan herrar spelade fotboll på gräsplanen.  4*400 meter, 4*200 meter och avslutningsvis 4 befriande snabba hundringar ger ett pass med lagom mjölksyra, skrikande lungor och framförallt mental träning. Fördelen med att springa intervaller istället för ett ”vanligt” löppass är att den sköna känslan att ”gå i mål” som man normalt bara får en gång når man massor av gånger. Yes! Äntligen i mål!

Jag coachade Agnes i lite löpteknik; det är skillnad på att springa och springa. Nu när hon tränat upp sin syreupptagning och orkar längre sträckor så behöver hon också ha en hållning, fotisättning och frånskjut som gör att hon kan nyttja lungorna och hjärtats kapacitet fullt ut. Agnes har en riktig utmaning senare i höst som kommer att ge henne ett kvitto på ihärdig träning under året.

Johanna är i helt fantastisk form. Hon säger ibland att det är jag som inspirerat henne men vi får nog starta en klubb för inbördes beundran för jag ser upp till henne som en idol. 🙂

Johanna har en dotter som är 16 månader. Hon (Johanna alltså) är i sitt livs form efter att ha tränat målinriktat och flitigt i nästan ett år. 30 kg uppgång nära 100-strecket under graviditeten och nu krossar hon mig på varje lopp. Johanna är MIN förebild. Vi fick sällskap av Tom (gräbsens storebror) och en annan pojke på de sista loppen. De var så stolta och blev verkligen taggade av att få springa med oss vuxna. De kämpade hela vägen i mål, det är det många vuxna som inte ens gör.

Eftersom vi bor mitt i stan bland butiker och shopping och varken har balkong eller gård så får vi leta upp platser där våra barn får vara barn, där de inte behöver titta efter bilar eller hålla i handen för inte bli omkullsprungen av turisterna. Alex har pratat sig varm om helt nybyggda Indianparken i Hammarbyhöjden så när jag tränade i dag på idrottsplatsen bredvid så tog Hans med sig alla fyra barnen till parken och Alex kom med söta Malte och så blev det lekinferno. Indianparken är ju en toppenpark och alla grabbar var så glada och lekte fint tillsammans.

Jag är nöjd med min helg, även om den gick i 180. Ny vecka på ingång, Sixtens förskola har planeringsdag så vi blir en trio i morgon. Mysigt!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

5 Kommentarer

 • Svara Frida - Militärmamman 21 augusti, 2011 at 22:14

  Vad snabba ni ser ut! Härligt med sporrande sällskap!

  [Svara]

 • Svara jojjan 22 augusti, 2011 at 10:50

  Åh, vad ni ser så där härligt sportiga ut! Mitt mål är tjejmilen. Jag hade en förhoppning om att springa under en timme, men jag vet inte om jag grejar det. När jag springer 7-8 km snittar jag oftast ett tempo på 6.15 per km. Senast sprang jag 6 km och då hade 5.57 men jag tvivlar på att jag orkar hålla det tempot en hel mil. Jag var ganska trött efteråt… Får nog sikta på en tid runt 1 h 5 min…

  Min är också triathlet. Han tjatar på att jag ska börja också.. Men jag vet inte jag…

  [Svara]

 • Svara i min lilla lilla värld 22 augusti, 2011 at 13:29

  Förstår du hur mycket jag längtar efter att få springa ordentligt? Att få känna hur det svider i lungorna och hur benen nästan ger med sig? O´boy

  [Svara]

 • Svara Johanna Barvelid 22 augusti, 2011 at 21:26

  Du är grym, det var riktigt kul att köra intervaller, hoppas på fler innan den här sommaren är slut:) Nu är det bara att tagga till helgen! Kram

  [Svara]

 • Svara Nathalié 22 augusti, 2011 at 22:17

  Härliga bilder.. Önskar att jag hade motivation till att träna! Du har extremt snygga muskler 🙂 Kram

  [Svara]

 • Lämna kommentar