Lofsan

Intervaller och core

Jag visste under våren och sommaren att denna höst skulle bli väldigt intensiv på flera plan och jag har varit beredd på att det är min träning som fått stå åt sidan under vardagarna. Men på helgerna så prioriterar jag min träning högst och avklarad passen det första som händer på morgonen.

Idag körde jag mitt älskade intervallpass jag satt ihop på löpbandet. Syftet är att komma upp högt i puls, hålla en jämn fart genom hela blocket och hålla tekniken 100%. Upp med bröstet, stark i coren och mjuka fina steg.

Uppvärmning: 5 min promenad och 5 min löpning.

Block 1:
Pyramid från 60 sek ner till 10 sek upp till 60 sek igen. Lika lång vila efter varje intervall som du har sprungit. Jag körde idag på 17 km/h och 1,0 i lutning.

Blockvila 3 minuter.

Block 2:
Pyramid från 10 sek upp till 60 sek och ner till 10 sek igen. Lika lång vila efter varje intervall som du har sprungit. Jag körde idag på 18 km/h och 1,0 i lutning.

Nedvarvning: 5 min löpning och 5 min promenad.

Efter det körde jag 6 stycken coreövningar med en tabataomgång på varje övning:

Sidoplanka med höftlyft – handstående planka i vilan

Russian Twist med 7 kg medicinboll

Planka på armbåge och tå

Sidoplanka som en stjärna med byte genom tåstående

Benindrag till armbågen i handstående planka

Sidorotationer med pinne

Det blev ett längre pass mot de 40 minuter jag är van vid men eftersom det är två helt olika fokusområden med kondition/core så inkräktar de inte på varandra. Imorgon blir det ett lika långt pass igen men med benen i fokus. Då ska jag få sällskap av Hans som idag är på någon Kung Fu-tävling med Tom. Jag tycker att det är skönt att träna benen med sällskap eftersom det är så jobbigt. 🙂

Nu ska jag hoppa in i duschen och sen ska vi in till city och se galapremiären av Disneys nya Hotell Transylvanien.

Hoppas ni har en bra lördag!


Ny lila topp från Reebok!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

3 Kommentarer

 • Svara Sara 13 oktober, 2012 at 15:13

  Tack för att du delar med dig av din träning. Jag avgudar dig nästan! Ha en supertrevlig helg:) kram

  [Svara]

 • Svara i min lilla lilla värld 14 oktober, 2012 at 07:36

  Visst är tröjan skön?

  [Svara]

 • Svara Maria 17 oktober, 2012 at 07:07

  Hej Lofsan!! Älskar dina tips på övningar och utnyttjar dem ofta ..
  Nu har jag sen i somras haft problem med mina benhinnor och inte kunnat springa på snart 2 månader. Är lite orolig att ”flåset” försvinner .. =/
  Jag har nu några gånger kört Tabata på crosstrainer, känner mig väldigt flåsig och svettig efter ett par sådana. Tror du att det är OK för benhinnorna, känns inget när jag gör det men blir heller inte bättre i dem.. Vill ju helst springa men det får vänta ett tag till.
  Har du tips på andra ”flås-konditions”-övningar där man inte anstränger benhinnorna vore jag jätteglad!
  🙂

  [Svara]

 • Lämna kommentar