Lofsan

Inspirationsdag på Crossfit Solid

Det har inte blivit så mycket bloggande den här helgen, som tur är är anledningen helt enkelt att jag tränat så mycket att jag inte har haft tid. Å andra sidan får jag då ännu mer inspiration att dela med mig av till er!

I går var jag på två workshops som Träningsevent.se anordnade på Crossfit Solid. Temat för dagen var två klassiska Crossfit-moment; Pullups och Frivändningar. Kippade pullups är en övning som crossfittare använder när de vill göra riktigt många repetitioner, jag ser det mer som en gymnastisk övning med rörlighet och kroppskontroll än styrka även om (som du kommer att se i filmen) det krävs väldigt mycket styrka att lära sig kippa chins/pullups. Jag tycker att man ska lära sig göra 3 strikta pullups/chins innan man börjar träna pullups. Jag själv gör inte denna variant av kippade pullups men när jag lärde mig att jobba med explosivt med höften så blev jag automatiskt starkare i de strikta chinsen. Väldigt mycket av utförandet i chins/pullups oavsett om man gör strikta eller kippade handlar om tajming och kroppskontroll!

Den andra delen av dagen som vi ägnade åt så kallade frivändningar eller cleans var min favorit, framförallt för att jag själv vill utveckla min teknik och styrka i den övningen. Jag kommer att satsa lite extra på den typen av träning under våren så ni kommer säkerligen att få se mer av frivändniningar på bloggen och min instagram @lofsans!

Om du vill se ett axplock av vad vi gjorde under dagen så har jag klippt ihop några filmer. Det är den fantastiske dansaren Rennie Mirro som visar den första övningen. Superinspirerande coach tycker jag!

Jag tog med mig Teresa, Rebecca och Ida som jobbar tillsammans med mig som coacher i Lofsangruppen på inspirationsdagen. Det var så kul att hänga med tjejerna en hel dag och se varandra utvecklas! 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

3 Kommentarer

 • Svara Teresa 15 februari, 2015 at 15:53

  Yey! Vilken bra klippning det blev utav filmen!
  Tack för igår!

  [Svara]

 • Svara Hanna 15 februari, 2015 at 17:44

  Kul att se klipp från er dag!

  [Svara]

 • Svara Johanna 17 februari, 2015 at 02:27

  Kul m film! Men det blir besvärligt när ”pausmusiken” är väldigt skränig o har en högre volym än det filmade materialet. Måste höja o sänka vid varje klipp.

  [Svara]

 • Lämna kommentar