Lofsan

Ingen fixering än…

Häpp… Men alla värden ser jättebra ut och jag känner mig så onära en förlossning som jag tror att man kan göra. Att han inte är fixerad än gör egentligen inget förutom om vattnet skulle gå innan värkarna kommer igång. Då ska jag lägga mig ner med en kudde under rumpan. Om huvudet åker för snabbt ner och det inte finns vatten som dämpar kan det hända att navelsträngen kommer lite i kläm. Så då ringer man förlossningen så bestämmer de om man får åka liggande sjuktransport till sjukhuset eller om de bedömer att man kan sitta. Men med tanke på att bara cirka 15% av alla förlossningar startar med vattenavgång så är det relativt liten risk att det skulle uppstå några problem för oss.

Rådfrågade ”läggahuvetpåsnébarnmorskan” om hon såg något problem i att vi åker i väg ett par dagar. Hon la huvet på sné och log. Jag såg det som ett okej. Vi fick med oss telefonnumret till MVC i Simrishamn och en utskrift av sammanfattningen av våra önskemål inför förlossningen. Ystad lasarett, here we come!

Nä, skämt åsido, vi åker till Österlen imorgon och sen får vi se hur länge vi stannar. Babybjörnselen, lite bebiskläder och bilbarnstolen får följa med i bilen så får vi se hur länge vi stannar.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

Skriv kommentar

 • Svara Josse 21 juli, 2009 at 18:57

  Bebisen kan väl fixera sig bara dagar innan förlossningen så det behöver ju inte betyda att du kommer gå över tiden. Huvudsaken att allt verkade bra med er båda! Imorgon ska jag också till bm ska bli väldigt intressant (ska också till en vikarie då min ordinarie är på semester).

  Ha det bra!

  [Svara]

  Lovisa Reply:

  Ja, bebisen kan tydigen fixera sig tom inne på förlossningen om det är så att vattnet går först så det spelar ingen roll för mig! Tydligen är det i alla fall därför jag ännu inte börjat vagga fram (har inget tryck neråt nämligen)…

  [Svara]

 • Lämna kommentar