Lofsan

Ikea & Mio

Besöket på Ikea blev lite mer omfattande och dyrare än vad jag räknat med, men nu börjar det likna ett hem. Köpte massa blommor som ju är ett enkelt sätt att skapa hemtrevnad på.

Åkte förbi Mio också och beställde en kökssoffa. Vi får den om en vecka. Den stora soffan till vardagsrummet kommer i månadsskiftet tror jag. Den får vi hemkörd som tur är. Och monterad tror jag. Måste kolla det.

Vi vill ha en sängstomme med matchande bord till men vi har inte hittat någon som faller oss i smaken än. Spjälsäng och sånt har vi inte heller köpt men det tar vi senare.

I gamla lägenhetens kyl fanns det plats för 1 filmjölk, 1 mjölk och pålägg i princip. I frysen fick man välja mellan hallon eller glass. Det gick inte att ha båda. Nu har vi två separata skåp från golv till tak i princip så vi får plats med hur mycket som helst! Kändes aslyxigt att storhandla på Ica maxi för flera tusen och ställa in i skåpen. Vi ska ha barnen här i 4 veckor framöver så det går ju åt lite mer än om det bara är vi två.

Kvällen gick åt att montera upp gardiner i sovrummet vi hann halvvägs, det är i alla fall ingen insyn längre. Vi monterade även ihop den säng vi köpt till det lilla rummet. Ni minns säkert att jag var orolig för hur det skulle bli med dörren som öppnades inåt:

vi köpte en växasäng ”minnas”, den drog vi ut till 165 cm. Då kan man stänga dörren! Det är trångt därinne men jättemysigt! Vi köpte en liten plattTV idag som ska sitta på väggen. Och så ska vi koppla in alla TVspelskonsoler så blir det asnice därinne!

Barnmorskan jag skulle ha träffat på onsdag, istället för min vanliga, ringde idag och undrade om jag kunde komma imorgon istället. Så klockan 13 ska vi på rutinkontroll och mäta magen. Kanske blir något blodprov också.

Förmiddagen ska jag bara ta det lugnt och sortera bland mina kläder. Det vore skönt att få ordning på det så fort möjligt. Badrummet var min första prioritet och där är det i princip klart. Vi ska montera ihop en pall och köpa tvättmaskin. Sen är det klart!

Sov gott!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

Skriv kommentar

  • Svara Jenny 23 juni, 2009 at 09:01

    usch va jag är uttråkad och orkeslös denna vecka. Men skoj o få läsa lite i bloggar…

    hoppas det går bra med lägenheten. Vi har ju visning i helgen men vi är inte så hoppfulla.. Men vem vet snart kanske vi är grannar..

    [Svara]

  • Lämna kommentar