Lofsan, Sixten

Idag

Idag skulle Sixten och jag ha åkt till Malmö och hälsat på vår älskade Tant Anna men det var med sorg i hjärtat jag fick ställa in den trippen. Jag vågar inte pressa mig nu när jag är gravid, har ont på många ställen i kroppen och har sömnbrist. Det kändes skitsurt men Anna vet att hon och M är jättevälkomna att bo hos oss i juli/augusti när vi har vår egen gård här på Österlen. Då kan de komma över helgen tex och bada, grilla, dricka vin och snacka på kvällarna eller tajma sina semesterveckor så att de får lite grislukt i näsan.

Istället har vi haft en heldag på hemmaplan, min bror, Sixten och hans kusin och jag. Vi har varit ute massor, lagat lunch, hotdogskorv skuren som tiokronor med tagliatelle (Sixtens favoritmat just nu där han äter en stor portion helt själv, hett tips!) och lekt med hundarna.

Sixtens kusin är född i februari, alltså 6 månader äldre än Sixten men de väger i princip lika mycket och är lika långa. Men tjejbebisar är ju generellt mindre än pojkarna och Sixten är dessutom stor för sin ålder. BVC berättade att bebisar ska ha tredubblat sin födelsevikt på sin ettårsdag. Sixten hade det på sin 10 månadersdag medan jag vägde lika mycket som Sixten gör nu när jag var 18 månader och vi vägde lika mycket vid födseln.

Barnen leker inte så mycket med varandra, Sixten följer mest S i hasorna, som en hundvalp, medan S klappar mjukt lite diskret på Sixten när han inte ser det. Men de är absolut intresserade av varandra och om bara något år kommer de ha stor glädje av varann.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

Skriv kommentar

Lämna kommentar