Lofsan

Ice Age 3

I mitt nya liv tittar jag på filmer med svenskt tal. Så även vid biobesöket idag.

watch_ice_age 3_online_for_free
Trots bankande huvud följde jag med lilla familjen till Sickla och matinéföreställningen klockan tre. Slutsålt. Även den klockan fyra. Vi var förutseende och bokade redan igår.

Går man på en tecknad storfilm med svenskt tal klockan tre i familjemetropolen i Sickla kan man räkna med detta:

80% av besökarna är under tio år.
20% av besökarna är föräldrar som inte vet hur man håller ordning på de andra 80%.
En person, strategiskt placerad bakom mig, kommer sparka i ryggstödet halva filmen. Denna person visar sig tillhöra den 20%iga gruppen. Andra halvan av filmen har jag bytt plats med Hans.
79% av salongens besökare har ett behov av att besserwissra sig, som bara barn kan. Detta visar sig genom att de berättar högt och tydligt för resten av salongen vad som händer i filmen. Då misstänker ju ingen att just detta barn inte fattat någonting av filmen och skämtet: ”En tyrannosaurus rex som heter Bobby? Trodde han skulle ha ett mer skrämmande namn. Som Jonas. Elller Mark.”

Men Tova och Tom, de sitter tyst i sina biosäten och äter popcorn. Och myser. Och är helt fantastiska.

Nästa vecka blir det en ny film med svenskt tal.

2718054632_427964ab04_o

Previous Post Next Post

You Might Also Like

Skriv kommentar

 • Svara Morfar Tomas 10 juli, 2009 at 09:11

  Se där en programpolitisk förklaring om ditt blivande föräldraskap! Det är ju synd om de där 80 procenten för de vet ju egentligen inte varför de befinner sig i biosalongen och inte deras föräldrar heller.

  Tova och Tom däremot finns i nuet och njuter av filmen. Fina barn tycks det mig och det beror väldigt mycket på hur föräldrar och vuxna betraktar dem. Dem vill jag lära känna..

  [Svara]

 • Svara Josse 10 juli, 2009 at 09:27

  Vi ska också gå och se harry potter till veckan, dock med engelsk tal 😉 har bokat premiären den 15 Juli! Älskar potter och Johan får snällt komma med. Bio är aldrig fel för den delen!

  [Svara]

 • Svara alfvan 10 juli, 2009 at 15:43

  Jag lever i euforin att mitt barn kommer kunna engelska från den dag det föds.
  På det sättet slipper jag eventuella matinéföreställningar med samma upplägg som den du beskriver. För sånt skrämmer mig, på riktigt!
  Och drömma får man väl ändå? 🙂

  [Svara]

 • Lämna kommentar