Lofsan

I did it!

Vilken härlig runda det blev! I samma sekund som jag publicerade förra inlägget började snön vräka ner men någon minut senare lös solen igen. Tog Karlbergskanalen och ett varv runt Vasastan och slogs igen av hur nöjd jag är med löparvagnen. (Mountain Buggy Terrain)

Gjorde det otippade stoppet på Hemmakväll i full löparmundering för att hyra Dinner for Schmucks (tredje gången jag ser den, så himla bra) och köpa en påse lösgodis till mig och mina gäster.

Sixten äter nötter som ”godis”, mitt mål är att han inte ska äta godis före tre års ålder. Hur tänker ni kring småbarn och godis?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

Skriv kommentar

 • Svara LiMeaMyBo 25 mars, 2011 at 14:33

  Helt rätt tänk! Jag introducerade ”lösgodis” när min son var runt 3-3,5 år. Däremot började han få nötter långt innan så lösgodiset ”dissades” direkt. Nu för tiden är godis = alla sorters nötter. Men jag är extra noga med att inte ge mycket jordnötter (allergirisken ökar?).

  Vad skönt att Lil B´ och Lil S´är alldeles OK 🙂
  Välkommen tillbaks till den alldeles normala verkligheten. (Synd att det tog så lång tid för grabbsen att komma i rätt köl så jag hoppas att ni helt är återställda snarast).

  Apropå appen du använder: vilken app är det?

  Ha en trevlig fredag och helg! 🙂

  [Svara]

  Lofsan - En mammablogg om träning Reply:

  Tack!

  Jag använder Runkeeper, funkar bra i storstan men andra säger att den är opålitlig på landet.

  [Svara]

 • Svara Mickis 25 mars, 2011 at 15:19

  Jag håller helt med, lösgodis tycker jag man kan vänta med! Det har all tid i världen för det senare i livet, blir nog en bra grund för framtiden. Leo får på sin höjd några chips, iblan lite glass, han har inte mycket intresse för sött, knappt frukt, tyvärr..

  [Svara]

  Lofsan - En mammablogg om träning Reply:

  Sixten älskar frysta hallon! Kanske något för Leo?

  [Svara]

 • Svara Alfva 25 mars, 2011 at 15:51

  Jag tänker som dig, eller ja. Hon kommer få godis den dag hon själv förstår vad det är och specifikt efterfrågar det (med ord). Eftersom varken jag eller E äter lösgodis hemma kan det ju dröja en stund…
  Däremot nötter, torkad frukt och popcorn kör vi på!

  [Svara]

  Lofsan - En mammablogg om träning Reply:

  De där förbannade godishyllorna i butiken förstör ju! Lockar med starka färger…

  [Svara]

 • Svara Marie 25 mars, 2011 at 17:43

  E älskar nötter och popcorn, ngt godis kommer inte på fråga. Stå på dig Lovisa för de starka färgerna, det är du som bestämmer så gör de rätta valen 😉

  [Svara]

  Lofsan - En mammablogg om träning Reply:

  Standing strong!

  [Svara]

 • Svara MansonDust 25 mars, 2011 at 20:14

  Det var enklare med första barnet det här med att inte ge godis. 🙂 Tror att Star var 2,5 år när hon började få lite godis på helgen. Sen kom Ninja & hon ville ju ha det som Star fick såklart, så hon var runt 1,5 år när hon fick några egna bitar första gången. Samma med Seven, runt 1,5 år. Tyvärr är deras pappa nötallergiker så jag har inte vågat ge det istället när dom varit mindre, utan först vid 4 år ungefär. Men ja, jag tycker att man kan vänta så länge det går med godis. 🙂

  [Svara]

  Lofsan - En mammablogg om träning Reply:

  Kul att höra om syskonträsket. Jag märker att det är skillnad när Tom 8 år bor här.

  [Svara]

 • Svara Carola 25 mars, 2011 at 20:30

  Det var lättare att hålla från Theodor godis än Ville. Han har hittat på golvet som Theodor tappat och insett att det var himla gott. Han blir fullständigt galen om han ser T äta och inte får smaka. Försöker ge honom ett par salta pinnar istället. Nötter har jag inte gett dem pga kvävningsrisken man hört. Men ja.. Theodor får godis på lördagar. Han får tjugo kr att handla för och han brukar inte äta upp allt. Ville får salta pinnar och ett par smarties ibland för att det inte ska bli gallskrik kring T:s lördagsmys. Tyvärr.

  [Svara]

  Lofsan - En mammablogg om träning Reply:

  Sixten får bara sitta ner och äta just av den anledningen.

  [Svara]

 • Svara Evelina 25 mars, 2011 at 21:14

  Min lilla älskar också frysta bär, vindruvor och annan frukt. Tycker det är lite läskigt med nötter, så lätt att dom fastnar i halsen. Här ute på landet där jag bor funkar det inte med runkeeper, men jag kör med Nike .

  [Svara]

 • Svara Annelie 26 mars, 2011 at 02:33

  Vi har också väntat (och utan problem) med godis. Nu är Olivia snart 3 år och vi har erbjudit henne att smaka, visst hon gillar det MEN tjatar inte och föredrar hellre frukt. Hon säger själv – Det där är för vuxna, sötnöt!

  Jar en kompis som gav godis till sin son redan vid 1 års ålder för hon tyckte det var sött att han åt det… Inget argument som jag köper…

  [Svara]

  Lofsan - En mammablogg om träning Reply:

  Nej, jag tycker att man gör barnet en otjänst!

  [Svara]

 • Svara stellabystardust 26 mars, 2011 at 07:22

  Jag skulle aldrig säga till Stella att ”nu ska du börja få lördagsgodis”. Skulle hon därmed efterfråga det nu skulle vi börja med det – för nu (2 år 8 mån) förstår hon veckodagarna OK osv, och skulle fatta innebörden.
  Hon har däremot smakat när hon varit med äldre kusinerna (första gången för 3 mån sen ca), och jag tror inte på super-förbud när de börjat undra för det ökar nog bara nyfikenheten.

  Fast man kan ju förebygga med annat… Här har vi haft salta pinnar och stjärnor åt henne till fredagsmys eller så som ”värst”, men det går i perioder. Gurka och andra grönsaksstavar, superfavoriten vindruvor, och just nu är det paprika i bitar som är lyxigast. Inte oss emot. 😉

  [Svara]

  Lofsan - En mammablogg om träning Reply:

  Ja, för det är ju det där med efterfrågan som är grejen. Sixten frågar inte efter kaffekopp eller läskglas.

  [Svara]

 • Lämna kommentar