Lofsan

Hur får man en stor och uppskattad blogg?

Det senaste året har min blogg vuxit något oerhört. Jag vill dela med mig av några tips som jag tycker är bra för att få en stor och uppskattad blogg. Jag hoppas att det finns något nyttigt och användbart för alla att läsa och något tips ni inte sett förut.

Innan du startar:

Bestäm dig först vad du ska skriva om. Välj ett intresse eller område du verkligen tycker om. Det är bra om du väl påläst på området och om det är något du inte kan så är det bra om du vet hur du ska ta reda på det när du får frågor. Fundera på om det finns någon bloggportal som du kan skriva hos där du kan få hjälp med att synas, till exempel på startsidor och i topplista. Välj ett bloggnamn som betyder något, antingen med uppenbar betydelse till exempel ett smeknamn eller ett namn som berättar vad din blogg handlar om. 

Under tiden:

Skriv bloggen med ett genomgående tema till exempel träning, kost, mode, inredning men var hela tiden personlig och dela med dig av ditt privatliv så att dina läsare lär känna dig. Nischa dig hårt även inom det aktuella området. Fundera på vad du tycker om hos dina favoritbloggar och plocka ut de bästa delarna och applicera dem på din egen blogg. Gör en ordentlig scanning över bloggar som skriver om samma sak som du och försök hitta ett sätt för just din blogg att sticka ut. Varför ska människor läsa just din blogg, och gärna besöka den varje dag? Nätverka med andra duktiga bloggare och fråga om tips och råd. Jag hade flera förebilder första åren som jag lärde mig så mycket av; Spark i Baken, Blondinbella, Träningsglädje, Bambi, Tumadre, Linda Fodor, Trendoträning och flera andra. Tack tjejer för den inspirationen!

Var noggrann med språket. Stava rätt, sätt punkter och särskriv inte. En korrekt skriven blogg tas mer på allvar och är lockande för företag att förknippas med. Underlätta för nya läsare att hitta till din blogg genom att registrera dig på olika bloggstatistiksidor, till exempel Bloggportalen och TailsweepLocka dina läsare till att komma tillbaka ofta genom att uppdatera regelbundet, minst en gång om dagen och gärna oftare. 

Skriv en blogg som inspirerar människor; välj ett positivt synsätt på saker och välj bort att skriva om sådant som stör dig. Det kan du skriva av dig på andra ställen än en offentlig blogg. Föreställ dig att du står på Sergels Torg med en megafon när du formulerar dina blogginlägg. Häng aldrig ut en annan person, skriv bara om ämnen som är allmänt accepterade och ta inte upp intima privata saker.

Illustrera alltid dina blogginlägg med en aktuell bild. Använd inte Google utan gör till vana att fota mycket så finns det alltid bildmaterial till dina blogginlägg. Sätt rubriker på samma sätt som människor googlar; med frågor så hittar Google din blogg och rankar den högt. Döper du dessutom bilderna till vad de verkligen föreställer får du ännu fler sökträffar.

Besök din egen blogg varje dag och läs alla blogginlägg på raken, i ett sammanhang, och känn efter hur känslan blir. Det ska vara ett bra flow i texten och ämnena ska ha en röd tråd eller presenteras. 

Avslutningsvis:

Var noggrann med att synas på ställen där din målgrupp rör sig bland olika sociala medier; mina konton på twitter, facebooksida, facebookgrupp, instagram @lofsans. Underlätta för nya bloggläsare att hitta till dig. Spamma inte kommentarsfältet hos storbloggare men tipsa gärna om du skrivit något liknande inlägg. Se till att dina besökare stannar kvar och kommer tillbaka genom att vara generös med inlägg, bjuda på kunskap och bygga upp en positiv stämning. Godkänn de läsarkommentarer som du vill förknippas med och svara på bloggläsares frågor så ofta du kan. 

Föreställ dig att din blogg är din lilla bebis och vårda den lika väl.


Årets träningblogg 2012! Fotograf Teresa

 

Klicka gärna på Gilla!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

Skriv kommentar

 • Svara Carola 6 augusti, 2012 at 21:48

  Du e…så bra helt enkelt 😀

  Sov gott fina du.

  Kram och du…i höst tänkte jag komma en helg och hänga med dig/er. Hoppas det är okej? 😉

  [Svara]

  Lofsan Reply:

  Gärna! Men inte förrän i typ november, fullbokad tills dess.

  [Svara]

 • Svara Maria 6 augusti, 2012 at 21:49

  Tack för alla bra tips 🙂

  [Svara]

 • Svara Sofie 6 augusti, 2012 at 22:18

  Har följt din blogg sedan Sixten var minimini och det är så kul att se hur din blogg vuxit 🙂 Du är grym och verkligen värd all framgång!

  [Svara]

 • Svara Aniika 6 augusti, 2012 at 22:24

  Ja, din blogg växer verkligen så det knakar. Inte konstigt, den är riktigt, riktig bra. Tack för tipsen!

  [Svara]

 • Svara Träningsglädje 6 augusti, 2012 at 22:27

  himla bra tips tycker jag – och fantastiskt roligt att din blogg vuxit så himla mycket! välförtjänt tycker jag. heja duktiga träningsbloggare!! 🙂

  [Svara]

 • Svara Träningsglädje 6 augusti, 2012 at 22:28

  ps. personligen gillar jag länkkärlek också. blir så himla trist stämning om man aldrig länkar till någon annan 🙂

  [Svara]

 • Svara lillal 6 augusti, 2012 at 22:33

  Grymt bra tips! Men du e ju grym oxå!!! Kram

  [Svara]

 • Svara Åsa 6 augusti, 2012 at 23:26

  Bra blogg med bra tips! Tack!

  [Svara]

 • Svara Uppochhoppa 7 augusti, 2012 at 06:51

  Fin lista! Välförtjänt tillväxt, du är bra!

  Jag håller med Sara om att det är trevligt att tipsa och länka till andra, det uppskattar läsarna och bloggvärlden vinner på det. Sen tycker jag annorlunda kring det du skrev om negativa saker. Jag tycker att en bra blogg har en tydlug röst där både plus och minus ryms, visst är det bra med glatt och positivt men det är bra med allvar, fundersamhet, ilska, sorgsenhet också. Så som vi är!

  [Svara]

 • Svara Terese Alvén, sparkibaken.se 7 augusti, 2012 at 07:26

  Tycker det är så kul att följa din utveckling från det att vi sågs på mammabåten för ett år sedan tills nu. Keep up the good work tjejen. KRAM

  [Svara]

 • Svara Linda-Naemi 7 augusti, 2012 at 09:03

  Tack för fina tips! Min blogg växer lite och det känns riktigt kul. Tack för inspiration!

  /Linda

  [Svara]

 • Svara Catharina 7 augusti, 2012 at 10:44

  Så bra tips!

  [Svara]

 • Svara shirin 7 augusti, 2012 at 10:50

  jättebra tips. de ska jag ta till mig i min egen träningsblogg. tack .-) och grattis till årets träningsblogg

  [Svara]

 • Svara Sandra 7 augusti, 2012 at 11:42

  Va roligt att det gått så bra med bloggen! Det är du verkligen värd. Har inte följt dig allt för länge men sedan jag började är jag helt fast. Du är ORTOLIG inspirationskälla och gett tillbaka min glöd för träning! Fantastiska tips hur man kan hinna med träningen i vardagen trots barn och familj (har inga barn själv) men nu ser jag ju att det funkar! 😉 kämpa på med allt som du redan gör så bra!

  [Svara]

 • Svara Tessan Halldén 7 augusti, 2012 at 15:33

  Tack för tipsen! Perfekt nu när jag har en nystartad blogg på http://tessanhallden.wordpress.com

  [Svara]

 • Svara Alfva 7 augusti, 2012 at 18:32

  Du är en av de mest produktiva och företagsamma personer jag någonsin träffat, dessutom har du en nästintill unik förmåga att strukturera upp och förklara saker på ett begripligt sätt.

  (Och jag trodde jag såg i syne när jag var inne i Söderköping och såg dig på löpet häromdagen. Hurra!!)

  [Svara]

 • Svara Elin Levin 7 augusti, 2012 at 18:56

  Tack fina Lofsan för all kärlek du lägger på bloggen. jag är fast for good… Bästa är träningsklippen som jag gärna surfar in på innan gymmet. Nya roliga grejjer att testa så fort inspirationen svajar. Heja Lofsan! kramar

  [Svara]

 • Svara Tessan Halldén 7 augusti, 2012 at 20:58

  Tack för tipsen! Perfekt till min nystartade blogg 🙂

  [Svara]

 • Svara ♥ TUMADRE - ensamstående mamma till två ♥ http://tumadres.se 7 augusti, 2012 at 21:23

  Men åh, din gulle! Att få vara med på Din inspirationslista. Du är ju med på min! 🙂
  Ta hand om er!! ♥

  [Svara]

 • Svara Ida/Buffy 7 augusti, 2012 at 22:25

  Tack grymma du för fina tips!
  Jag ska verkligen ta till mig av dem och använda mig av de i min blogg!
  Du inspirerar många, det hoppas jag att du är medveten om.

  Ha en riktigt fin kväll och vecka!

  Kramar
  /Ida

  [Svara]

 • Svara Annelie 8 augusti, 2012 at 17:24

  Tack för de värdefulla tipsen, speciellt om de med egna bilder och att tagga dom med vad som visas på bilden, det har jag missat fram tills nu. Jag har också lagt upp min blogg på Tailsweep nyss! Bra tips, en får tacka!
  🙂

  [Svara]

 • Svara Madame Edith 11 november, 2012 at 17:22

  Vilka jättebra tips, att sticka ut i den stora bloggvärden är verkligen inte lätt.

  Kram/M

  [Svara]

 • Lämna kommentar