Hur äter Lofsan?
Ni läsare frågar väldigt ofta vad och hur mycket jag äter. Det känns som en svår fråga att svara kort på. Jag äter det mesta.
En stor del av min kost, portionsmässigt en måltid per dag, består av en proteinrik sallad. Jag äter då lax, kyckling eller scampi och sedan en bas till med nötter, avocado, tomat, smakrika salladssorter och liknande. Jag äter mycket mozarella och halloumi. Varje dag tror jag.
Jag äter en fettrik kost där nötter, ägg, olja eller avocado ingår i varje måltid.
Jag äter en kolhydratrik frukost och extra kolhydrater till de måltider som är närmast träning men en liten mängd på kvällstid. En normal mängd är en knuten näve för mig.
Jag äter lax tre till fyra gånger per vecka. Antingen varmrökt, ugnsbakad eller stekt i grillpanna.
Du har mycket att vinna på att äta lax regelbundet eftersom forskning visat att fet fisk är inflammationshämmande, skyddar mot cancer, skyddar kärlen och därmed risken för plötslig hjärtdöd, och dessutom är den bra för huden och hjälper till att bygga upp muskler för oss som tränar.
Laxen är en fet fisk och innehåller därför rikligt med nyttiga fetter. Omega 3-fettsyror är viktiga för bland annat hjärnans funktioner, kärlen, synen och nervsystemet. Undersökningar visar dessutom att omega3 är bra för humöret och motverkar mentala sjukdomar som ADHD och depression. Dessutom är den bra för minnet och brist på Omega 3 har bland annat kopplats till dyslexi.
Mer om hur jag äter kommer i senare inlägg men nu går ni alla och köper lax!