Lofsan

Hemmafru

Åh, när jag kom hem ifrån Kullängen så låg barnen och sov, hela lägenheten var nystädad och Hans hade gjort scones. Allt var så fint dukat, det ligger massor med nybakade bullar i frysen och en låda med brysselkex står i skafferiet. Det känns lite hemmafru på 50-talet över min man.

Jag gillar det i alla fall. Och Hans tycker om att baka, städa och laga mat så jag låter honom hållas. Han kan tvätta också. En bra man med andra ord. It’s a keeper.

Våra grannar nedanför har galet party ikväll och jag är så trött och ska upp tidigt imorgon. Hur sent får de hållas? När är man tillräckligt befogad att ringa på? 23 eller midnatt? Kass musik har de dessutom. Det hade kunnat vara en förmildrande omständighet, om musiken varit bra alltså.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

Skriv kommentar

 • Svara Emelie 25 augusti, 2012 at 23:42

  Hej och tack för en väldigt inspirerande blogg! 🙂
  Jag har några frågor som jag vore glad om du ville svara på,

  vad har du för åsikt om honung? Jag älskar grekisk yoghurt med ringlad honung, nötter och bär som ett mellanmål och äter t.ex. gärna det tillsammans med ett par knäckemackor med avokado på som ett mål efter min kvällsträning. Vad anser du om detta? Det är ju dessutom svårt att spara avocadon eftersom den blir dålig, så jag äter ju gärna upp nästan en hel! Jag förstår att det kan vara bättre att kanske äta en lagad måltid då, men jag jobbar för tillfället på en båt och har inte tillgång till varken kök eller nyttig mat kvällstid, så jag kokar ihop det bästa jag kan i min hytt…

  Varför äter du t.ex. pasta men inte potatis?

  Hur mycket är egentligen en knuten näve av något? En knuten näve kesella eller keso är ju lätt att förstå, men hur mycket kyckling/ många knäckemackor är egentligen en knuten näve?

  Jag varken vill eller klarar av att utesluta gottigheter på helgen. Jag äter gärna dessutom både på fredag och lördag, även om jag förstår att det vore bättre att hålla sig till en. Men finns det något jag kan göra på söndagen, ska jag äta som vanligt eller bör jag kompensera det med att t.ex. äta mindre?

  Tacksam för svar!! Glada hälsningar Emelie (:

  [Svara]

 • Svara Emma Karlsson 26 augusti, 2012 at 06:25

  Nu är det ju försent men för nästa gång kanske, så är det 22 som gäller, även helger. Kolla bara så det finns en störningsjour, för visst har ni br? Det kan vara en ”förmildrande omständighet” om man iaf påtalat för sina grannar att man ska ha fest och ber alla ha överseende, om det är t.ex. inflyttningsfest. men att ha fest ofta, utan att säga till och dessutom hög musik och bara vanligt skrän efter kl 22 är alltså inte ok. Tack för idag, för att jag fick vara med, det var jättekul!

  [Svara]

 • Svara Sofie 26 augusti, 2012 at 07:11

  Min toleransnivå är större än Emelies (ovan). Har ALDRIG fest själv och har två små barn men skulle faktiskt inte ringa på någons dörr före midnatt, om det inte hände typ varje helg, då skulle jag säga ifrån. Vilken toppenman Hans verkar vara! 🙂

  [Svara]

 • Svara Sofie 26 augusti, 2012 at 07:12

  Gaaah, menar så klart Emmas kommentar ovan (Emelies)…

  [Svara]

 • Svara Therese 26 augusti, 2012 at 07:53

  Men vilket lyx att komma hem till ett städat hem som serverar gotte! Jag blev sjukt sugen på scones nu ju 😉

  [Svara]

 • Svara foraldrafitness 26 augusti, 2012 at 08:08

  Vad fint Hans hade gjort!

  [Svara]

 • Svara Elin 26 augusti, 2012 at 09:35

  Det är lyx, jag har också en hemmafru 🙂 enda nackdelen är att man är lika bra på renovering = inga snickare direkt. Men man renoverar ju inte så ofta som man städar & tvättar…

  [Svara]

 • Svara Jeanette 26 augusti, 2012 at 11:25

  Vilken fin man du har!

  [Svara]

 • Svara Therese 27 augusti, 2012 at 21:55

  vad härligt med en man som gillar att baka! en sån har jag också 🙂 i helgen blev jag väckt av doften av nybakade scones och han bakar macarones hela tiden (vilket egentligen inte är ett dugg bra). sådana karlar behåller man 🙂

  förresten, 22.00 ska det vara ”tyst”! tycker jag!

  [Svara]

 • Svara Karin FoH 29 augusti, 2012 at 20:40

  Mysigt att ha en hemmafru till man! Och vad gott med scones!

  [Svara]

 • Lämna kommentar