Lofsan

Hemma igen

Som sagt, barnmorskebesöket gick bra.

När vi satt på bussen på väg till Karlavägen i morse ringde barnmorskan och frågade var vi var. Det visade sig att hon skrivit upp halv nio och vi prick nio. Det löste sig ändå och vi hann med det vi skulle hinna med.

Vi pratade om hur det kändes just nu, jag sa som jag känner: det är långtråkigt att vara hemma men att jag inte har ork till något annat. Det är trångt i bröstkorgen, jag har sammandragningar konstant och att vi hoppas att jag kan få vara en av de få förstföderskor som faktiskt föder före BF (beräknad förlossning). Barnmorskan tror att det inte alls är osannolikt med tanke på livmoderns aktivitet, men att det finns många med mycket sammandragningar som också passerar BF.

”Allt är normalt” som det står överallt om graviditet.

Blodsockret var bra, 6,0. Fortfarande väldigt lågt blodtryck. 100/50 tror jag. Det är okej så länge jag inte mår dåligt av det, som vid förra besöket när jag höll på att svimma. De flesta gravida får högt blodtryck på slutet. Barnets puls varierade mellan 140 och 148. Perfekt!

Han ligger fortfarande på min vänstra sida med ryggen utåt sidan och fötter och händer mot mitten. Huvudet ligger nedåt men fortfarande rörligt.

SF-måttet, alltså måttet från blygdbenet till livmoderns övre kant är nu 31 cm. Detta innebär att den fått sig en liten tillväxtknäpp så nu är jag uppe och tangerar Svenssonkurvan.

Vi bad även om att vi skulle boka in alla kommande besök redan nu så att jag har någonting att ställa mig in på och checka av liksom. Vi ska ju på ultraljud nästa vecka. Då kollar barnmorska på min knepiga moderkaka och så får vi en uppskattad vikt samt längd på bebisen. Veckan därpå är vår barnmorska på semester så då ska vi träffa en annan. Sedan ytterligare två veckor senare är vår riktiga tillbaka. Det sista besöket efter det är den 21/7, då är det med samma ersättande barnmorska. Efter det bokade vi inte in några fler besök för då har bebisen förhoppningsvis ploppat ut.

Jag tillhör den lilla grupp av gravida som fortfarande inte behöver gå på toaletten nattetid. Däremot behöver jag då gå direkt när jag vaknar på morgonen, jag skulle aldrig kunna hålla mig till barnmorskebesöket. Så förra gången fick jag med mig ett provrör som jag skulle kissa i hemma och ta med. På bussen kände jag mig som en terrorist:

”Jag vet något som inte ni vet, jag har KISS i fickan. Akta er så jag inte tappar röret…”

Nu ska jag sova någon timme. Sedan blir det lunch och förhoppningsvis orkar jag packa någon kartong till. Ska satsa på kläder, jackor och skor idag.

Klockan fem ska vi vara på SÖS för att lära oss om amning. Det ska bli himla spännande.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

Skriv kommentar

 • Svara jenny 9 juni, 2009 at 14:39

  hejje jag födde melvin i vecka 36.. tro mig det va fasiken skönt att slippa gå hela vägen ut..

  karolinska brukar ha en föreläsning om förlossning på onsdags kvällar både jag och min sambo tyckte den va bra.puss

  [Svara]

 • Svara skolfux 9 juni, 2009 at 14:50

  Jag lever oxå på hoppet att få föda före bf. Båda mina två svägerskor(de är tillsammans med mina två bröder) har fött före bf och de är förstföderskor så jag hoppas jag får den lyxen jag med! Jag tänker att det är mina bröders gener som ger denna lyx så då har jag det oxå lixom. Haha. Intalar mig det iaf….

  [Svara]

 • Lämna kommentar