Lofsan

Hem ljuva hem

Tänk att borta är bra men hemma allra bäst. 😉

Sixten är på förskolan nu och Baxter sover. Jag såg en liiiiiten tandkant sticka ut ur tandköttet på honom i morse inne på minisats. Hans vänstra framtand. Den första. Roligt!


Tågresan igår var en riktig pärs. Våra barn är bäst på att resa på morgnar och förmiddagar. Sixten somnade strax efter 22 till slut i Hans famn. Han var så uppspelt och ville bara hänga med de andra barnen längre bak i vagnen. Tåget var fullt från Östersund så det var trångt värre.


Baxter fortsätter att gråta 3-5 timmar varje natt. Han är väldigt tjock i halsen och hostar mycket. Det är hans tredje månad med hostan nu. Ventolin hjälper föga men de första timmarna efter att vi badat i Åre lät han mycket bättre. Vi hade fått en läkartid till en specialist om två veckor men vi har inte kommit hem från New York då så jag ska ringa och se om vi kan boka om den en dag. Jag vet inte riktigt vad det är jag vill att de ska titta på; hans besvär är så omfattande:
– ojämnt humör utan synlig anledning
– kraftig slembildning i luftrören
– sömnproblem
– nattgråt
– kraftig skällande hosta
– kaskadkräkningar
– problem att svälja (både ersättning och puré)
– svullen och täppt i näsan med mycket rinnsnuva

Förhoppningsvis får vi några tips på hur vi kan hjälpa honom. Han blir inte riktigt mätt av ersättning och skulle behöva gröt tror jag men inte när allt blir värre av det. Jaja, det är tur att han är sjukt glad när han är glad för att klockan 03 är han ganska så otrevlig och svår att älska. 🙁

Previous Post Next Post

You Might Also Like

Skriv kommentar

 • Svara Erika - Emblas mamma 28 april, 2011 at 11:58

  Såååå söötö! : )

  [Svara]

 • Svara Annelie 28 april, 2011 at 12:22

  Va jobbigt han har det lillkillen. Imponerande att han kan vara så glad och charmig trots allt. Jag är ingen expert eller nått men det första som poppar upp i mitt huvud är mjölkallergi.

  Hur som helst hoppas jag att ni snart får bra hjälp.

  [Svara]

  lofsan Reply:

  Vi hoppas få svar. Eller i alla fall kunna utesluta saker

  [Svara]

 • Svara MansonDust ~ blivande 4-barnsmamma 28 april, 2011 at 14:01

  Men fy vad jobbigt ni har det. Jag är helt DÖD när vår lillkille krånglar EN natt, som inatt..

  [Svara]

  lofsan Reply:

  Man vänjer sig.

  [Svara]

 • Svara Moa 28 april, 2011 at 22:11

  Stackars er och stackars Baxter! Hoppas att ni kan få svar på vad det är. Kämpa på, ni verkar klara det bra trots allt och orka med mycket. Ha en trevlig NY vistelse!!

  [Svara]

  lofsan Reply:

  Ja, fast våra sömndepåer börjar tryta. Vardagen rullar ju på oavsett och det är bara att hänga på. Träningen gör det lättare för mig att orka.

  [Svara]

 • Svara Tant anna 29 april, 2011 at 06:55

  Förkylningsrelaterad astma? Testat bricanyl eller är han för liten för det? Eller någon form av kortison för att minska svullnaden i näsa och luftrör?
  Gå till specialist!!

  [Svara]

 • Svara Lotta 29 april, 2011 at 12:42

  Usch! Det här känner jag igen. Min dotter Alicia fick astma bara 6 månader gammal, Oliver hade dåliga lungor redan från födseln (en annan historia, men han har astma nu). Jag tycker ni ska prata med läkaren ganska så omgående. För upp på tal en maskin som heter Herkules! Det är en förångningsmaskin som man ska andas in medicinen istället för att försöka få den att dra djupa andetag i en Nebunette. Vi har haft en sådan maskin hemma i omgångar och gett adrenalin och pulmicort för att vidga luftrören. Sonen sover alltid i upphöjd säng, det underlättar också. Kall luft är också bra för andningen, se till att han inte blir för varm.
  Tror jag att hans humör blir ojämnt, vems blir inte det när man är vaken på nätterna? Det är först nu, Oliver är 29 månader som han i princip har börjat sova hela nätterna! Inte roligt, men sant, och som du skrivit, man vänjer sig.
  Jag hoppas att ni får hjälp så fort som möjligt och att läkarna tar er på allvar! Om du undrar över något får du gärna höra av dig, kanske kan jag stilla din oro något?! Och så får ni ha en trevlig helg såklart! Kram Lotta

  [Svara]

  lofsan Reply:

  Tack tack tack!

  Vi har fått en ny läkartid, dock långt fram, i mitten av maj, eftersom vi är bortresta. Vi får se vilka tester de vill göra, jag hör gärna av mig till dig om/när det visar på astma eller liknande.

  Tack än en gång!

  [Svara]

 • Lämna kommentar