Lofsan

Helsingborg marathon – alla känslor

Åh, jag har så svårt att samla mig och finna orden, ge mig ett par timmar till! Jag har precis sprungit ett helt marathon på 42,2 kilometer utan att behöva stanna för att vila, börja gå eller stretcha. 42,2 kilometer utan att gå. Jag har så mycket känslor inom mig som jag vill dela med mig av till er, så många tankar om hur viktigt och nyttigt det är att vara ärlig mot sig själv när man sätter upp mål.
 
 Mitt mål för Helsingborg var att för första gången springa ett marathon och faktiskt SPRINGA hela loppet. Jag har alltid behövt gå för att jag helt enkelt blivit för trött, varit tvungen att stanna för att stretcha onda knän och vader eller sträcka ut bålen där jag fått kramp i magmusklerna. Den här gången struntade jag i min prestation och de tidsmål jag satte var helt kopplade just till min förmåga att hålla mig löpandes. Jag har mitt stora gyllene mål på 3.59 men jag är inte beredd än så länge på att lida under ett lopp så jag skjuter det prestationsmålet framför mig. Min stora utmaning är att springa i en jämn fart, att motivera mig till att fortsätta tycka att det är roligt att springa och att hålla mig smärtfri.
 
 Idag lyckades jag på alla tre punkter!!!
 
 Jag har för första gången sprungit ett marathon utan att bli trött. Jag har för första gången sprungit ett marathon utan att ha fått ont någonstans. Jag har för första gången sprungit ett marathon och haft ett stort leende på läpparna från start till mål.
 
 Det är svårare för mig än att springa fort! Min tid visade sig bli någonstans kring 4.05-4.06. Helt fantastiskt!
 
 Alla fantastiska funktionärer, all publik och särskilt ni som hejade på mig längs hela banan och ni bloggläsare som peppat mig – stort tack för ert stöd, vilken draghjälp längs banan!
 
 Min stora tävlingsrapport kommer senare, först ska jag njuta och smälta den här känslan. Känslan av att vara i harmoni med min kropp. Det är den bästa känslan.
 
 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

23 Kommentarer

 • Svara Jämtlandshanna 13 september, 2014 at 16:28

  Va härligt! Kul att du klarade det. Stort grattis!!

  [Svara]

 • Svara Rund är också en form! 13 september, 2014 at 16:35

  Grymt gjort!!!! 🙂
  Kramar!

  [Svara]

 • Svara Phuong 13 september, 2014 at 16:58

  Men stort grattis till loppet! Vad kul att det gick så bra för dig och framförallt att det kändes bra! Vilken underbar inställning du hade till loppet.

  [Svara]

 • Svara Helena 13 september, 2014 at 17:00

  Grattis till bra lopp!!

  [Svara]

 • Svara tinajo 13 september, 2014 at 17:19

  Underbart! Jag ska springa mitt första marathon i Stockholm i maj – ser fram emot det med skräckblandad förtjusning… Jag har dessutom MS så det blir ytterligare en utmaning, men jag har gett mig tusan på att jag ska klara det, helst på i alla fall 4.30 eller så (vågar ej hoppas på bättre tid). 🙂

  [Svara]

 • Svara Karolina 13 september, 2014 at 17:41

  Tack för ditt supertrevliga, matnyttiga och peppande sällskap under dagens marathonlopp!Du är precis lika inspirerande och positiv i verkligheten som på bloggen!Och självklart, stort grattis till en fantastisk prestation!

  [Svara]

 • Svara Lena-Maria 13 september, 2014 at 17:42

  Åh det är så kul att läsa att du kunde springa hela loppet utan att få ont nånstans! Du är så grym!! Jag blir så inspirerad!!

  [Svara]

 • Svara Maria 13 september, 2014 at 18:16

  Så imponerande! Jag såg dig flera gånger längs sträckan (jag som hejade vid Ica Maxi) och du såg otroligt pigg ut och framförallt såg du GLAD ut! Det är drömmen, att klara ett helt marathon med ett leende på läpparna. Grattis till en fantastisk prestation!

  [Svara]

 • Svara Åsa Norlander 13 september, 2014 at 18:25

  Härlig inställning! Bra jobbat och varmt grattis! Du är en stor förebild!

  [Svara]

 • Svara Anna 13 september, 2014 at 19:38

  Grattis!! Men hur gick det för din make? Överlevde han

  [Svara]

 • Svara Kicki 13 september, 2014 at 19:51

  Grattis! Så inspirerande att läsa om din inställning. Eftersom jag bor i Norge (tror du har varit inom min blogg) så kände hag inte till dig o din blogg för jag hörde Maraton podden. Du var super-inspirerande!

  [Svara]

 • Svara Malin Pettesson 13 september, 2014 at 21:24

  Låter fantastiskt härligt, jag är så sugen på att utmana mig själv att våga springa längre sträckor men det är så svårt att anpassa farten och släppa på tidspressen. Ska bara vänta på att min överansträngda höft blir bra sen blir det ny start med löpning på distans utan tidspress. Tack för all inspiration du delar med dig :).

  [Svara]

 • Svara SpringSara 13 september, 2014 at 21:37

  Fantastiskt och väldigt inspirerande!

  [Svara]

 • Svara Caroline 13 september, 2014 at 22:04

  Grattis! Det syntes på dig att du njöt, samma leende och avslappnade stil vid 20 km som vid målgången. Bra jobbat!

  [Svara]

 • Svara Camilla 13 september, 2014 at 23:00

  Underbart! Grattis!

  [Svara]

 • Svara Maria 13 september, 2014 at 23:58

  Fina lofsan! Jag såg dig längs banan idag! Så stark, vilken förebild! Kram

  [Svara]

 • Svara Andreas 14 september, 2014 at 07:26

  Grymt jobbat! Oerhört imponerande och inspirerande att kunna hålla jämt tempo hela vägen som du gjorde. Jag klarade förvisso mitt tidsmål, men känner mig på något sätt ändå inte nöjd just för att jag fick gå massor sista milen. Hade hellre bommat tidsmålet och sprungit hela vägen.

  [Svara]

 • Svara Anna Edgren 14 september, 2014 at 12:20

  Grattis till ett väl genomfört lopp!
  Men framförallt vill jag tacka för all inspiration du gett mig för att klara mitt första marathon. Har fortfarande inte riktigt landat. Detta var verkligen inte mitt sista! TACK Lovisa

  [Svara]

 • Svara Susanne 14 september, 2014 at 12:33

  Grattis! Vilken härlig känsla!

  [Svara]

 • Svara Laura 14 september, 2014 at 16:05

  Så underbart att läsa! Pirrar i hela kroppen! Har själv kämpat med vikten och gått ner över 70 kilo på egen hand. Pluggat till Livsstilsrådgivare för att kunna hjälpa andra. Funnit löpningen som min passion och sprungit flera lopp nu i år. I maj väntar Göteborgsvarvet och det ska bli sjukt spännande!

  [Svara]

 • Svara pia 14 september, 2014 at 16:10

  Åh, passa på att njuta! Du har så sunda, vettiga värderingar! Jag ska klara Lidingöloppet med samma tankar som du hade jag tänkt, bara sjukdomar och skador såhär innan kan stoppa mig. Ha en fin vecka 🙂

  [Svara]

 • Svara Petra 16 september, 2014 at 18:36

  Du är så himla grym! En stor inspiration till mig och min löpning. Jag kommer göra klart tjejklassikern nästa helg med Lidingö Tjejlopp och din blogg får mig alltid att tänka positivt kring träning och löpning. 🙂

  [Svara]

 • Svara Tävla om Helsingborg Marathon | Lofsan.se 13 mars, 2015 at 00:17

  […] själv var helt hög på endorfiner efter målgång förra året, du kan läsa om mina känslor HÄR.   Jag vill så gärna att fler av er som tycker om att löpträna för längre sträckor […]

 • Lämna kommentar