Lofsan

Helkroppspass med rotationer och enarmsfokus

En viktig nyckel till att få en stark överkropp, kanske synligare magmuskler och känslan av att bålen hänger med i resten av kroppens utveckling tycker jag ligger i att kunna göra övningar som engagerar större muskelgrupp. Bålövningar för mig är sällan isolerade situps eller att bara stå i planka, jag förespråkar komplexa heltäckande bålövningar som gärna engagerar andra muskler också.

Första månaderna efter graviditet så gäller något helt annat men i detta fall fokuserar jag på en person utan skador och med okomplicerad träningsbakgrund. Med tillgång till gym och erfarenhet av att träna med fria vikter så är detta pass ett utmanande format att träna bålen, raka och sneda magmusklerna tillsammans med övre delen av överkroppen och särskilt skulderbladen.

Kör 3 varv på varje moment/block enligt mina instruktioner. Blocket med gummibandet flyttade jag till senare i passet så bortse från mina ord om att det är det första tuffare blocket. Det är två uppvärmningsövningar för att hitta kontrollen i bålen och skuldrorna innan hängande enarmsrodd med bröstet mot stången.

Kör inte detta pass om du är gravid i vecka 20 eller senare eller har en diastas. Fråga en PT på ditt gym om hjälp med tekniken om du känner dig osäker!

Lycka till!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

Skriv kommentar

Lämna kommentar