Sixten

Hans gästbloggar om Sixtens shoppingbeteende

NK i Stockholm har en lång och spännande historia. Det är inta bara ritat av Sveriges genom tidernas främste arkitekt, Ferdinand Boberg, och har inte bara ett av Sveriges äldsta varumärken, utan kan också skryta med att ha installerat Sveriges första rulltrappa! – Inte illa!
Varje år besöker drygt 12 miljoner kunder denna shoppingborg, och en av dessa var härom dagen Sixten Grodslukare.

Jag kan väl på en gång säga att han inte riktigt visade det anrika varuhuset någon vidare respekt. I alla fall inte den som personalen på barnklädesavdelningen går och hoppas på.
Faktum är att han han vinglade runt i butikerna som om det var ett simpelt besök bland Rimis frysdiskar eller som om det rörde sig om ett inköp av 42 liter blyfritt och en påse grillkol på Statoil i Västberga. Personal och kunder slets mellan förfäran och viss glädje, eftersom Sickans eskapader i och för sig var utanför den accepterade NK-normen, men också för att de samtidigt i alla fall orsakade en viss glädje. I synnerhet för Sixten. Tjejen i kaféet på övre plan blev dock blixtförälskad och bjöd generöst på ett vaniljhjärta och Gant-personalen log stela, professionella leenden och erbjöd viss rabatt, bara vi handlade något fort som bara den och sedan försvann.
Det är lite oklart om killarna som reparerar de där stöldbågarna vid utgångarna är lika glada, men å andra sidan kan de numera sälja sina grejer även under devisen ”Stöldskydd & Rodeohästar”.
Jag är också fundersam på om tjejen på Tommy Hilfiger tyckte att det var helt 100 att Sixten svepte med sig deras ovala preppy-old-school-football hela vägen bort till barnvagnarna, där den lite oturligt nog råkade ut för en liten olycka. Det VAR inte meningen. Tror jag. Den var antagligen lite gammal. Jag försökte trösta henne med att den SER helt pumpad ut när man lutar den mot en vägg eller en kant eller nåt liknande. Sixten lämnade dock avdelningen långt innan jag hann höra hennes respons, tyvärr.
Jag tror att Sickan har lite hybris. Även på detta område. Han har ju en gedigen erfarenhet av shopping på Harrods, Liberty och Selfridges i London och av Macy’s, Saks, Diesel Store och Bloomingdales i New York. Bland annat. Det är i alla fall en gissning att det har med det att göra. Lite von-oben-varning, alltså. Men han har ett hjärta av guld och är riktigt rolig att shoppa med, om man bara är grymt observant, snabb och redo att snabbt släcka olika typer av uppflammande konflikter.
Nästa gång ska jag testa att ha honom i vagnen.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

Skriv kommentar

 • Svara militarmamman 11 september, 2010 at 22:32

  Hahaha! Vilken liten goding!

  [Svara]

 • Svara sara - mamma till wilda 11 september, 2010 at 22:37

  Jag tycker att du ska hälsa din karl att han ska starta en blogg. Sjukt underhållande hahaha

  [Svara]

 • Svara Louise Kjellberg 12 september, 2010 at 09:47

  underbar skildring av vardagen Hans!
  Jag blir nästan lite sugen på att skaffa mig en sån där liten charmig sak själv!

  [Svara]

 • Svara Alfva 13 september, 2010 at 12:21

  Det kanske är dags att uppdatera böckerna om Vilda Bebin med Sixten som huvudperson?

  [Svara]

 • Lämna kommentar