Lofsan

Hammocken, grillat och sällskapsspel

Idag har jag spenderat absolut heeeela dagen i hammocken. Igår började jag att läsa Camilla Läckbergs senaste bok Sjöjungfrun. Idag är den utläst. På Gran Canaria i våras läste jag fyra av hennes tidigare böcker så det har väl blivit något av en semestertradition. Hemma läser jag aldrig böcker. Förutom att jag stör mig på huvudpersonen Erika; klumpig, klåfingrig och alltid med en ”magkänsla” för något, så är väl böckerna helt okej. Dock skriver Läckberg i mina ögon ”svennefierat”. Till undre medelklass/arbetarklass. Stolpigt språk, flörtande med svenskarnas bild av västkusten. Alltid lika uppenbart vem som är mördaren i slutet och noggrant förklarat motiv, inga lösa trådar att fundera kring på egen hand. Men tydligen perfekt för en höggravid flodhäst i en hammock i de värmländska skogarna med sammandragningar from hell.

Både till lunch och middag tändes grillen. Jag åt kycklingkorv, de andra chorizo, till lunch. Vid åtta grillade Simon hamburgare som vi åt med stekt ägg, massa hemmagjorda röror och fräscha grönsaker. Jag beställde en cola light av ungdomarna när de skulle åka en sväng in till byn (Molkom), det var så gott efter att ha svettats i skuggan hela dagen! Vardagslyx!

Kvällen har ägnats åt sällskapspel: någon form av TP fast med lite andra kategorier och utan spelplan, man samlade kryss istället. Lite ekoinriktat med mycket miljöfrågor. Inte min starka sida kunskapsmässigt. Fråga mig om Anja Pärson, Björn Borg och lite idrottshistoria istället! Jag hann med två rundor Texas Hold´Em innan jag tröttnade och kröp ner med fläktarna nu i sängen istället.

Idag har soffan levererats till lägenheten och tapetseringen av sovrummet blev klar i natt. Nu börjar det likna något därhemma! Ska bli så spännande att se imorgon kväll!

Elin, Simon och Agnes skjutsar mig till Örebro imorgon förmiddag, vi ska åka härifrån vid halv elva. Klockan ett går tåget och sen är jag i Stockholm vid tre. Om det inte blir några förseningar hinner jag hem innan ultraljudet halv fem.

Jag längtar så efter min Kärlek och vår fina lägenhet. Innan jag träffade Hans hade jag inte alls några problem med att vara borta från pojkvänner längre perioder, men med honom är det annorlunda. Min soulmate! I love!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

Skriv kommentar

Lämna kommentar