Lofsan

Hämmaaaaa!

Som Sixten alltid säger när vi kliver in i lägenheten här hemma. Sista veckan på Kreta gjorde han det även på hotellrummet.

Vi har haft en lång och ganska tuff dag som testade mitt tålamod rejält. Många irritationsmoment men nu är gräbsen i säng (midnatt grekisk tid…) och jag ska göra iordning ett kvällsmål med massa protein. Det blir nog några kokta ägg.

Vi gick på några nitar idag som vi lärt oss en läxa av och för att bespara er som ska flyga till Kreta lite irritation kan jag tipsa om:

1) På hotellets minimarket går det inte att betala med kort under €10. Vi fick med andra ord köpa massa onödigt för att kunna ha vatten med på den 2,5 timmar långa bussresan genom bergen till flygplatsen.

2) På Kretas flygplats finns det bara en kedja med någon snabbmat typ pajer och mackor. Pajerna var jättegoda tyckte jag. Om man nu hade några euro att betala med. Restaurangen tar nämligen inte kort överhuvudtaget. Cash is king. Det hade varit bra om Vingkillen sagt det till oss i bussen i samband med att han avslutade informationstalet med ”just det, ert plan är cirka en timme försenat men det finns restauranger innanför säkerhetskontrollen…”

3) Handsprit och eget toapapper kan vara bra att ha i handbagaget även om du reser inom EU. Snuskiga toaletter, stolar, handtag. Kretas flygplats känns som en grohärd för diverse sjukdomar.

Men vad fasen, är man känslig för motgångar får man stanna hemma i Svedala! Vi har trygga och stabila barn som snabbt anpassar sig till nya förutsättningar och de är en fröjd att resa med. Nu har vi ett par dagar hemma innan vi ger oss ut på nya äventyr!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

Skriv kommentar

 • Svara ellenojag 28 juli, 2011 at 23:49

  Välkomna hem!
  tur att ni har två resvana grabbar!

  [Svara]

 • Svara Michelle 29 juli, 2011 at 21:00

  Hej igen!
  Tack för dina inlägg både om träning och OBC. Alltid bra att veta småsaker som att ”Cash is King” och vad beträffar mat etc på flygplatser nu när man har två småttingar att ta hänsyn till.
  Vi ser verkligen fram emot vår resa nu när ni talat så varmt om stället. Hoppas att gruppträningspassen var bra och att det fanns något att välja på varje dag. Om du vill/har lust får du gärna skriva lite om OBC klasserna.

  Nu har jag utfört ditt sommarträningsprogram för andra gången och börjar få in rätt teknik på övningarna. Skön känsla i kroppen dag två 🙂 , härligt när det känns att musklerna fått jobba. Kul med funktionell träning.

  Ha en fortsatt trevlig och härlig sommar!

  [Svara]

 • Svara BB 1 augusti, 2011 at 08:34

  Grekerna vill bara ha kontanter för om kunderna betalar med kort så är pengarna innestående hos banken innan butiken får dem och i dagens Grekland behåller bankerna alla pengar som kommer deras väg så butikerna blir utan. Inga nyheter om man sett nyheterna 🙂

  Vet att du ska skriva ett inlägg om din kost, frukost och mellanmål vill jag gärna läsa om.

  [Svara]

  lofsan Reply:

  Hmm. Stackarna. Alla butiker och restauranger vi besökte under de två veckorna tänkte som tur var inte så så det var ju bara 1/30 ställen som bara kör cash.

  [Svara]

 • Lämna kommentar