Lofsan, Resor, Sixten

Haglöfs Åre Extreme Challenge

I lördags var Hans, Sixten och jag och tittade på multisporttävlingen Åre Extreme. Jag tävlade själv för två år sedan, innan Hans och jag hade träffats så det var jätteroligt att få visa honom hur tuff tävlingen är och hur häftigt upplägget är.

Banans upplägg: Paddling från Tännforsen till Åre. 25 km i fors, älv och sjö. Löpning: Spring från Åre torg (400 möh) till Åreskutans topp (1420 möh) och ned på baksidan till Huså. Totalt 15 km. Mountainbike: Cykla 32 km från Huså till Åre genom skogar på stig, led och väg.

Allt detta körs i ett streck utan vila. Jag tror nog att jag åkte upp några våningar i Hans ögon, jag har ju i princip antingen varit gravid eller helammat under tiden vi levt tillsammans vi, så han har ju missat den sidan av mig in action. 😉

Innan starten av HÅEC 2008

Vi satte klockan på ringning för att hinna se ett av lyften på kanotsträckan. Då tar man med sig kanoten och springer en bit längs med land för att forsen är för kraftig för att paddlas nerför. Sixten är ju en sjusovare och tyckte att det var alldeles för tidigt att gå upp så han satt mest och chillade i ryggsäcken utan att visa någon imponerad min.

Vi åkte sedan vidare för att möta deltagarna när de först sprungit uppför skutan och sedan ner på baksidan mot Huså där de ska byta till moutainbike. Vi gick i motsatt tävlingsriktning från Huså, uppåt, en bit genom skogen och mötte årets första mygg. Jag började svettas och ångrade, trots myggen att jag valde jeans istället för shorts. Sixten somnade på vägen upp till Huså, han är en hejare på att somna i bilen så han var lika seg på ryggen även senare på dagen.

Efter att ha mött de bästa tävlanden i dam-, herr- och lagklass gick vi tillbaka till växlingsområdet där vi åt lite lunch och tittade på bytena.

På vägen ner mot Åre by för att se målgången somnade såklart Sixten igen. Han sover alltid tre gånger per dag när han tvingas gå upp tidigt. Men jag klagar inte. Ju mer han sover desto gladare är han.

Resten av eftermiddagen hängde vi på terrassen, det blev riktigt hett så vi hängde upp ett täcke som skydd för Sixten så att han ändå kunde vara ute och plaska i hinken. Sedan sov han sista sovningen för dagen i vagnen och jag kunde passa på att sträcka ut mig på en filt med massa kuddar under magen, så skönt att kunna ligga på magen och sola ryggen.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

Skriv kommentar

 • Svara Annie 7 juli, 2010 at 11:09

  Hej Lofsan!

  Jag har läst Din blogg i ett par månader. Den är kul att följa. Ibland hänger man inte med alla resor hehe.
  Imponerade att Du har fullföljt en Åre Extreme Challenge! Jag är lite nyfiken på träningstips från Dig. Jag har tränat i perioder i mitt liv. Lite synd då jag hellre hade sett mer kontinuerlig jämn träning. Jag vill helst löpträna nu men så fort jag har varit ute och sprungit så får jag ont i benhinnorna 🙁 Jättetråkigt. Har Du något bra tips för att undvika det?
  Har även 4-6 kg jag gärna skulle vilja bli av med. Försöker äta nyttigt och promenera mycket men dom sitter där dom sitter.
  Det är verkligen imponerande och så bra att Ni är så aktiva trots litet barn och barn på väg. Häftigt! 🙂
  Och så en sista fråga: Hur träffades Ni? Jag är nybliven singel och undrar bara hur man träffar någon nuförtiden. Är dock inte redo än men någongång i framtiden 🙂 Haha jag låter gammal, är faktiskt bara 26.
  Tack för Din blogg. Lycka till med allt och trevlig sommar!
  Hälsningar /Annie

  [Svara]

 • Lämna kommentar