Lofsan

Graviditetskalender

Du är på dag 260 av 280. (92,9%).
Du är i vecka 38.
Du har gått 37 fulla veckor och 0 fulla dagar (v37+0).
Du är i 9:e kalendermånaden.
Du är i 10:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Mån 27 jul 2009
Du har 20 dagar kvar till beräknad förlossning.

Kroppen: Livmodern sjunker nu något och ger mer plats åt magen och lungorna. I gengäld kan trycket på urinblåsan bli starkare och man måste kanske kissa oftare. Barnmorskan mäter tillväxten och lyssnar på barnets hjärtljud. Normalkurvan för symfys-fundusmåttet ligger vid denna tidpunkt mellan 31-37.
Hos förstföderskor brukar huvudet snart fixera sig i bäckeningången. Ligger barnet med stjärten neråt kommer man att vilja göra ett försök att vända barnet. Hos omföderskor är det vanligt att huvudet förblir mer rörligt innan det slutligen fixeras.
Gå gärna igenom förlossningsbrevet du har skrivit med din barnmorska och gör en avstämning.

Kanske är det en fixering som skett under gårdagen och natten? Barnmorskan får känna och klämma idag så får vi se vad hon säger. Vi har inte skrivit förlossnigsbrevet än. Det får vara dags för det nu!

Barnet: Barnet fortsätter att lägga på sig hull, vikten kan variera mer nu, i början av den sista graviditetsmånaden är det vanligt att barnet väger omkring 2750 gram och huvudet är cirka nio centimeter i diameter. De resterande veckorna fram till födseln ökar vikten vanligtvis till 3000-3500 gram och barnets längd brukar hamna på mellan 47-50 centimeter. Av någon anledning brukar pojkar väga mer än flickor och det andra barnet likaså.

Bebisen vikt uppskattades till cirka 2500 gram för en vecka sedan genom ultraljud. Ingen tillförlitlig mätning men han tjockar i alla fall på sig varje vecka.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

Skriv kommentar

 • Svara Alexandra 7 juli, 2009 at 11:58

  Grattis till vecka 38! Nu är det bara att köra.

  Jag vågar nästan vara säker på att din lilla bebis har fixerat sig. Din beskrivning är på pricken som jag kände det och mycket riktigt var pyret fixerat nästa gång jag var hos BM. Men sen gick smärtorna över. Hoppas att de gör det för dig också.

  [Svara]

 • Svara catta 7 juli, 2009 at 12:13

  fixering kan kännas så mycket. ja trodde med att de var på gng när trista fixerades!

  kram catta

  [Svara]

 • Lämna kommentar