Lofsan

Graviditetskalender

Du är på dag 253 av 280. (90,4%).
Du är i vecka 37.
Du har gått 36 fulla veckor och 0 fulla dagar (v36+0).
Du är i 8:e kalendermånaden.
Du är i 10:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Mån 27 jul 2009
Du har 27 dagar kvar till beräknad förlossning.

Kroppen: Livmodern sjunker nu något och ger mer plats åt magen och lungorna. I gengäld kan trycket på urinblåsan bli starkare och man måste kanske kissa oftare. Barnmorskan mäter tillväxten och lyssnar på barnets hjärtljud. Normalkurvan för symfys-fundusmåttet ligger vid denna tidpunkt mellan 31-37.
Hos förstföderskor brukar huvudet snart fixera sig i bäckeningången. Ligger barnet med stjärten neråt kommer man att vilja göra ett försök att vända barnet. Hos omföderskor är det vanligt att huvudet förblir mer rörligt innan det slutligen fixeras.
Gå gärna igenom förlossningsbrevet du har skrivit med din barnmorska och gör en avstämning.

Har inte haft något tryck på lungorna under de sista veckorna, och känner ingen skillnad på trycket mot urinblåsan heller. Kissar som vanligt, förutom att jag dricker mer de här dagarna som är varma, så det blir väl mer kiss av det. Inget besök hos min barnmorska denna vecka, däremot ett extra ultraljud. Min bebis har inte fixerat sig än men ligger med huvudet neråt så det är lugnt än så länge. Vi har inte skrivit något förlossningsbrev än, men nästa gång hos barnmorskan ska vi tydligen skriva någon form av sammanfattning av graviditeten och specifika önskemål kring smärtlindring och sånt. Jag har inte satt mig in i varken smärtlindringsdjungeln eller olika förlossningsställningar. Jag tror att det löser sig sen när det väl är på G.

Barnet: Barnet fortsätter att lägga på sig hull, vikten kan variera mer nu, i början av den sista graviditetsmånaden är det vanligt att barnet väger omkring 2750 gram och huvudet är cirka nio centimeter i diameter. De resterande veckorna fram till födseln ökar vikten vanligtvis till 3000-3500 gram och barnets längd brukar hamna på mellan 47-50 centimeter. Av någon anledning brukar pojkar väga mer än flickor och det andra barnet likaså.

Imorgon får vi en ny vikt på bebisen utifrån en mätning av hans diameter av magen på ultraljudet. För två veckor sedan vägde han 2094 gram, nästan 500 gram för lite. Jag hoppas han tjockat på sig liiiiite mer tills imorgon. Däremot behöver han inte vara så lång. Vi har mycket kläder i storlek 50 som han gärna får glida runt i i augusti och glassa. Jag vägde 3395 gram och var 51 centimeter lång när jag föddes.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

Skriv kommentar

Lämna kommentar