Lofsan

Graviditetskalender

Du är på dag 246 av 280. (87,9%).
Du är i vecka 36.
Du har gått 35 fulla veckor och 0 fulla dagar (v35+0).
Du är i 8:e kalendermånaden.
Du är i 9:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Mån 27 jul 2009
Du har 34 dagar kvar till beräknad förlossning.

Kroppen: Nu står livmodern i regel som högst och det kan kännas som om alla organ är ihoppressade till bristningsgränsen. Livmodern når ända upp till bröstbensspetsen.
Under hela graviditeten har säkert tankar runt förlossningen funnits mer eller mindre. Det känns säkert som om du har varit gravid bra länge nu och förlossningen börjar kännas allt mer aktuell. Vissa ser med spänning fram emot förlossningen medan andra har blandade känslor. Hur som helst är det bra att ta reda på hur förlossningsskedet går till och vilka smärtlindringsmetoder som finns att tillgå.

Ibland känns det som att bebisen ligger uppe i halsen, andra gånger som att han ska åka ut genom hålet. Men trångt, ja det är det! Har inte börjat fundera på förlossningen än. Barnmorskan vill att jag till nästa gång ska fundera över vad som är viktigt för mig och vilka frågor jag har. Just nu känner jag mig lugn som en filbunke. Det här ska mest bli spännande!

Barnet: Nu väger barnet mellan 2000-2500 gram och längden är ungefär 45 cm. Barnet kan börja röra sig mindre nu, de stora rörelserna ersätts ofta med små stötar från fötter och knän. Man kan få fin kontakt med barnet inne i magen, om man t.ex puttar lite på något som kan vara barnets fot kan man få en reaktion tillbaka. Kanske tar barnet bort foten för att sedan placera den på samma ställe igen.

Min bebis väger ju, enligt ultraljudet förra veckan, strax över 2000 gram. Han buffar, moffar, bäddar och ålar mest hela tiden. Hans lilla rumpa trycker mot mina revben på höger sida om jag sitter ner för länge. Det är gulligt när jag kan känna att han tar spjärn med flera kroppsdelar på samma gång för att lägga sig tillrätta.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

Skriv kommentar

 • Svara jenny 23 juni, 2009 at 20:43

  Visst va kortet fint. Det är så skoj när det börjar hända lite saker med de. innan är de som små kollin. hehe..

  bidde det nå bull bak??
  FAsiken jag har tänkt sluta amma för jag orkar inte mer. o nu ligger det o spänner i tuttarna så jag tror nog jag måste pumpa. men då kommer det ju mer. fasiken hehe..
  Ja det vore skoj att ses.. o du.. flytta härifrn.. det ska jag bara. oavsett.. jag och jonte får fixa det på nå sätt.. kram på dig

  [Svara]

 • Lämna kommentar