Lofsan

God morgon!

I går kväll var Sixtens farmor här på besök. Hon säger att av alla bebisar hon någonsin sett (inklusive Sixtens nio kusiner) är Sixten den finaste! Han får beröm för sin ”vakenhet” och engagemang. Han vill vara ”med” hela tiden. 🙂

När vi kom hem från babysimmet hade Sixten redan somnat i bilen och sov gott i sin bilstol någon timme till. Sedan vaknade han och var som vanligt vaken fram till midnatt. Under kvällen och natten vill han äta varje timme, mina bröst är helt tomma och Sixten blir arg! All mjölk vi haft i frysen är slut och jag har inte kunnat pumpa ut en droppe ens. Han är så trött så trött men kan inte somna, han verkar vara hungrig. På dagarna sover han i princip tre timmar åt gången och då blir han mätt när han äter däremellan.

I morse skulle jag ha åkt iväg på spinningen vid halv sju men eftersom jag inte kunde pumpa ut något ville jag inte lämna Hans ensam med en svulten Sigge. Jag satte ändå klockan på ringning om det skulle funka med maten under natten ändå men Sixten åt 05, 0530, 06 och 0630 så det var ju bara att ge upp tanken på träning.

I alla fall; det jag ska komma fram till är att jag ska komplettera Sixtens kvällsamning med ersättning i ikväll och eventuellt i natt och se om han sover bättre då. I så fall vet vi ju vad som är problemet; grabben är hungrig och bröstmjölken är inte lika fet kvällstid. För att han ska äta en gång i timmen under tolv timmar i sträck; det funkar inte för varken honom eller mig!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

Skriv kommentar

 • Svara Josse 16 oktober, 2009 at 13:09

  Prova med ersättning, har hört att vissa bebisar sover bättre på det. Jag pumpar ut varje morgon (då jag är sprängfylld efter natten när hon inte äter nåt) och så ger jag det + tisse på kvällen och jag tror det kan ha att göra med att hon sover hela nätterna nu också. Hon får en rejäl måltid som sista mål! Det är guld värt att få sova hela nätterna (fast Frida vaknar en gång och vill sova med oss men jag plockar bara över henne så det är ju inte så jobbigt direkt!).

  Hoppas ni får en mysig helg! Kram på er

  [Svara]

 • Svara alfvan 16 oktober, 2009 at 17:08

  Fy, snacka om att vara mänsklig napp! Runt den åldern försöker de ju att öka ens produktion också, men det är ju ingen höjdare om han är hungrig! Lycka till!

  [Svara]

 • Lämna kommentar