Lofsan, Träning

Gästblogg om träningsresultat

Många av er bloggläsare är med i min Facebookgrupp (sök på Lofsans challenge). Där samlas tjejer i blandad ålder och med olika bakgrund, vi peppar, hejar och ger stöd till allas satsningar. En av tjejerna i gruppen, Malin har gjort en fantastisk resa som jag gärna vill dela med mig av. Malin har använt måttband, löpning och vågen som sina mätparametrar, det är viktigt att inte stirra sig blind på bara vågen.

Här är Malins resa:

Min resa började den 1 januari 2012. Då vägde jag 73 kilo till mina 166 cm. Jag hade flera gånger försökt att gå ner i vikt innan det men aldrig lyckats. Har två fina flickor på två och fyra år men efter andra barnet född 2010 vägrade magen och fläsket att försvinna, andra sommaren då minstingen var 1 år visade jag mig inte i bikini och mådde förfärligt över min situation så jag bestämde mig för att den här gången skulle det vara på allvar! I julklapp julen 2011 önskade jag mig ett träningskort på Friskiss och svettis, fick ett av min kära sambo men funderade på hur i hela friden jag skulle hinna att träna? Jag hade skola, två barn, hem och hushåll, föräldrar 100mil bort och en sambo som arbetade 30 mil bort från söndag kväll till torsdag eftermiddag. MEN allt går med lite vilja och MYCKET planering. En bra vecka fick jag till sex träningspass och en dålig vecka tre stycken. Idag kan jag tacka barnens farmor som var här en gång i veckan i säkert två månader. Träningen jag körde var allt ifrån spinning, gympa och pulspass. Matmässigt de första tio veckorna i Challenge nr 1 uteslöt jag godis och allt socker i veckorna. En viss mängd sötsaker på fre eller lördag var ok. Jag uteslöt även kolhydrater och allt vitt bröd. Åt sallad så att jag trodde det skulle växa grönt ur öronen på mig. Istället för kolhydrater satte jag i mig broccoli, ägg, keso, egen gjord pizzasallad och blomkål. Åt mellanmål två gånger om dagen i form av powerbars (egentillverkade utan socker), ägg och eller banan. Hällde dessutom i mig mängder av vatten.

I samma veva som Challenge 1 avslutades bestämde jag mig för att börja springa. Kan tillägga att jag hatade att springa. Startade upp en ny Challenge på 7 veckor, målet var att äta som jag hittils gjort, träna som innan, gå ner 5 kg och springa 5 km på 27minuter. En vecka senare, den 14 mars sprang jag mina första 5 kilometer på ca 30 minuter. Bestämde mig då för att springa vårruset. Jag lyckades springa på 26.24 näst sista dagen i challengen trots både astma och problem med pollen, dock lyckades jag inte gå ner sista kilot och som nytt mål tog jag två veckors godisförbud (challenge nr 3) som tyvärr misslyckades (dock åt jag betydligt mindre godis än föregående lördagar) men redan efter en vecka gick jag ner det sista kilot och landade på -13 kilo totalt. Sprang vårruset och satte personligt rekord på 26.11.


Bild 1: högst upp till vänster, 1 januari 2012. V.1.

Bild 2: högst upp till höger, 10 veckor senare. Efter avslutad challenge 1.
-8kg på vågen.
-15cm runt magen vid naveln.
-8cm i midjan.
-2cm runt armarna.
-7cm runt benen.
-12cm runt rumpan.

Bild 3: nere till vänster, 17 veckor senare. Efter avslutad challenge nr 2.
-12kg.
-26cm runt magen vid naveln.
-9cm i midjan.
-4cm runt armarna.
-12cm runt benen.
-16cm runt rumpan.

Bild 4: nere till höger 20 veckor senare. Efter avslutad Challenge nr 3.

Idag, 22 veckor senare väger jag 58 kilo, har gått ner 15 kilo, känner mig stark, smidig, pigg och glad. Jag har inte mätt mig sedan andra challengens avslut men känner hur kroppen formas. Jag har lagt till en viss del av kolhydrater i maten igen och unnar mig lagom med godis eller chips på helgerna. Jag är en lyckligare, gladare mamma och Malin och till på köpet har jag fått tillbaka mitt självförtroende.
Alla kan om man bara bestämmer sig, jag gick från att ha varit en liten tjockis som ätit godis varje dag, inte tränat, hatat att springa till att bara äta lite godis på lördagarna, älska att träna och att springa. Det trodde jag aldrig, jag var sjukt beroende av socker, kunde baka när jag inte hade något gott hemma bara för att slicka i mig smeten och mosa i mig kakorna. Det fanns inget stop på mig! Det har inte alltid varit det lättaste men det gick och idag är jag inte beroende av sockret!
Jag vill säga tack till Lovisa för att hon startade challengen och tack till alla människor i gruppen som gett mig inspiration, lust, tips och ork när allt känts hopplöst, utan er hade jag aldrig stått här med dessa resultat!

Nu väntar nya utmaningar med fokus på mage och muskler och jag har gett mig fan på att lyckas!

/Malin

Previous Post Next Post

You Might Also Like

19 Kommentarer

 • Svara ❤ TUMADRE - ensamstående mamma till två ❤ 4 juni, 2012 at 08:41

  Så. Jävla. Bra!!!
  Fantastisk kämparanda och fantastiskt resultat på så kort tid!

  [Svara]

 • Svara Johanna 4 juni, 2012 at 08:51

  Du är så fin min älskade fina vän! Du strålar, du lyser du har fått ett helt nytt kroppspråk! Du ser stolt och glad ut!! Jag är så glad för din skulL! PUSS!! Å Tack LOvisa för att du finns!!!

  [Svara]

 • Svara Lina 4 juni, 2012 at 08:59

  Wow!!! Malin, du är en förebild!! Jag önskar jag hade ditt jävlaranamma! Jag pendlar mellan att hata min kropp och känna mig hyfsat nöjd med den.. Efter två graviditeter tycker jag att jag borde få se lite pluffsig ut samtidigt som jag bara hatar det som dallrar mitt på kroppen.. Det är bra att det finns sånna som du som vågar visa att det är svårt först men att det blir bättre! Jag hoppas jag kommer dit en dag jag med, men det känns långt bort just nu!
  Stort grattis till dig!

  [Svara]

 • Svara Frida-Militärmamman 4 juni, 2012 at 09:38

  Fantastiskt! Starkt jobbat!!

  [Svara]

 • Svara Alfva 4 juni, 2012 at 10:12

  Helt grymt!

  [Svara]

 • Svara Lotta 4 juni, 2012 at 10:17

  Åh va underbart!! Jag håller också på att träna och äta bort de sista kilorna, tar det i en ganska lugn takt för att inte tröttna som jag annars brukar;) och för mig har det funkat fint!! Har mätt mig och vägt mig och har sedan ca. 8 veckor minskat 4 kg och massor av centimeter men minns inte exact nu, iaf minns jag -7cm över navlen de första 4 veckorna! =) Nu kämpar jag på och har precis som du gett mig in på löpning och har som mål att springa 5 km! hejja hejja!!

  [Svara]

 • Svara Julia 4 juni, 2012 at 11:44

  Sjukt duktig och inspirerande! Har själv svårt att hitta tid och ork till att ta tag i extra kilon och träna. Men du fick ju till det med barn, man och skola. Då borde jag också kunna det! Jag har så svårt att hålla mig till nåt jag bestämmer mig för. Men det ska gå!

  [Svara]

 • Svara Mikaela 4 juni, 2012 at 11:51

  Så jäkla bra Malin! Verkligen bra kämpat.

  [Svara]

 • Svara Lina 4 juni, 2012 at 12:16

  Gud vilken bedrift! Jag blev sjukt taggad inför mitt eget ”race” i höst! Måste bara klämma ut unge nr 2 om 5 veckor! =)

  [Svara]

 • Svara Cindy 4 juni, 2012 at 12:53

  Vilken insats, grymt bra kämpat! Önskar dig lycka till med din fortsättning. Heja heja 🙂

  [Svara]

 • Svara Lady Dahmer 4 juni, 2012 at 15:51

  ÄLSKAR ÄLSKAR ÄLSKAR sånt här. att se hur man kan bli stark och frisk igen.

  [Svara]

 • Svara Camilla 4 juni, 2012 at 18:21

  Wow! Härligt kämpat & grattis till de fina resultatet-:)

  [Svara]

 • Svara Jennifer Sandström 4 juni, 2012 at 20:20

  Vilken fantastisk resa att läsa om! Så inspirerande 🙂 Och grymt bra jobbat!
  Är själv med i fitnessfighten nu och känner hur hälsosamheten bara sprids som ett lyckopiller inom mig.

  Skickade förresten precis en förfrågan om att få gå med i Lofsans Challenge nu på Facebook också! 🙂

  [Svara]

 • Svara Malin och tjejerna 4 juni, 2012 at 21:09

  Tack alla!! Det värmer att läsa det ni skrivit, ni får mig att kämpa vidare!

  [Svara]

 • Svara Lilla bebis - tränande mamma 5 juni, 2012 at 07:42

  Jäääklar vad bra kämpat!!!

  [Svara]

 • Svara I min lilla lilla värld 5 juni, 2012 at 12:25

  Säger bara WOW!!!

  [Svara]

 • Svara Ulrika 5 juni, 2012 at 20:27

  Vilka grymma resultat. Helt otroligt. Fantastiskt bra jobbat! Jag menar det verkligen, bra gjort.

  [Svara]

 • Svara Jessica 5 juni, 2012 at 21:52

  Du är så duktig och Malin, du ser, som vi alltid har sagt, du fixar det! Älskar dej hjärtat! <3

  [Svara]

 • Svara Annica 12 juni, 2012 at 11:47

  Sååå grymt jobbat!!!!

  [Svara]

 • Lämna kommentar