Lofsan, Träning

Gästblogg från Therese, om Hälsocamp Holmön

Jag jobbar för ett företag som heter Hälsocamp. Vi anordnar resor med hälsotema. Förra veckan tillbringade företaget och åtta deltagare en vecka ute på Holmön i Umeås skärgård. Therese som var med på resan berättar här om sin upplevelse av veckan. Vill ni veta mer kan ni besöka Hälsocamps hemsida, fråga mig eller läsa i Thereses blogg. I höst åker vi till Kullängen utanför Stockholm och vill ni följa med är det hög tid att boka en plats nu. Ange att ni läser min blogg så att vi vet det i förväg när vi planerar er individuella träning och samtal.

När jag sa att jag skulle åka på hälsocamp så tyckte mina jämnåriga kompisar att jag var galen. Varför åkte jag inte på en solsemester med massa paraplydrinkar istället? Anledningen är ganska enkel, jag tycker det är jobbigt att komma ifrån mina mat och träningsrutiner när jag åker bort samtidigt som hälsa (hur vitt begrepp det än är) är ett stort intresse. Så när det fanns ett sätt att kombinera dessa två och samtidigt fly vardagen impulsanmälde jag mig ett par dagar innan avresedatum utan att riktigt veta vad jag hade att förvänta mig.

Med mina tjugo år var jag visserligen ganska mycket yngre än resten av deltagarna men jag har helt klart fått ut minst lika mycket av den här resan som jag fick drickandes en fishbowl sex on the beach i Alanya 2009. Inte minst hur jag ska kunna leva hälsosamt var jag än befinner mig och därmed få ut det mesta av livet.

Det spelar ingen roll om man länge haft ett stort intresse av hälsa, eller just förstått vikten av det. Ledarna har lyckats hålla en otrolig bredd på upplägget samtidigt som vi fått väldigt mycket hjälp på individnivå. Jag har insett mina styrkor, men kanske framförallt svagheter. Jag har fått ny träningsmotivation genom att upptäcka tjusningen med träningsformer jag tidigare inte vågat prova. Och jag har fått medlen för att efter campet fortsätta utvecklas.

Ju längre tid av veckan som gått, desto hetare har diskussionerna mellan oss deltagare blivit. Det finns inte någon av oss som inte inspirerats eller satt upp nya mål för sig. Och då har vi alla VÄLDIGT olika åldrar, förutsättningar och erfarenheter. För att inte tala om ”avsikt” med lägret, d.v.s. vad vi vill att det ska ge oss.

Jag har fått veta massvis om kost och träningsupplägg samtidigt som jag fått rikta mig inåt och se till min själsliga balans, vilket jag tror varit jättenyttigt för mig hur flummigt det än låter. Jag har ätit underbar, nyttig mat och med smärtblandad förtjusning fått mina spänningar upplösta av jätteduktiga massören Amanda. Jag har fått uppleva konstrasten mellan att leva under stress och att komma hit, där jag hinner borsta tänderna medan internet laddar startsidan (om jag har täckning vill säga) och affären på ön har öppet två timmar om dagen.

Ja, jag skulle kunna skriva hur mycket som helst men sammanfattningsvis är jag helt övertygad om att det är åtta sjukt peppade deltagare som vemodiga klev på färjan till Umeå idag för att nu efteråt, på ett eller annat sätt använda kunskapen vi fått till att förändra våra liv till det bättre.

Jag kommer själv på min egen blogg gå in djupare på delarna som berörts under veckan och hur jag själv kommer använda det för att må bättre och nå mina mål på nevertheless.devote.se. Mycket med hjälp av tips jag fått från Lovisa och Pär under veckan. Så om ni vill veta mer eller har något ni vill veta mer om så kan ni kika in där.

Men hursomhelst: Tack så jättemycket Pär, Roger, sjuuuuukt serviceinriktade Marina, Jimmy och Lovisa! Ni är ett grymt gäng, som jag tycker att man absolut ska dra på hälsocamp med om man får chansen!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Kommentarer

 • Svara Ullis 7 juni, 2012 at 21:23

  Hej jag fyller år i sommar och tänkte ev ge mig själv dessa dagar på kullängen som present,men har några frågor. Vilka föreläser och vilka typer av träningsformer blir det?
  Lite mer tips om dessa dagar?
  Hälsningar Ulrika

  [Svara]

  Lofsan Reply:

  Det är inte helt spikat och vi tar gärna emot önskemål om du har det. 🙂

  [Svara]

 • Lämna kommentar