Lofsan, Sixten

Fredag på Sandhamn

Sixten och jag klev i land halv tolv, lite tidigare än beräknat. Båtresan med Cinderella från Strandvägen via Lidingö, Vaxholm och Grinda tar strax över två timmar. Perfekt! Om man vill ha en kortare båtresa kan man ta bussen från Slussen till Stavsnäs och sedan färja en timme därifrån. Men jag tycker att båtresan är en stor del av själva resan så så lång tid på båt genom Stockholms skärgård som möjligt är min melodi. Man behöver verkligen inte bo över på ön, det är perfekt för en dagsutflykt i juli också.

Det blåste lite kalla vindar på ön så varma tröjan åkte på direkt innan vi gick upp till Seglarhotellet. Det visade sig att sviten redan var städad så vi kunde checka in direkt. Vilken service! Istället för att sitta i blåsten på bryggan kunde Sixten och jag äta våra pannkakor i solen på vår terass och leka i vardagsrummet. Sviten bestod av ett fint inrett vardagsrum med marint tema; Gant, Lexington och mycket blåvita textilier. Sovrummet var jättefint med en romantisk touch på sängstomme och andra möbler. Det ena badrummet var gigantiskt med en sån där stor dusch som man kan stå två under och egen bastu.

Pannkakslunch på vår terass

Sixtens första skärgårdsmåltid; pannkaka!

När vi blev mätta lekte vi massa innan Sixten tröttnade på vattenkokaren och kaffepulverpåsen.

Sixten utforskar sviten i sin nya skjorta från Zara, så snygg!

Jag har varit på Sandhamn en gång tidigare, tillsammans med mina förra kollegor i Nacka Strand, det var så grymt roligt! Vi tillbringade massa tid i relaxavdelningen innan middagen i restaurangen och dansgolvsrumpskakande. Det var inte riktigt lika mycket drag i relaxavdelningen när Sickan och jag var där igår. Vi var faktiskt helt ensamma. Jättelyxigt! Den ena poolen är väldigt varm, perfekt för mig som är frusen och lilla Sixten. Han gillar ju jacuzzin på Hotell Avalon i Göteborg men nu blev han först vettskrämd av de aggressiva bubblorna. Men när han vant sig njöt han verkligen av skummet och utblåsen. Vi två hade det jättemysigt och tjoade och tjimmade högt!

Sixten laddar för relaxen

Veckans mage, gravid i vecka 21

Lagom till att vi badat klart kom H äntligen! Längtan! Sickan och jag hoppade i kläderna så att vi kunde gå en promenad i hamnen och upp genom byn. Solen värmde skönt i lä men annars var det lite för kyligt för min smak, jag skulle ha tagit med mig en ordentlig jacka.

Dagens Sixten i Ralph Lauren, Dieseljeans och Converse

Glad kille!

Aaavaärerå?

Jäääääää!

Skavigåsnartelle?

Ut på promenad!

Jag har blivit så där härligt gravid att jag är konstant kissnödig, har sammandragningar eller flåsar sönder lungorna när jag går så H får skjuta vagn uppför backarna. Vi tog en fika på en av restaurangerna i hamnen. Egentligen var det väl bakverken jag skulle ha spanat in, men hur ofta får man äta nyrökta räkor med aioli ur en plastförpackning? Mums!

Paus på en uteservering

Rökta räkor i hamnen

Det är seglartävling i helgen så hela eftermiddagen och kvällen kom nya båtar in i hamnen och la till. Vi satt länge i eftermiddagssolen och tittade.

Älskar havet!

Jag tog en eftermiddagspowernap medan H bastade. Sixten blev helt tokig och ville absolut vara inne i bastun så det slutade med att de satt där inne tillsammans en stund. Jag trodde aldrig Sixten skulle gilla det men han njöt verkligen. Efteråt var han helt rosig om kinderna och jätteglad. Mallig över att få vara med på vuxengrejer!

Vi hade bokat bord på restaurangen på hotellet klockan 18, småbarnsförälder som man är…

Kvällens mamma, redo för middag

Älskade mage!

Man kunde välja en färdig tvårättersmeny men den innehöll kallrökt lax som jag inte äter när jag är gravid så vi valde från alacarten istället. Vi beställde in varsin drink, jag fick en virgin mangodaiquiri, även som ickegravid är det faktiskt en av mina favoriter fast då med lite alkohol, de går ofta att få på de flesta sommarrestauranger. Till förrätt tog jag en fantastisk mumsbit; kalixlöjrom på blini med gräddfil och lök. Även fast jag lever ihop med en före detta kock är det en rätt som än så länge inte serverats i det Renmanska palatset så jag passar på när vi äter ute. 🙂 Till huvudrätt valde jag en bit flankstek med rostad potatispuré, bakad citron och svartvinbärssås. Det var fantastisk mat, både Hans och mina rätter smakade riktigt bra och vi fick fantastisk service. Då blir man glad! H åt bland annat en moules a la crème (musslor kokade i grädde) och Sixten ville som vanligt smaka. Han åt hur mycket som helst av en riktig vuxenrätt som dessutom smakade väldigt mycket. Det är häftigt tycker jag!

Min drink

Älskade unge!

Kommer maten snart eller?

Middag på tu man hand. Eller inte. Men den tredje syns inte

Min fantastiska kalixlöjrom med blini

Som belöning till Sixten för att han skött sig så fint inne på restaurangen gick vi ner till bryggan igen och Sickan fick leka i sanden. När han fick syn på vattnet fanns det bara en riktning: utåt! Det är tur att jag inte är nojig över att kläderna ska bli smutsiga, det gör mig inget faktiskt. Det viktigaste är att Sixten får utforska på egen hand.

Sickan äntrar stranden

Jag tror att Sixten har någon form av tvångstankar kring vatten, MÅSTE röra!

Resten av kvällen tillbringade vi i soffan med lite choklad, väldigt ovanligt faktiskt för att vara vi, framför Cast Away. Sixten sov sedan fint på natten och vi vuxna fick för en gångs skull umgås utan honom. Det händer sällan på vardagarna eftersom han vaknar hela tiden.

Vår kvällsutsikt från altanen gör att man sedan sover gott

Previous Post Next Post

You Might Also Like

Skriv kommentar

 • Svara Louise Kjellberg 5 juni, 2010 at 22:52

  Åh vilken mysig helg ni verkar ha 🙂 Tänk att du strålar så tjejen, trots att du skriver om att du är trött, inte får sova och allt….njut massa det förtjänar du!

  kramar

  [Svara]

 • Svara Louise Kjellberg 5 juni, 2010 at 22:52

  Åh vilken mysig helg ni verkar ha 🙂 Tänk att du strålar så tjejen, trots att du skriver om att du är trött, inte får sova och allt….njut massa det förtjänar du!

  kramar

  [Svara]

 • Svara Josse 7 juni, 2010 at 09:00

  Kalixlöjrom..hihi det är ju vardagsmat här 😉 Du vet väl vart jag bor? Kalix haha!

  Jättekul att läsa dina inlägg med massa bilder på dig och söta Sixten! Kram från mig och Frida

  [Svara]

 • Svara Josse 7 juni, 2010 at 09:00

  Kalixlöjrom..hihi det är ju vardagsmat här 😉 Du vet väl vart jag bor? Kalix haha!

  Jättekul att läsa dina inlägg med massa bilder på dig och söta Sixten! Kram från mig och Frida

  [Svara]

 • Lämna kommentar