Lofsan

Framme!

Snöhögen utanför huset plogbilen kör upp varje år är lite högre än när vi firade påsk här förra året och backarna med pistmaskinen i i natt ser riktigt lovande ut.

Vi slapp McDonalds på vägen hit eftersom barnen sov så fint så istället för att stanna i Gävle hann vi åka hela vägen till en ort som heter Korsnäs, söder om Rättvik och stannade på en liten pizzeria. Helt ensamma, heltäckningsmatta och jag åt en kebabsallad. Tio gånger bättre än Donken enligt mig.


Det var någon som frågade om Sixten skulle få åka skidor, om han vill ska jag hyra ett par åt honom. Det finns en rullbandslift i Tandådalen upp till värdshuset som Sixten älskade att åka uppför på förra året. Det blev några rundor under en vecka. Jag tror att han kommer att vilja testa skidor, speciellt när han ser Tom åka som är riktigt duktig. På GIH när vi gick skidlärarutbildningen fick vi lära oss att det är inte förrän i 5-årsåldern barnen har riktig stabilitet och balans för att kunna ha nytta av skidkunskaperna kommande år. Det kan snarare förstöra intresset om man börjar för tidigt och barnet inte vill, fryser, blir ledset, tröttnar, ramlar eller liknande och så skrämmer man bort barnet från skidorna. Men som sagt, om Sixten vill så provar vi, bara han och en vuxen utan Baxter som hänger efter och gormar. En pulka blir det nog i alla fall. 🙂

Det är väldigt skönt att vara uppe i fjällen, vattnet smakar godare, luften är friskare och utomhus är tystare. Härligt! Är ni också svenskafjällenfans? 🙂

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Kommentarer

 • Svara Andrea 1 februari, 2012 at 09:05

  Härligt med svenska fjällen!

  Själv började jag åka när jag var 2,5 år och skidåkning är idag ett av mina största intressen. Är idag 29 år och skulle egentligen kunna tänka mig ett liv i fjällen vintertid med bara skidåkning.

  Min brorsdotter som blev 3 år för några veckor sen, började stå på skidor redan förra säsongen och fast det bara var korta stunder älskade hon det och i år blev det flera timmar skidåkning för henne och knappliftsåkning själv. Så jag tror ändå man kan börja tidigt men det är viktigt att lyssna på barnet och lyfta fram det roliga med skidåkning.

  Ha en jätte bra dag och lycka till!

  [Svara]

 • Svara Ana 1 februari, 2012 at 11:11

  Helt underbar med de svenska fjällen! Vi var iväg en vecka över nyår och vistades då i Hundfjället. Mina barn åkte som först förra året och var då 7 och 9, har tyvärr inte haft de ekonomiska möjligheterna tidigare pga studier, läste nämligen till Idrott&hälsa lärare, kul att du också har det i din grund! Älskar din blogg och får enorm inspiration från den! Ha nu en underbar vecka och njut till fullo!

  Ana

  [Svara]

 • Svara Gunilla 1 februari, 2012 at 11:48

  Mina flickor, min man och min svärmor åker upp nästa vecka till Tandådalen. Jag funkar inte i kylan så jag blir hemma. Flickorna har aldrig åkt slalom, men båda älskar längdskidor. Stora tjejen är snart 6 och lilla 3. De ska testa slalom i år. Hoppas bara att de gillar det. Annars får de hålla sig till pulka o längdskidor. Det får inte bli nåt som får tvärtom-effekt.

  Har du nåt tips på nåt de borde se eller göra däruppe? Eller nån bra restaurang eller så?

  Hoppas ni får en härlig semester!

  [Svara]

 • Svara Sofie 1 februari, 2012 at 20:07

  Jag är oxå ett stort fan av fjällen. Fick aldrig lära mig att åka när jag var liten så det vill jag lära vårabarn. Glad att du skriver om när och hur man ska lära dem. Jag fick mig en tankeställare då jag hade nog tänkt ta upp dem tidigare…
  Jag har varit både i Sälen (tandådalen, hundfjället), Åre och Trysil. Gillade alla ställerna på olika sätt 🙂
  Hoppas Ni får en fin resa!
  Kram Sofie

  [Svara]

 • Lämna kommentar