Lofsan, Röhnisch Running School

Frågor om Röhnisch Running School

Röhnisch Running School vänder sig till alla som vill komma i gång med sin löpträning. Vårt gemensamma mål är att kunna springa 5 km om 6 veckor. Utifrån era egna förutsättningar så kan målet vara att göra hela sträckan löpandes medan andra vill ha en måltid. Det bestämmer ni själva.

Vi startar denna vecka med 3 träningspass. Tisdag: 4-minuterspass Torsdag: 1-minutsintervaller Lördag: backträning. Dagens träningspass ser ut så här:

Du ska vara ute i 32 minuter.

Se ut en runda eller vänd efter 16 minuter. Starta klockan, vanligt armbandsur går utmärkt. Börja jogga sakta och jogga så länge du orkar. När du absolut inte orkar längre, då går du raskt fram tills dess att 4 minuter har gått från passets början.
Börja om, d.v.s. jogga så länge du orkar och gå sedan fram tills dess att 8 minuter har gått. Fortsätt så med omstart på 12, 16, 20, 24 och 28. Om du bara orkar jogga 30 sek så är det alltså rask gång 3,5 minuter och sedan omstart. Orkar du jogga 2 minuter då blir det 2 minuters gång fram till omstart.

Poängen med detta pass är att du ska jogga riktigt, riktigt sakta. Så sakta att du orkar så länge som möjligt.

Här är svar på de frågor vi fått om Röhnisch Running School:

Jag födde barn för 6 veckor sedan kan jag vara med?

Nej, det är väldigt tidigt att börja löpträna då, fokusera på promenader och att stärka upp bålen först för att förebygga skador. Men spara ner alla pass vi kör så kan du starta med dom i maj.

Jag har problem med smärtande benhinnor, kan jag vara med?

Ja, dessa 6 veckor är uppbyggda med progression just för att förebygga benhinnesmärtor och andra löparrelaterade besvär. Köp nya skor som är anpassade för ditt löpsteg.

Om jag redan kan springa 5 km, kan jag ändå vara med?

Ja, anpassa tempot i passen så att du fortfarande får en utmaning men bibehåll syftet i varje pass som anges.

Hur gör jag för att få ta del av träningspassen?

Gilla Röhnisch på facebook så kommer alla passen upp där efterhand, för er som inte har tillgång till facebook så publicerar jag passen här i bloggen också.

Hur gör jag för att följa med via instagram?

Hashtagga dina bilder med #lofsianer och #RöhnischRunLofsan5km så kan du utses till veckans inspiratör och vinna fina priser.

 

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

14 Kommentarer

 • Svara Linn 5 mars, 2013 at 13:06

  Om jag i dag är igång med min löpning (16 km i helgen) men skulle vilja klara av 5 km på 25 minuter. (Tar nog runt 27 dag). Kan jag då vara med och hur ska jag då hantera detta första pass?

  [Svara]

 • Svara Tuffjanna 5 mars, 2013 at 14:02

  Typiskt! Jag får börja hela utmaningen med att skjuta på allt en dag. Kommer inte hem förrän sent idag och då imorgon börjar väldigt tidigt så finns inget utrymme. Men jag kör imorgon istället då hoppas jag!

  [Svara]

 • Svara maja 5 mars, 2013 at 14:36

  Jag har blivit väldigt sugen på att testa barfotaskor efter att ha läst om dom här. Men hur är det om man mycket lätt får ont i benhinnorna. Hur ska jag tänka kring övergång och byte?

  [Svara]

 • Svara En fjärde joggtur | Evert Ellen 5 mars, 2013 at 21:02

  […] tog jag min fjärde lilla springrunda. Jag läste i morse att Lofsan,  hon mammaträningsbloggaren, har någon slags springskola de närmsta veckorna. Med målet att […]

 • Svara Jennie 6 mars, 2013 at 09:43

  En dum fråga kanske men om jag vill vara med i denna utmaning och tagga på instagram måste jag ha en öppen profil då eller kan jag ha kvar min privata?

  [Svara]

  Lofsan Reply:

  Om du vill att Röhnisch ska kunna se dina bilder så måste du öppna upp den.

  [Svara]

 • Svara Lisa 6 mars, 2013 at 12:32

  Det har ar perfekt! Jag sa haromdagen att jag behover en utmaning sa att jag kommer igang med lopningen igen. Forsta passet gick battre an vantat och jag sprang mer an jag gick! Tack sa mycket for rolig utmaning!

  [Svara]

 • Svara Det här är ingen träningsblogg menLIWet och vardagen | LIWet och vardagen 6 mars, 2013 at 13:48

  […] måste bara får skriva några rader. Som ni vet så var jag ut och joggade igår, allt enligt Röhnisch Running School upplägget. Efter passet var jag sjukt nöjd med att ha tagit mig fyra kilometer. Joggat mer än jag gått. […]

 • Svara Liw 6 mars, 2013 at 20:11

  Hej Lofsan,
  Första passet avklarat och väntar med spänning på morgondagens.
  Jag har en fråga. Jag behöver träna rygg/bålmoch kör plankan samt rygglyft hemma efter löpning/wp har du några andra bra hemmaövningar på lut?

  [Svara]

  Lofsan Reply:

  kolla mina videofymefilmer och youtubeklipp!

  [Svara]

 • Svara Emma 10 mars, 2013 at 11:10

  Hej, jag är lite trög men kan man springa lugnt tempo längre än 4 min? förstår inte riktigt helt. Jag klarar att springa längre tid i en sträcka eller måste man stanna och gå någon sekund innan det slår över till 4 min? hade hellre velat jogga sakta i 32 min. går det bra? börjar med skolan sent, men bättre sent än aldrig 😉

  [Svara]

  Lofsan Reply:

  Ja det kan du absolut göra.

  [Svara]

 • Svara emily 13 mars, 2013 at 09:19

  Hej! Deltar man med chans att bli veckans inspiratör endast genom att hashtagga bilderna eller finns det något ytterligare sätt?

  Tack för en inspirerande blogg, så himla roligt med denna utmaning!

  [Svara]

 • Svara En fjärde joggtur | Mor i Mossen Motionerar 22 mars, 2013 at 20:13

  […] tog jag min fjärde lilla springrunda. Jag läste i morse att Lofsan,  hon mammaträningsbloggaren, har någon slags springskola de närmsta veckorna. Med målet att […]

 • Lämna kommentar