Lofsan

Frågestund

Ställ dina frågor om din egen träning, min träning, kost, dieter, motivation, karriär, föräldraskap eller vad du vill här i kommentarsfältet så kör vi en frågelåda under helgen!
 
 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

104 Kommentarer

 • Svara Malin 5 februari, 2016 at 22:04

  Hejsan! Jag skulle vilja veta VAD man skall tänka på då man skall välja PT-utbildning. Tack för all inspiration du bjuder på hela tiden <3

  [Svara]

 • Svara Annamaria 5 februari, 2016 at 22:08

  Om man redan kan hålla magstödet i 60 sekunder kan man gå direkt in på block 2 då? (Lofsans mamma träning)

  [Svara]

 • Svara Linnea 5 februari, 2016 at 22:09

  Hej!
  Hur mycket påverkas resultatet av min träning om jag äter onyttigt en gång i veckan. Det vill säga att jag äter en påse godis den dagen. Men äter okej resten av dagarna och tränar minst fyra ggr per vecka. Dock mest tung styrka. Jag äter nyttigt men jag utesluter sällan kolhydrater och dylikt. Har tagit mig lite i vikt sen jag började träna som jag gör nu. Känner mig pluffsig. Men vill inte gå tillbaka till 56kg och hängröv igen då jag är 1.73 lång. Känns som jag börjar tappa greppet igen. Är de bara att forstätta träna och träna?

  [Svara]

 • Svara Johanna 5 februari, 2016 at 22:16

  Hej! Jag undrar hur du tänker kring att kombinera styrketräning och löpning? Jag älskar båda träningsformerna men tränar lätt för mycket och märker att jag inte kan återhämta mig från speciellt löpningen… Så jag fallet alltid tillbaka till gymmet. Vill så gärna få till löpningen men ändå behålla och öka min muskelmassa! Alla råd, tankar och tips är uppskattade! 🙂

  [Svara]

  FIT by Emma Hå Reply:

  Vill gärna också ha svar på det här!

  [Svara]

 • Svara Eva-Lisa Magnusson 5 februari, 2016 at 22:27

  hej!
  Vill bara börja o säga att du är supercool o enormt inspirerande med ditt kloka och jordnära engagemang i träning.

  Jag har precis köpt stora löparboken då jag är sugen på Lidingöloppet i år 3mil. Jag är löpare sedan 2,5 år tillbaka springer mellan 5km o 21km, det längsta jag sprungit är 23,5. Ska även ge mig på tough Viking i april. Nu till frågan, hur ska jag lägga upp träningen? Idag kör jag två styrkepass i veckan samt ett intervall o försöker även få till ett längre pass löpning 8,5-12 km. Vad ska jag förändra? Mitt mål är att springa på tre timmar o få en njutfull resa. Är 45 år.

  Hälsningar Eva-Lisa

  [Svara]

 • Svara Marie 5 februari, 2016 at 22:43

  Hej! Jag har tränat löpning regelbundet i flera år och tränar ca 3 pass i veckan varierat intervall, långt, tempo mm. Däremellan försöker jag få in lite styrketräning eller annat. Förra året hade jag ett kanonår resultatmässigt. Jag tränade målmedvetet från sommaren och hela hösten och persade både på milen i augusti (43,50) och mitt stora mål under 1.40 på halvmaran i Stockholm! Jag var så nöjd med mig själv och min träning och mina lopp och hade en så bra känsla inför 2016. Men så en dag vaknade jag upp med plantar fasciit och jag tappade all min motivation. Nu har jag sen i december inte sprungit alls utan fokuserat på rehab och annan typ av träning som spinning och styrketräning. Men jag längtar ju så efter att börja springa igen och undra hur jag ska komma tillbaka. Både motivationsmässigt och med löpningen? Foten börjar kännas helt ok nu, men jag är rädd att det kommer tillbaka. Ska jag börja springa kort, långsamt eller hur är bästa sättet att komna igång utan att fresta på foten för mycket?? Tack för all din inspiration genom blogg, podd mm!! Kram i

  [Svara]

 • Svara Louise 5 februari, 2016 at 22:46

  Hej! Först av allt- TACK för att du finns och syns i träningsvärlden. Du är en enormt stor inspiration för mig och många, många fler!

  Min fråga är lite grann på just det temat: hur man landar (och vågar) där du är nu… Jag är 21 år och påväg mot högskolestudier och framtidsbeslut efter att ha jobbat heltid med träning/konståkning/idrottsadministration i föreningslivet sedan jag tog studenten för snart tre år sedan. Under de senaste åren har jag mer och mer landat i insikten att det är mer träning och folkhälsa än prestationsinriktad träning jag brinner för och har, sugen på annat, siktet inställt på ”träningsvärlden”. Hur, var och vad är mer oklart.

  Vilka vägar rekommenderar du att man går för att skapa sig en framtid i branschen? Vilka utbildningar är värda att söka sig till och hur tuff är konkurrensen för en, inom situationstecken, färdigutbildad idrottsvetare? Just nu är planen en treårig idrottsvetenskaplig utbildning med inriktning mot Sport Manegment och kompletterande PT- och instruktörsutbildningar. Drömmarna spretar åt alla möjliga träningsrelaterade håll men någonstans finns ändå en oro för hur svårt det faktiskt är att kunna försörja sig på heltid i drömbranschen…
  Alla råd och tankar vore guld värda!

  [Svara]

 • Svara Nybliven mamma 5 februari, 2016 at 22:47

  Tvåbarnsmamma med en liten på 4 mån. Tränar efter din mammabok. Har fått min aktivering kollad av certifierad mamma-mage-coach (liten diastas kvar men kan kontrollera den) samt knipet av barnmorskan. Tränar nu enligt block två i boken.
  Känner av smärta i ländryggen när jag varit stilla länge eller suttit mycket under dagen. Känner mig stel.
  Ska jag fortsätta träna och se tiden an eller kan/bör jag göra något för att stärka upp?

  [Svara]

 • Svara Hanna 5 februari, 2016 at 22:51

  Jag gillar verkligen löpträning och har som mål att springa halvmaran i år. Men vill samtidigt kunna kombinera löpningen med styrketräning för att samtidigt bygga muskler på denna slanka kropp och känna mig både snabbare och starkare. Går det att på något effektivt sätt kombinera detta eller bör man fokusera stenhårt på en sak i taget för att ex bygga muskler ett tag? Tack för härlig inspiration!

  [Svara]

 • Svara Ullis 5 februari, 2016 at 23:03

  Hejsan!
  Jag har följt dig på Facebook och Instagram en tid och tycker att du har en klok och sund inställning till det här med träning och kost m.m. Jag har älskat träning i större delen av mitt liv, men det har varit lite upp och ner med träningsnivån genom åren. För ungefär två år sedan gick jag ner 18 kg, från 74 till 56 (är 162 lång), minskade midjemåttet från 104 till 83 och de måtten har jag hållit. Det jag vill nu är att träna mer ”medvetet” för att få en tajtare och mer vältränad kropp (framförallt runt midjan, som så många andra) och även bli mer medveten när det gäller kosten. Jag styrketränar litegrann redan nu, en till två gånger i veckan, huvudsakligen basövningar och dessutom löptränar jag tre gånger i veckan (varav en gång intervaller). Jag vet ju att man inte kan punktförbränna fett osv, men jag tänker att man borde med hjälp av rätt träning och kost kunna få ordning på kroppsformen. Har du några tips på hur man ska tänka och göra?

  [Svara]

 • Svara Cecilia Ristilä 5 februari, 2016 at 23:06

  Hej Lofsan!

  Jag är en tjej som styrketränat i ett halvår. Jag har format kroppen en del och det märks skillnad. Jag skulle dock vilja gå ner i fettprocent. Hur ska jag tänka då? Ska jag äta mitt rekommenderade basintag av kalorier? För att deffa känns lite onödigt och det går emot mina mål att bli starkare. Kommer fettet förbrännas men att det tar längre tid eller kan jag komplettera med något? 🙂 Är inte överviktig men vill bli av med lite fett bara. Jag är 172 och väger 68 kg men det säger säkert inte så mycket 🙂

  Kram,
  Cissi

  [Svara]

 • Svara Emma Lindberg 5 februari, 2016 at 23:10

  Hej!
  Ett stort tack för att du bjuder så mycket på dig själv och är så engagerad! Jag drömmer oxå om att få jobba med det jag älskar!

  När du känner att träningslusten tryter och du verkligen inte känner för att ta dig an passet du ska göra och har gjort så flera dagar i sträck. Hur gör du då? Har du några bra tips?

  Tusen tack för att du läste!

  [Svara]

 • Svara Sara 6 februari, 2016 at 01:55

  Hej! Jag undrar om det blir några fler avsnitt av ”Född 2010”? 🙂

  [Svara]

 • Svara Emma 6 februari, 2016 at 04:41

  Hej,
  Jag fick vår son för 3 månader sen. Började träna för ca 1 månad tillbaka. Dock när jag träffade en PT/sjukgymnast på gymmet fick jag rådet om
  att ta det lugnare (max 3 pass i veckan) då mina magmuskler inte gått ihop helt än ( får in 2 fingrar). Vad är dina råd til mig som är van att träna mycket och bara längtar till att köra för fullt. Tränar triathlon. Bör jag undvika cykling,simning och löpning för tillfället? Blir så konfunderad på vad jag kan och inte kan göra. Vill inte göra något fel som jag får men av längre fram.

  [Svara]

 • Svara Linette 6 februari, 2016 at 04:51

  Hej Lovisa!
  Jag har följt dig i tre år nu och blir lika glad av att se ditt leende och din entusiasm för träning varje gång.
  Jag vet att du reser en hel del och jag har funderat mycket på mat under resa. Jag har försökt att ersätta en del av kolhydraterna i min kost med mer protein (du har själv sagt att vi ofta överäter kolhydrater och underäter protein). Jag har gjort det genom att t ex äta ägg/kvarg/keso till mellanmål istället för mackor och om jag tar en andra (ofta mindre) portion vid middagen består den endast av sallad och protein. Kolhydraterna äter jag i första portionen.
  Jag undrar hur man ska tänka när man är på resa eller utflykt då jag tycker det är svårt att hitta bra mellanmål och middagar. Vi var tex i Holland i höstas; allt var friterat och skulle vi ha mellanmål var det glass eller korv som gällde. Jag har upplevt samma sak när vi åker på utflykt med barnen. Det är enkelt att bre mackor att ta med, och när det sedan är dags för middag blir det ofta sämre mat med mycket fett och lite grönsaker. Liksom när jag åker till stan för att uträtta ärenden; det är svårt att hitta främst bra mellanmål då utbudet mest består av fikabröd, korv och mackor. Hur gör du för att äta nyttigt under dina resor?

  [Svara]

 • Svara Veronica 6 februari, 2016 at 06:59

  Jag har två små barn och prioriterar att vara hemma med dem istället för att slösa ställtid på att ta mig till ett gym. Jag vill träna mer styrka hemma (Idag springer jag och kör lite styrka med egen kroppsvikt). Vilka träningsredskap rekommenderar du är bäst för hemmaträning?

  [Svara]

 • Svara Madde 6 februari, 2016 at 07:14

  Hej
  Jag läste någonstans att du eventuellt skulle ha kurser/utbildningar nu när du startat ditt egna gym. Läste jag rätt? I så fall undrar jag vas för typ av kurser det var och var jag kan läsa mer om det.

  Med vänlig hälsning, Madde

  [Svara]

  Magdalena Reply:

  Hej,
  Det hittar du på lofsangruppen.se hemsidan till gymmet massa kult!

  [Svara]

 • Svara Jessica 6 februari, 2016 at 07:31

  Hej!
  Jag vill först & främst tacka för en härlig pod och för allt annat som du delar med dig av.
  Jag undrar över kost & träning vid viktminskning. Jag blir vilsen & vet varken ut eller in av alla ”råd” som vi kan läsa om överallt. Jag har mycket övervikt (30-40kg), hur ska jag tänka? Jag vill ändra mitt tänk för resten av livet. Socker är min stora bov. Jag är otränad men går promenader nån gång i veckan & har ett rörligt jobb. Stort Tack på förhand!!

  [Svara]

 • Svara Josefin 6 februari, 2016 at 07:33

  Hej!

  Jag håller just nu på att satsa rätt mycket på min styrketräning för att få mer synliga resultat. Just nu tränar jag tungt och äter mycket för att senare i vår ge mig på att deffa. Min fråga är vilket/vilka upplägg (antal set, rep osv) som är bäst nu när jag vill öka muskelmassan respektive sen när jag endast vill bibehålla den under deffen. Har hört på Träningspodden om GVT men annars kör jag just nu 3 set x 6-8 rep på så tunga vikter som möjligt.

  [Svara]

 • Svara Anna 6 februari, 2016 at 07:51

  Hej!
  Jag är 33 år och har två grabbar på 4 och 2 1/2. Innan graviditeterna tränade jag 4-6 ggr/veckan, gruppträning och gym. Under båda graviditeterna hade jag mkt problem med smärtor från bäcken så var rel lugn under dessa.

  Började springa ordentligt i januari 2015, enligt program från stora löparboken. Sprang göreborgsvarvet på 1, 58 och milen på 47 min 1 vecka senare. Har sen sprungit 2- 3 gånger i veckan. Fram till i höstas kände jag aldrig av bäckenet men nu kan jag av och till känna huggsmärtor och tyngdkänsla. Kan nästan kännas som jag ska kissa på mig. Varför kommer detta nu? Ska jag backa i min träning? Har vilat drygr 1 mån o nu återupptagit enl stora löparboken 10 km under 47 min.

  Tack för fantastisk inspiration. Började läsa din blogg mäe jag väntade nr 1 🙂

  [Svara]

 • Svara Alice 6 februari, 2016 at 08:28

  Hallå! Jag undrar om man kan träna prestationsinriktat även om man av hälsoskäl behöver gå ner typ 15 kg i vikt. Jag har tränat löpning och sprungit en mil skadefri och nu tränar jag tung styrka för att jag tycker att det är roligt. Kan jag fortsätta med det även om jag behöver gå ner i vikt eller borde jag träna annorlunda? 🙂

  [Svara]

  Alice Reply:

  + om du har några smarta tips för att stå emot/övervinna ett superstarkt sötsug? Om man kör ”cold turkey” och tänker att man inte ska äta något, hur länge håller suget i sig (i dagar typ) innan det ger upp? Tack för en superblogg+podd! 😀

  [Svara]

  Helene Reply:

  Vill också gärna ha svar på det!

  [Svara]

 • Svara Sofie 6 februari, 2016 at 08:41

  Hej! Jag undrar vad du tycker om Viktväktarnas program för viktminskning, + och – ?

  [Svara]

 • Svara Camilla 6 februari, 2016 at 09:01

  Jag vet att rehab är tålamodsprövande men hur ska jag tänka när tålamodet tryter och jag är på väg att ge upp. Det är ont om kvitton på att det går framåt även om det kanske gör det Behöver få tips på pepp och motivationstankar.
  Tack för allt du gör!

  [Svara]

 • Svara LenaS 6 februari, 2016 at 09:10

  Började i mitten på november att löpträna på löpband för att klara av att springa 5km. Har använt en app som hjälp. Tre dagar i veckan har jag sprungit/gått och följt appens instruktioner för intervallerna springa och gå. Enligt appen skulle jag nå mitt mål i början av mars. Det kändes helt rimligt.
  Har tyvärr fått väldigt ont i höften (höger). Inledningsvis bara efter löpningen, men det kändes som att det blev bättre efter stretching. Nu har jag ont hela tiden, när jag går, springer och vilar. Är jätteledsen nu att jag inte når målet. Är det kört för mig? Kommer jag inte kunna springa min 5km någonsin? Vad kan jag göra?

  [Svara]

 • Svara Vivi 6 februari, 2016 at 09:35

  Hej Loffsan,

  Först vill jag tacka dig för din träningsglöd du delar med dig genom bok, podd och blogg. Tack!!!

  Jag har två olika lopp jag tränar inför löp lopp och cykellopp.

  Det jag undrar över, du sa tidigare i podden en träningsform i tre månader sedan nästa. Kan jag här tänka löpning och cykel tre gånger i veckan och styrka två? Eller ska jag tänka cykel tre ggr, löpning tre och styrka två dvs hur ska man lägga fokus?

  Nuläge.
  Just nu har jag fokuserat på löpning under vinter, då detta varit min svaga sida, men tack vare din bok har jag nu börjat känna känslan att jag kanske kan och det går. 🙂 tack igen!! Lycka!
  Utöver löpningen kör jag core och styrkeövningar ca 30 min två dagar i veckan.

  När våren kommer tänkte jag cykla till och från jobbet ( ca en mil enkel resa), men då vet jag inte hur löpningen kommer gå.. Detta oroar mig lite.

  [Svara]

 • Svara Martina 6 februari, 2016 at 09:36

  Hej! Tack för all inspiration du ger!

  Min fråga är hur jag kan undvika att bli sjuk i början när man tränar.
  Alltid när jag börjar träna så blir jag efter ett tag förkyld, vilar som man ska och motivationen efter är inte lika hög och träningen blir därför lidande, allt ebbar ut och snart är det dags att börja om från början igen, tränar och blir sen sjuk alt. Slår upp en gammal skada/problem (ex. Slår upp ledbandsbristningen i foten och får börja om rehab eller får ytterligare en muskelinflammation i axeln). Så tröttsamt att hela tiden börja om på nytt!

  [Svara]

 • Svara Lena 6 februari, 2016 at 09:41

  Hej, är otroligt inspirerad av dig och din träningsfiosofi. Får lätt ont och blir stel ioch runt knäna, har gjort utredning och artros är väl det närmaste en diagnos de kommer. Hsr varit på både sjukgymnastik och hos naprapat utan att bli märkbartbättre.
  Börjar fundera på om det är rörlighetsövningar för andra muskler runt knäna jag behöver göra, jag jan tex inte sitta på huk för det känns som att jag ska gå sönder. Ska man fortsätta ”kämpa” eller finns risk att man förstör mer än man vinner?
  Styrketränar och springer 3-4 ggr totalt i veckan. Blir stelare direkt efter men ngn dag senare är status quo.
  Mvh, Lena

  [Svara]

 • Svara Sara 6 februari, 2016 at 09:58

  Hej!
  Jag har börjat köra styrketräningen från stora löparboken för kvinnor och det jag undrar är om jag ska värma upp innan jag gör huvudövningen eller om jag kan börja med huvudövningen direkt?

  Tack för en toppenblogg!

  [Svara]

 • Svara ida 6 februari, 2016 at 10:43

  Hej, tack för gryminspiration!

  Jag skulle behöva lite tips på hur jag kan lägga upp min träning på bästa sätt.

  Är idag 23 år, under min tid som junior tävlade jag på elitnivå inom längdskidor la av för ca 3 år sedan pga sjukdom. Har kommit tillbaka nu och skulle väll kalla mig ”elitmotionär”, tränar ca 8-10 h/vecka. Åker lite långlopp i vinter som ex vasaloppet. Sedan är planen att springa maraton i september.

  Hur bör jag periodisera min träning på bästa sätt? Vill få in mycket styrka då den biten är de jag behöver förbättra mest. Samt åka mycket skidor nu i vinter men samtidigt inte tappa löpningen allt för mycket inför sommaren.

  [Svara]

 • Svara Amanda 6 februari, 2016 at 10:58

  Hej! Vilken är egentligen den bästa magövningen? Jag älskar att träna magen, men kommer alltid tillbaka till crunches vilket jag tycker är en bra och rolig övning. Dock hörde jag i senaste (?) podden att du inte tyckte den var bra. Varför? 🙂 Har du något tips på en bättre variant, både utanför och innanför gömmets väggar? 🙂 Tack för en inspirerande blogg/instagram/podd/osv… 🙂

  [Svara]

 • Svara Anna 6 februari, 2016 at 11:02

  Halloj!
  Du inspirerar mycket och har nu tankar på att välja ett av era träningspaket (hälsa och viktnedgång) online. Undrar om det ingår något personligt besök?

  Kram

  [Svara]

 • Svara Amanda 6 februari, 2016 at 11:11

  Hej (igen) :).
  Om mitt huvudsakliga mål är att få en väldigt snygg och vältränad kropp – är mitt senaste års löpträning (ca 2 mil/vecka) förgäves? Borde jag strunta i att löpträna och helt fokusera på styrketräning? Det är ju kul att känna att man springer snabbare och utvecklas, men om jag måste välja mellan att springa snabbt eller ha en synbart stark och snygg kropp så väljer jag det sistnämnda. Är styrketräning det jag borde fokusera på, eller ger löpningen det också?

  [Svara]

 • Svara MiaAnnaMaria 6 februari, 2016 at 11:13

  Fick tidigare svar på en fråga om bygga muskler och sen skala av. Du sa att man skulle ägna 3 månader till att bygga och sen lika länge för att skala av fettet. Men hur tränar man sen?
  Har även funderat på det här med mål. Du och dina kollegor säger alltid att det är så tråkigt att vi kvinnor ofta fokuserar på vikten. Att vi ibland ljuger för PTn om ett prestationsmål när vi i själva verket vill gå ner i vikt. Upplever att det är lätt för ”sånna som er” som alltid varit av normalvikt och alltid tränat att säga så. Många med mig har de där 5-10kg som kanske inte ser så illa ut på kroppen, men som man själv vill bli av med. Jag har i mitt 40 åriga liv provat alla dieter, men har äntligen hittat kärleken till styrketräning. Jag har lärt mig att det är viktigt för min träning att äta mycket och äta bra saker. Men jag har fortfarande det där fluffet tunt midjan, kärlekshandtag, gäddhäng osv. Det ÄR mitt mål att få bort det. Hur gör man??????

  [Svara]

 • Svara Sofia 6 februari, 2016 at 12:45

  Hej!
  Kul med frågelåda.
  Hur viktigt är det att styrketräna med vikter för kvinnor? Räcker enbart kroppen som redskap att styrketräna med sett på lång sikt?
  Räcker 5 km löpning att springa eller kan 10 km ibland vara bra för hälsan? Finns fler fördelar?
  Jag gillar inte sötsaker. Känner mig därför oartig att säga det på bjudning. Har du tips? Jag gillar ju mat och kaffe/te och skulle inte säga något om någon annan inte tycker om. Tacksam för svar! 🙂
  /Sofia

  [Svara]

  Sofia Reply:

  Tillägg: Min fråga om vikter är om det räcker med kroppsviktsstyrka eller om det faktiskt är en stor och viktig del för kvinnor att styrketräna med redskap och vikter på gym långsiktigt sett?
  /Sofia

  [Svara]

 • Svara Agneta 6 februari, 2016 at 13:13

  Vill ha tips på bra och enkla rumpövningar!

  [Svara]

 • Svara Olivia 6 februari, 2016 at 13:18

  Hej

  Jag födde i slutet av augusti. Gick upp 26 kg. Har nu gått ner allt och är på nästan samma träningsnivå som innan graviditeten, styrketränar 4 ggr i veckan och springer 10-20 km 3-4 ggr i veckan. Har kollat att jag aktiverar magen rätt och att ingen delning finns hos mammamage tränare. Magrutor syns högst upp på magen men i partiet kring naveln är huden skrynklig och lös. Vad ska jag göra? Hur lång tid tar det att gå bort eller kommer det kanske inte göra det? Tack för svar

  [Svara]

 • Svara Elisabeth 6 februari, 2016 at 16:14

  Åh, vad roligt med frågestund!

  1. Gravid i vecka 22 och van att träna på gym. Springer inte sedan 2 månader tillbaka. Kan jag träna några magövningar och i så fall vilka?

  2. Har en dotter som just fyllde 1 år, kommer vara ca 17 mån mellan barnen. Några tips gällande att få barn tätt och är det något speciellt att tänka på med träningen före/efter förlossningen då? Var i hyfsad form efter förra graviditeten och sprang en halvmara under 2h precis innan vi blev gravida igen.

  [Svara]

 • Svara Hanna Thorén 6 februari, 2016 at 16:28

  Hur långt i förväg planerar du din egen träning? Gör du en plan för hela året?

  [Svara]

 • Svara Linnea 6 februari, 2016 at 16:51

  Jag träna inför min första halvmara och har som mål att klara den på 1h och 49 min. Hur ofta och hur långa långpass? Vilket tempo på långpass och distans ska jag ha?

  …och så en lite mer allmän fråga: hur ofta är det ok att springa pass på över 90 min? ( jag är en tjej på 16 år)

  [Svara]

 • Svara Linnea 6 februari, 2016 at 16:58

  I höstas sprang jag milen på ca 48 min och alla mina distanspass i ca 5:00-5:10 tempo. Jag jag sprungit på exakt samma sätt under julen och nu under januari men jag successivt tappat fart och tempo och nu helt plötsligt kan jag inte komma upp i högre fart än 5:30 och distanspassen blir väldigt långsamma, tror inte det beror på dåligt underlag/is/kyla osv.

  Vad kan detta bero på?

  [Svara]

 • Svara Hanna B 6 februari, 2016 at 17:01

  Hej Lovisa (och Hans)!

  Jag och min man planerar en solresa till Torrevieja, Spanien, i början av juni med vår då 11 månader gamla son. Ni som har rest mycket med era barn – vad är era erfarenheter av att resa med någon så liten? Vad tyckte ni om det? Några särskilda lärdomar eller tips du har att delge oss?

  Vänligen Hanna

  [Svara]

 • Svara Josefin 6 februari, 2016 at 17:26

  Hur stor betydelse har vilodagar för muskeluppbyggnaden om man har mestadels stillasittande dagar i övrigt och äter mycket mat och sover 8-9 timmar per natt? Måste varje vecka innehålla en vilodag för att man inte ska bryta ner kroppen?

  [Svara]

 • Svara Lisa 6 februari, 2016 at 17:52

  Om man förväntas få tätt mellan barnen (en tjej och en kille) vad är dina bästa tips? 🙂 Många varnar för att den förstfödde måste blir ”stor” för tidigt, till skillnad från om man har ett par år mellan barnen.

  [Svara]

 • Svara Anna 6 februari, 2016 at 17:55

  Kan inte ni göra ett poddavsnitt med pcos och träning/kost/hälsa? Hur det påverkar träningen, hur man ska tänka med kosten mm?

  [Svara]

 • Svara Fanny 6 februari, 2016 at 18:52

  Hej!
  Jag har en fråga om styrketräning efter graviditet. Jag fick en dotter för 5 v sedan och hade en väldigt bra graviditet där jag tränade styrketräning ca 3-4 ggr/v ända till slutet. Jag känner mig i princip återställd och som vanligt nu men vill inte göra något som kan ge problem i framtiden. Har din bok om träning efter förlossning och har kört aktivering i 4 v nu m bra resultat. Har ingen diastas. Jag är medveten om att tex löpning och övningar som tex utfall inte är bra så länge jag ammar och innan bäckenbotten är riktigt stark, men visst måste jag kunna köra tex fasta maskiner på gymmet som ev kräver massa magstöd, spinning och crosstrainer? Eller? Tacksam för svar! Tack för bra blogg! Mvh, Fanny

  [Svara]

 • Svara Fanny 6 februari, 2016 at 18:53

  ”… Som ej kräver massa magstöd” skulle det stå. /Fanny

  [Svara]

 • Svara Emelie 6 februari, 2016 at 22:05

  Hej!

  Jag joggar regelbundet och äter hälsosamt och nyttigt. Men det känns som att jag alltid blir förkyld eller får halsont när träningen går som bäst. Jag undrar, har du några tips på hur man stärker upp immunförsvaret? Vad äter/dricker du när du börjar känna dig sjuk?

  Tacksam för svar. 🙂

  [Svara]

 • Svara Frida 6 februari, 2016 at 22:20

  Hej! Jag har en fråga kring delade magmuskler. Jag födde tvillingar för knappt åtta månader sedan och har sedan dess inte tränat särskilt mycket. Nu är jag dock sugen på att komma igång så smått men hur ska jag tänka med magmusklerna? Jag har gjort testet du lagt ut och får bara in en finger mellan och har inte mer djup än så heller. Vad jag kan läsa mig till räknas det som okej? Kan jag då köra i princip magträning så länge jag kan hålla kontakten med de djupa magmusklerna? Vad bör jag tänka på? Mvh en som plöjer träningspodden som inspiration för tillfället

  [Svara]

 • Svara Anita 6 februari, 2016 at 22:35

  Är 56 år och arbetar som förskollärare. Får ihop mina 10000 steg i vardagslivet, promenerar, tränar cirkelträning med kroppsvikt en gång i veckan och yoga en gång i veckan. Får ont i höften när jag springer. Äter varierat och i stort ganska sunt. Mitt mål är att leva sunt och hälsosamt. Bör jag lägga in mer träning, i så fall vad? Vad är mest effektivt att träna 20 sekunder och 10 vila eller 45 sekunder och 15 sekunders vila?

  [Svara]

  Anita Reply:

  Glömde skriva att jag yogar hemma också några gånger i veckan. Då blir passen ca 20 minuter.
  Tack för alla goda och kloka råd du delar med dig av.

  [Svara]

 • Svara Emma 7 februari, 2016 at 00:05

  Hej!

  Jag har det senaste året fokuserat på att bygga upp styrka efter att ha varit i ganska dålig form efter två graviditeter. Tycker att jag lyckats bra. Jag känner nu att jag skulle vilja minska lite i fettvikt för att bli lite fastare i kroppen. Jag tränar i dagsläget 3-4 ggr veckan, då främst styrketräning men lägger även in ett pass med högintensiva intervaller på löpband. Vad har du för tips gällande träningsupplägg för att tajta till kroppen och samtidigt behålla muskler? Och hur ska man tänka kring kosten?

  // Emma

  [Svara]

 • Svara Lisa 7 februari, 2016 at 08:37

  Hej,

  Jag och min sambo börjar planera för barn, finns det något specifikt som jag ska/bör träna INFÖR en graviditet?

  Tack för all inspiration och pepp!

  [Svara]

 • Svara Heléne Sandberg 7 februari, 2016 at 09:49

  Hej!
  Två frågor:
  #Har en 10 åring som är sugen på att följa med ut och jogga, något jag bör tänka på i val av skor el annat som hör löpning-barn till?
  #Hittar inte rätt i löpjackadjungeln. Vilken är bäst anser DU (utifrån vind-vattentäthet och andra viktiga funktioner?
  Har precis fått hem löparboken för kvinnor, ser fram emot att bli klokare 🙂
  Tusen tusen tack!
  /Heléne

  [Svara]

 • Svara L8 7 februari, 2016 at 09:54

  Hej

  Jag hoppas få bli gravid under året 🙂 Tänker att vi skall sluta med mitt preventivmedel om ca 4 månader. Vad ser du att jag generellt bör fokusera på så här innan jag blir gravid. Jag är ganska ”normal” annars orkar springa milen på ca 65 minuter, så har en rätt ok grundkondition. Men vad generellt skulle du rekommendera att man bör fokusera på innan man förhoppningsvis blir gravid.

  [Svara]

 • Svara Zara 7 februari, 2016 at 09:55

  Hej!
  Såg dig tillsammans med Maria Forsblom nyss i NyMo och blev lite orolig…

  Är en löpälskande förstagångsmamma som nu sedan ett par veckor så smått börjat komma tillbaka till spåret igen efter födseln av min son för tre månader sedan. MIn pojke är född med kejsarsnitt, men vid efterkontrollen hos BM för en månad sedan fick jag ok på att börja springa igen då såväl magmuskler som bäckenbotten återhämtat sig fint efter graviditet och förlossning. Ingen diastas och inget läckage.

  Det har hittills känts bra att springa. Längsta rundan har varit kring milen. Kan jag fortsätta – eller gör jag mig själv en otjänst i längden då?

  Tack!

  [Svara]

 • Svara Malin 7 februari, 2016 at 10:04

  Hej! Jag födde barn i april, började med annan ”mammamage träning” innan jag hittade din bok, men har nu kört med din bok och bara kört med block 1 hittills, det jag undrar är hur vet jag att mina magmuskler har gått ihop de dom ”behöver” för att våga utöka min träning och avancera? Jag försöker känna om jag har någon dissats som du beskriver i boken oh tycker det är lite vårt att känna min magdelning men jag tror att jag inte får plats med något finger alls vilket borde betyda att delningen gått ihop eller? Men däremot tycker jag att jag får lite putmage på kvällarna och är därför orolig om magmusklerna kanske inte gått ihop iallafall? Så hur vet man att det är ok att trappa upp träningen? Tänker eftersom att tecken på att man fortfarande har en magmuskeldelbing är bla att man får lite putmage? Blev lång fråga detta hoppas du förstår min fundering 🙂 tack för en grym bok!!

  [Svara]

 • Svara Malin 7 februari, 2016 at 10:06

  Jag hat en fråga till, jag har börjat träna magövningar från block 1 ur din bok och kört och följt ditt ”schema” i kanske två veckor sen har jag haft paus i någon vecka tyvärr, måste jag då börja om från start igen med övningarna eller kan jag fortsätta där jag slutade så att säga?

  [Svara]

 • Svara Kristin 7 februari, 2016 at 12:00

  Hej Lovisa!
  Tack för en bra blogg och för att du delar med dig av kunskap och motivation. Min fråga är om det finns möjlighet att få komma pch träna något pass med dig och Clara när ni åker till Thailand i april. Jag är nämligen bosatt där. /Kristin

  [Svara]

 • Svara FIT by Emma Hå 7 februari, 2016 at 12:04

  Du nämnde i ett avsnitt av träningspodden att styrketräning efter löpning kan vara bra för att påskynda återhämtningen efter löpningen, och man kunde springa tätare mellan passen om man lade in tung styrketräning. Jag skulle jättegärna höra mer om det här, om det verkligen stämmer, hur det funkar och hur man isåfall skall lägga u

  [Svara]

 • Svara Ann-Sofie Dalarö 7 februari, 2016 at 12:06

  Hej Lovisa!

  Först stort TACK!!! Kommer ihåg när vi snabbt blev 60 medlemmar på FB-gruppen. Å vad många tyckte vi då. Fantastisk grupp som ger massor.

  Började styrketräna när tredje killen var 10 månader, våren 2011, 41 år gammal. Tränar endast hemma, av många skäl. Drog igång med 6dgr/v och när f-ledigheten var slut var 5dgr/v det som passade bäst. Tränar med mål att hålla ryggen i schack pga överrörlighet samt hotet från ryggskott (haft 6 st omfattande) Går regelbundet till naprapat.
  Samt att må bra och orka vardagen med 3 barn (11, 8, 5 år) och ett stillasittande arbete på bank.
  Har även hypotyreos (låg ämnesoms sedan 1995) och medicinerar med levaxin.

  Jag varierar min träning; styrka med hantlar, skivstång, kb, kroppsvikt, TRX, crosstrainer, löpning, pw. Även variation med längd på passen, med timer eller antal reps. Ibland riktigt korta, intensiva pass på 20-24 minuter (45/15) eller 45-60 minuter.
  Löpning kör jag för att komma ut och för konditionen. Oftast från mars till december beroende om det är halt eller inte. 5 km tar prick 30 min, snabbare lyckas jag inte bli.

  Planerar min träning framåt och håller mig alltid till mitt upplägg. Stöd från naprapaten, SLBFK, Olgas böcker etc.

  Från i år är mitt motto: mindre träning, mer rörelse. Pga mitt stillasittande arbete och resa dit i bil. Samt för min ryggs skull.
  Har lagt upp en plan för veckan :

  må styrka uk/ben,
  tis vila (arbetar sent)
  ons styrka med trx,
  tors löpning, pw eller crosstrainer (intervaller),
  fred vila (arbetar sent)
  lö styrka ök,
  sön löpn, pw, crosstrainer

  I mån av att det funkar med familjen blir det självklart mer pw.

  Tänker även på min hypotyreos, överrörliga rygg ( ja hela kroppen är ÖR) även benskörhet i släkten. Kämpar även med ischias/falsk ischias som ger smärta i höft, rumpa och ner i benet. Men den är mycket bättre och jag gör mycket enbensövningar för att stärka vänster sida där jag har typ ”pyspunka” på rumpan.

  Efter en hel roman; här kommer frågan 🙂
  Jag fyller 46 år om några veckor. Hur mycket ska man ta hänsyn till sin ålder? Finns det något särskilt att beakta?

  Kramar Ann-Sofie

  [Svara]

 • Svara Lisa 7 februari, 2016 at 12:21

  Vad säger du om träning innan frukost? Jag tycker om att sticka ut och springa direkt då jag vaknar för att veta att träningen blir av samt mindre risk för problem med magen. Är det något man bör tänka på och vad skiljer sig jämfört med att träna någon timme efter frukost?

  [Svara]

 • Svara Emma 7 februari, 2016 at 12:50

  Hej. Jag fick barn för 10 månader sedan och har redan från början (tycker jag) tränat försiktigt, gjort knipövningar mm men på den senaste tiden så har jag fått väldigt ont i mina knän efter träning vilket jag tror är när jag gör utfall. ska jag sluta helt med det eller gör jag bara på fel sätt?

  Jag tycker jag får en bra kontakt med mina magmuskler men har svårt att göra magövningar ändå då jag tror att jag släpper spänningen även om jag försöker tänka på det.. jag har testat övningar på alla fyra, liggandes på rygg och ståendes. har du tips hur jag kan göra för att undvika att släppa magspänningen? (om det nu är det jag gör fel)

  [Svara]

 • Svara Emilia 7 februari, 2016 at 13:30

  Jag har fått några pt-timmar i present (på mitt eget önskemål vill jag förtydliga) och undrar vilka krav jag bör/ska ställa på pt:n? Jag har ett jobb som ställer krav på styrka och rörlighet så det är det jag vill fokusera på i min träning. Eftersom jag bor i en mindre stad är timmarna på gymmet där jag tränar (en större kedja med många gym landet över) och är därför rädd att jag hamnar i någon form av main stream-upplägg eftersom jag upplever gymmets pt-kunder oftast är 40+ som behöver hjälp med att komma igång.

  Jag är i grunden stark och i god form men lat, dvs jag gör de övningar som jag är bra på eftersom det andra inte är kul men vill utvecklas och komma vidare, där av att jag vill ta hjälp av en pt. Så: vad bör jag ha med mig när jag träffar pt:n första gången? Vilka krav kan jag ställa?

  [Svara]

 • Svara Mia 7 februari, 2016 at 14:39

  Jag har gått ner från 115 kilo till 85 kilo, enbart med träning – mycket träning, framförallt styrka & då tung styrka. Givetvis mha bra mat också (kan säkert skruvas lite). Nu har jag fastnat (cirka ett år) & kommer inte vidare med mina resultat, varken med mått eller vikt. Har testat det mesta, träna annat, frekvens (träna både mer & mindre), variera (reps/vikt) mm. Har du tips på vad man kan göra för att ta nästa steg, både för att tappa ytterligare men också för att ta träningen till nästa nivå.
  Tack för all inspiration 🙂

  [Svara]

 • Svara Anna 7 februari, 2016 at 16:01

  Hej! Jag har tränat varierat och provat det mesta under många år. En övning som jag dock aldrig känner mej helt säker på är marklyft. Alla instruktörer gör denna övning olika och på ett och samma pass ser du hur många olika varianter som helst i salen. Jag är livrädd att belasta nacke och rygg fel. Kan inte du sätta upp på insta och här på webben en helt enkel video där du visar exakt hur det ska göras? Tack snälla!

  [Svara]

 • Svara Camilla 7 februari, 2016 at 16:55

  Hej. Jag vill gå ner 10 kg i vikt och undra hur jag ska träna ? Är väl lite tränad springer lite och så där. Vad ska jag äta i stället för godis ge gärna tips på vad du äter . ! Tack för en bra blogg och en super pod

  [Svara]

 • Svara Sara 7 februari, 2016 at 18:15

  Heej!
  Hade gärna velat få tips på bra mat, luncher och mellanmål m.m. Har nyss börjat jobba efter mammaledigheten samt ta tag i träningen ordentligt igen. Men på matfronten är jag helt nollställd, har ingen inspiration alls. Behöver tips på sånt som är gott, enkelt och snabblagat! Och som ger energi till att orka med allt under dagarna; familj, bebis, jobb, träning osv. / Sara

  [Svara]

 • Svara sara 7 februari, 2016 at 19:12

  Hej! Jag har varit sjukskriven i utmattningssyndrom ca ett år men är nu tillbaka och jobbar 50% och tränar lite lätt med promenader och lätt styrketräning. Jag har alltid mått som bäst när jag tränat mycket förr men är nu rädd att gå ut för hårt. Har du några tips hur man kan tänka för att få en bättre fysik utan att trycka på för hårt med? några riktlinjer?

  Så undrar jag också inför en graviditet.. Jag och min sambo inväntar att jag ska känna mig helt frisk innan vi ska försöka skaffa barn.. Finns det något speciellt man ska tänka på att bygga upp extra inför en graviditet som gör att man orkar mer då?

  Lyssnar på din podd och jag älskar den!! Hoppas du mår superbra och allt går bra med det nyöppnade gymmet 🙂 stor kram Sara!

  [Svara]

 • Svara Yvette Bergsjö 7 februari, 2016 at 19:51

  Hej!
  Jag har en fråga om en postgravid kropp. När jag fick mitt andra barn (ca 7 månader sen) efter en tät graviditet med mitt första barn (1,5 år mellan dem) så upptäckte jag att min navel pekade rakt ut och efter att ha kommit igång med träningen så gick min mage aldrig tillbaka utan jag har som en ”brödlimpa” mitt på magen. Jag tog en läkarkontakt som röntgade och det visade sig att en av mina magmuskler är helt söndertrasade. Hon sa till mig att föreställa mig en superhjälte med vars mittenlinje i ”sexpacket” var helt av. Detta är enligt läkaren inget farligt för mig utan jag kan leva med detta, då jag enligt henne har fler magmuskler som kan kompensera den avslitna och eftersom jag inte har ngn smärta i magen så tyckte inte hon att detta ska opereras. Hon uttryckte sig att ”det är inte en okomplicerad operation” Än så länge har jag inte upplevt några direkta problem i min träning på grund av magen, samtidigt så känner jag att jag inte har någon kunskap hur jag ska träna för att kroppen ska hålla i och med magen. Läkaren säger att jag kan träna på som vanligt. Det känns liksom inte bra att en muskel i min kropp är sönder, jag vill heller inte utstråla mot mina barn att jag mår dåligt över hur min mage ser ut vilket jag också gör. Min fråga är vad är din erfarenhet av avslitna magmuskler i samband med graviditet när det gäller träning? Tack för en jättebra blogg och podd Med vänlig hälsning, Yvette

  [Svara]

 • Svara Maria 7 februari, 2016 at 20:31

  Hej!
  Jag har äntligen kommit igång och älskar att styrketräna. Känner att jag behöver addera rörlighet och vill ha tips på tre allround övningar att avsluta mina styrkepass med.
  Tack för alla tips och inspiration du ger
  Maria

  [Svara]

 • Svara Erika Lindström 7 februari, 2016 at 22:13

  Hur vet man om man överansträngt en muskel?
  Min högra underarm har känts trött och ’mjölksyrig’ och funderar över orsaken..

  Tack för superbra inspiration och träningspodd och träningsglädje som du sprider! 🙂

  [Svara]

 • Svara Isabella 7 februari, 2016 at 22:57

  Hej! Inte en fråga. Ville berätta att jag lyssnade på Vattnet går idag. Det du berättade om dina förlossningar och dina tankar kring mammakroppen var verkligen något jag behövde höra. Tack för att du delade med dig. Känner mig styrkt inför min egen förlossning som var beräknad till idag! Tack!

  [Svara]

 • Svara Sandra 7 februari, 2016 at 23:12

  Hej, jag funderar kring kosten. Tycker det är svårt att veta vad och hur mycket jag ska äta. Jag fick barn för 9 månaders sedan, har mammatränat med coach och har nu börjat med riktig styrketräning sedan en tid tillbaka. Jag vill bygga muskler och bli stark och har samtidigt 6 kilo jag vill bli av med. Ungefär hur många kalorier ska jag äta? Har läst att äter man för lite blir träningen lidande men jag vill bra och gå ner i vikt. Enligt appen lifesum ska jag äta ca 1500 kalorier/dag ( det läggs till lite när man lägger in sin träning) men det känns lite? Iof är jag aldrig hungrig mellan målen. Finns det något generellt kaloriantal man ska äta som kvinna som styrketränar 3-4 ggr/vecka?

  [Svara]

 • Svara Anna 7 februari, 2016 at 23:28

  Hej! Vilken underbar blogg du har 🙂

  Jag skulle vilja veta hur du och din man träffades!?

  Kram Anna

  [Svara]

 • Svara Gabriella 8 februari, 2016 at 08:39

  Hej!
  Jag undrar hur mycket som är ”lagom” att äta när man vill gå ner i vikt? Jag förstår att det varierar från person till person, men för en som är 160 cm, väger 55 kg och tränar mellanhårt-hårt fyra-fem dagar i veckan (kondition och styrka). Anledningen till att jag frågar är för att jag är orolig att jag äter för lite. Jag brukar landa runt 1300-1400 kcal och tänker att det skulle kunna vara för lite? Eller för mycket?

  Tack!

  [Svara]

  Helene Reply:

  Det funderar jag med över, har 10 kg att gå ner (170 cm och väger 90) och äter ca 1400 kcal enl Lifesum, kör 2 pass styrka, 1 pass intervall och 1 pass distans löpning i veckan. Har kört så 4 v och gått upp 0,5 kg. Grrr irriterande, äter jag för lite??

  [Svara]

 • Svara Alice 8 februari, 2016 at 10:13

  en till fråga haha! rygglyft, borde man göra dem liggandes på golvet eller i en sån där ställning? vad är det för vinster med respektive variant? 🙂

  [Svara]

 • Svara Linda 8 februari, 2016 at 10:39

  Hej!

  Jag ammar sedan tre veckor tillbaka då min lilla tjej kom till världen. Har har fått en strålande smärta i deltamuskeln (utsida överarm) som både gör ont och är obehaglig då den kommer plötsligt (båda armarna) Hur kan jag förebygga och få bort denna obehagliga strålande smärta? Upplever även att jag är spänd i axlar och nacke sedan jag har börjat amma. Jag är för övrigt bra grundtränad (har även tränat långt in i graviditeten). Löpning är mitt fritidsintresse. Är oerhört tacksam för ert svar!

  Varma hälsningar
  Linda

  [Svara]

 • Svara p 8 februari, 2016 at 10:54

  Hej,
  Hur peppar och motiverar man sin sambo som drabbats mycket av både förkylningar och skador så att det satt käppar i hjulet för några av hans drömmar(olika lopp och nu i år Vasaloppet)?
  Nu tycker han att han ”utåt sett” inte tas på allvar, då han ständigt anmäler sig till saker men klarar inte av att genomföra dem pga.skada, och han är gjord av maräng…Han säger att all träning han lagt på träning kunde ha lagts på annat, ex. hus och hem, då det ändå blev såhär förgäves.
  Att peppa honom att fortsätta och se framåt ytterligare ett år känns långt borta för honom och han gräver ner sig, om ett år är han trots allt starkare och förmodligen mer ”hel”. Det gör ont i mig att se honom såhär. Min egen träning präglas av dåligt samvete, jag är ju frisk och hel och jag blir nöjd och vill fortsätta prata träning och så hemmavid, men jag undviker det numera…han vill ju att jag ska fortsätta med min träning men jag märker att han ändå ”biter ihop” av att han inte kan.
  Hur ska jag peppa på bästa sätt? Hur ska jag framföra att han kanske ska ha nya mål? Hur ska man ta små steg när man har skador lite här och var? (det känns ju som att man bara skall ”rehabba” alla kroppsdelar hela tiden och aldrig fokusera på den sport man gillar mest av allt) Jag tror på att man ska börja stärka kroppen och sedan gå vidare ett ”steg till”, han har snabbt blivit duktig på det han gör och jag tror att grundorsaken faktiskt skulle kunna vara att ”det gått för fort framåt”
  Tack för en fin sida och för att du är en sådan inspiration :-*

  kram

  [Svara]

 • Svara Maria 8 februari, 2016 at 13:21

  Hej!
  Jag har tränat en del det sista och får inte dem resultat jag vill ha. Viktnedgång. Har du några andra bra övningar än att springa då jag känner att det inte är min grej riktigt 🙂

  [Svara]

 • Svara Sara 8 februari, 2016 at 14:09

  Hej Lovisa!

  Jag är utbildad hälsopedagog och började ganska nyligen jobba som pt (för cirka 6 månader sedan). Jag är väldigt högpresterande och gillar inte att vara ny på något. Kundmötena tycker jag är fantastiska och min största tillgång är nog att jag lyckas få kunderna känna sig bekväma i gymmiljön. Det svåra tycker jag är det administrativa. Att ha tydliga ramar att utgå från i sitt arbete samtidigt som man ska vara flexibel och personlig. Just nu använder jag mig av excel men har inte hittat ett effektivt sätt att jobba med dokumentation och utvärdering. Jag skulle vilja fråga dig som har gedigen erfarenhet hur du arbetar med dina kunder? Det känns som att det är svårt att hitta balansen mellan struktur och flexibilitet ibland. Och det blir svårare ju fler kunder jag får. Vill ju ge ett proffsigt intryck och leverera så bra jag bara kan.

  Tacksam för den hjälp/de tips jag kan få!

  ,
  Sara

  [Svara]

 • Svara JN 8 februari, 2016 at 20:23

  Hej,

  Jag har en fråga om föräldraskap… Du och din man gör ju mkt utan barn och du åker iväg själv utan barn osv. Jag har ju ”Problem” att vara hemifrån en enda kväll – jag skulle verkligen behöva komma ut lite mer. Hur tänker du kring det och alla de resor du gör? Vem är barnvakt när du är ute och far om inte din man/pappan har dem?

  [Svara]

 • Svara Linn Bornliden 8 februari, 2016 at 20:45

  Hej Lofsan! Tack för en du dagligen inspirerar mig till träning och hälsa! Du är en sådan bra förebild!

  Min fråga är om och isf när ni planerar någon träningshelg i Torekov? Tack igen för att du är en så härlig inspiration! // Linn

  [Svara]

 • Svara Malin 9 februari, 2016 at 16:09

  Hej Lofsan

  Jag vill tacka dig för att du och Jessica fyller mina myspromenader med en massa bra tankar en gång i veckan och vill peppa er till att fortsätta med det. Så härligt med smarta och starka förebilder!

  Jag har två frågor, det ena rör ett ämne som ni nämnde lite smått i en podd för inte så länge sen och som jag hoppas att du vill lyfta då jag inte hittar så mycket forskning om det här.

  Hur vanligt är det att man får förkylningssymptom i samband med mensen? Det har hänt mig varje gång det senaste året. Jag ser till att vila de dagarna och sova ordentligt och då försvinner ”förkylningen”. Det har kommit mer desto äldre jag har blivit. Finns det någon bra forskning på det här? Och varför beter sig kroppen så?

  Den andra frågan rör också förkylningar, men riktiga:
  Kan du beskriva ett bra testpass/upptrappningspass som man kan börja med efter man har varit förkyld (både löppass men främst styrkepass är jag ute efter).

  Fortsätt att jobba för kvinnor och inspirera till rörelse och friktionsfria liv!

  /Malin

  [Svara]

 • Svara Catharina 9 februari, 2016 at 21:27

  Hej!
  Jag har också funderingar kring magmuskeldelning. Hur pass tätt ska musklerna vara för att räknas som att de gått tillbaka ordentligt? och om jag konstaterat att dom har gått tillbaka kan jag köra vilka övningar som helst då eller är det något jag ska tänka på ändå?
  MVH/ Catharina

  [Svara]

 • Svara Stina 10 februari, 2016 at 01:16

  Hej!

  Jag ar 25 ar (utan nagra barn) och vill bygga upp min inre mag styrka (core) och aven ovre rygg, tank forbattrad hallning… Anledningen ar funktion, jag har haft en del problem med ryggen och vill starka upp mig ordentligt men har ibland svart att fa kontakt med musklerna vilket resulterar i att mina starka muskler blir starkare och de svaga forbli svaga..

  Tack for en inspiration och hjalp!

  [Svara]

 • Svara Annelie 10 februari, 2016 at 08:15

  Hej Lovisa!
  Först vill jag säga stort tack för att du delar med dig så mycket kunskap, träningspass, övningar, inspiration mm. Är alltid väldigt lärorikt och roligt att se dig i nyhetsmorgon, läsa dina böcker och blogg.
  Jag undrar vilka muskelgrupper du rekommenderar att man tränar under samma träningspass. Om jag kör 2-3 styrketräningspass per vecka, vilka muskelgrupper rekommenderar du att jag kör under samma pass? Hur lägger jag upp det så att jag under veckan få med hela kroppen.
  /Annelie

  [Svara]

 • Svara Sandra 10 februari, 2016 at 13:18

  Hej!
  Jag är nybliven mamma (3 månader) tränade mycket innan graviditet som cirkelträning, crosstrainer, jogging, kettlebell osv.
  Nu kör jag några gånger i veckan enkla övningar för att stärka bålen. Känner mig stark och får inte ont någonstans. När kan man börja köra cirkelträning på gym igen? Och då ta bort hopp och sånt man ska undvika i början? När kan jag göra tex kettlebellssving igen? Hur ska man tänka?
  Med vänlig hälsning, Sandra

  [Svara]

 • Svara Linda 10 februari, 2016 at 15:39

  Hej!
  Har barn i motsvarande ålder som dina, 5 och 7 år. Vi har rest mycket tillsammans tidigare men nu känns det som vi förstör för dem med våra resor. Får så dåligt samvete när de missar aktiviteter och ser att de kommer efter och känner sig osäkra pga att vi varit bortresta. Hur hanterar ni detta?

  /Linda

  [Svara]

 • Svara Caroline 10 februari, 2016 at 22:47

  Hej! Som jag har förstått det har du inte gått någon av de PT-utbildningarna som verkar krävas idag. Dvs de som kostar många tusenlappar och ger en ”internationell licens”. Jag undrar hur man jobbar sig upp utan det? Jag själv har många andra träningsutbildningar och är även mitt i en läkarutbildning och hade gärna velat jobba lite extra som PT eftersom träning är mitt största intresse.

  [Svara]

 • Svara Pernilla 11 februari, 2016 at 13:47

  Hej,

  Jag funderar på kompressionsstrumpor – många använder dem. Varför ska man ha såna? Mår alla bra av att ha såna? Vilka ska jag välja, finns det några som är särskilt bra?

  [Svara]

 • Svara Linn 11 februari, 2016 at 13:49

  Hej
  Jag har bestämt mig för att ta tag i träningen ordentligt nu. Har tidigare oftast bara kört ett tag, men tappar motivationen och ger upp.

  Mitt mål är inte att gå ner i vikt, utan att få en starkare kropp och få bättre kondition, tighta till kroppen. Vilket upplägg tycker du jag ska satsa på? Hur ska jag tänka med maten? Har haft lite problem tidigare med dåliga tankar kring kost, och har svårt att få till en bra balans utan att de dåliga tankarna tar över och jag börjar svälta mig själv istället. Hur viktig är kosten? Jag håller mig till godis en dag i veckan, och äter sällan pizza osv. Men i övrigt tänker jag inte så mycket på det.

  [Svara]

 • Svara Madeleine 11 februari, 2016 at 22:13

  Hej Lovisa!
  Fantastisk inspirationskälla är du och dina coacher på lofsangruppen! Tack för ditt brinnande engagemang och din drift!

  Min fråga handlar om småbarnstiden. Jag har ett barn på 21 månader och väntar andra barnet i maj. Jag tycker att jag är ganska bra på att prioritera min dagsform och jag coachas från lofsangruppen. Super nöjd! Men nu börjar snart det där 1a året med chockbrist på sömn, lära känna liten, vara lyhörd på kommande storasyster och komma tillbaka till styrka och uthållighet, vilket jag känner verkar lite tufft just nu.

  Till frågan! Hur balanserar jag träning o sömn(brist) smartast? Hur gjorde du under de år dina barn var små för att balansera och hantera just sämre sömn, träning, barn och man? i vårt fall även hund och släkten som bor på längre avstånd, vilket gör avlastningen lite svårare, men inte mindre motiverande för att lyckas prioritera att stärka upp min kropp 🙂

  Ha en riktigt fin kväll!

  [Svara]

 • Svara Lollo 12 februari, 2016 at 13:18

  Åh perfekt med frågestund
  Jag undrar lite om din karriär o hur du jobbat upp dig till där du är idag? Vet att du pluggat idrottslärare först va? Jag går själv idrottsvetenskap just nu.

  Sen undrar jag om du vet någon kurs man kan gå för att själv kunna bli löpcoach o kunna förbättra löptekniken.

  Och vad tyckte du om utbildningen med elaiko? Funderar på att gå strenght coach utbildningen.
  Kram Lollo

  [Svara]

 • Svara Lina 12 februari, 2016 at 17:15

  Hur många gånger ska man boka en PT, vill lära mig grunderna och teknik i bänkpress, marklyft etc.
  Hur långt mellan gångerna?
  Tack och tack för all inspiration!
  Lina

  [Svara]

 • Svara Sofia 13 februari, 2016 at 08:12

  Hej!
  Jag har fallit in i en massa dåliga vanor de senaste månaderna. Hoppar över måltider, äter mackor, godis etc. istället. Har inte orkat träna och sömnen har lidit. Har dessutom ett konstant sötsug och har en tendens att överäta kolhydrater. Hur borde jag göra för att komma back on track? Vill känna mej pigg och snygg, inte misslyckad och uppsvälld.

  [Svara]

 • Svara Helena 14 februari, 2016 at 22:17

  Hej,
  Tack för en bra blogg!
  Jag tränar 4-5 pass i vecka, fokus på styrka (typ bodypump pass) pga strul med knäna. Skulle gärna vilja få in mer kondis i träningen, kan tyvärr inte springa dock.Tips tas tacksamt emot.
  Tack!
  Helena

  [Svara]

 • Svara Tove 15 februari, 2016 at 20:40

  Hej!
  Jag tränar 5-6 dagar i veckan, simning och stryketräning. Jag är 1,69 lång och har inte vägt mig på evigheter men gissar att jag ligger runt 50 kg. Jag har utvecklats i min styrketräning, men hur gör jag för att bli bättre? Är man stark om man lyfter 20 kg? Hur vågar man öka på vikter utan att det blir för tungt?
  Jag har alltid haft taniga armar och har börjat se ett resultat, men hur gör jag för att gå vidare om jag vill bli starkare i framförallt armarna?
  Simningen ger fina resultat för ryggen, då jag simmar både bröstsim och frisim.

  Svara om du har tid!
  P.s Älskar din och Jessicas podd 🙂

  [Svara]

 • Svara Ulrika Blind 24 februari, 2016 at 20:06

  Hej!
  Jag är 42 år och fick en hjärtinfarkt för 2 år sedan. Nu är jag nästan återhämtad från den, har fortfarande något förstorat hjärta. Jag har en peasemaker och äter mediciner. Jag skulle vilja börja träna och även försöka gå ned i vikt. Ibland har jag funderat på att skaffa en online-PT som hade kunnat vägleda mig om hur och vad jag ska träna. Sjukgymnasterna på sjukhusen är mer kunniga på motion och inte så mycket i specifik styrketräning och annan träning. Min hjärtläkare säger att jag kan träna. Vet du om det finns någon PT som jag hade kunnat anlita som kan det här med hjärtsjukdom och träning?

  [Svara]

 • Lämna kommentar